Daha Kaliteli Uyku Uyumanıza Yardımcı Olacak Yiyecekler

18 Ağustos 2018

Daha kaliteli uyku uyumanıza yardımcı olacak yiyecekler!

Yapılan araştırmalara ve farklı ülkelerde yürütülen anketlere göre, yoğun ve stresli tempoda çalışanlar hafta içi uyku ihtiyaçlarını tam alamadıklarını belirtiyorlar. Sebebi ister stres, ister geç saatlere kadar çalışma olsun isterse de jet lag; kaliteli uyku yetersizliği ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor.

Uyku düzeniniz ve kalitesi için melatonin hormonunun önemi büyük. Melatonin seviyenizi dengelemenize yardımcı olan yiyecekleri tüketmenin, uyku kalitesine olumlu etkilerinin olduğu uzmanlar ve doktorlar tarafından incelenmiştir. Bizler de melatonin içeriği yüksek yiyecekleri sizler için  aşağıda sıraladık:

BALIK:

Balığın triptofan adlı bir amino asit çeşidi açısından zengin bir besindir. Bu amino asit vücudumuzdaki melatonin yapımı için kullanılan seratonin seviyesini yükseltir. Ayrıca sizlerin de bildiği üzere B6 vitamini açısından zengin olan balı için melatonin üretimini desteklemektedir.

KİRAZ:

Nadir melatonin içeren meyvelerden biri de kirazdır. Yapılan araştırmalarda düzenli kiraz tüketen bireylerin daha düzenli ve kaliteli uyku uyudukları gözlemlenmiştir.

SÜT ÜRÜNLERİ:

Süt-peynir-yoğurt üçlüsünün kalsiyum açısından zengin olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki kalsiyumun melatonin üretimini tetikleyen en önemli mineral olduğunu biliyor muyuz? Kalsiyum eksikliği olan bireylerin çoğunda uyku problemi olduğu görülmektedir.

 

Yorum Yok

Yorum Gönder