Yatak Pedi Nedir, Ne İşe Yarar?

23 Şubat 2024
King koil yatak

Yatağınızda kendinizi stresli hissediyor, sırt ağrısı çekiyor, bir türlü rahat edemiyor musunuz? Demek ki siz de iyi bir gece uykusu çekmekte zorlananlar arasındasınız. İlla yatağınızı değiştirmek zorunda değilsiniz; Yatsan’da ihtiyaçlarınıza uygun yatak pediyle gece boyu kaliteli ve kesintisiz uykuya kolayca kavuşabilirsiniz.

 Yatak Pedi Nedir? 

Özellikle İskandinav ülkelerinde yaygın olarak kullanılan yatak pedi, yataktan bağımsız yapısıyla bedene tam uyum sağlayan, benzersiz bir rahatlık sunarak daha dinç uyanmanıza katkıda bulunan bir uyku ürünü. Vücudun yatay konumdayken ihtiyaç duyduğu desteğin sağlanmasını kolaylaştıran pedler, uyku esnasında sağa sola dönmeleri azaltıyor ve uyku kalitesini artırıyor.

Gerinen kadın

Yatak Pedi Neden Tercih Edilir? 

Bu ürünleri yatağın ömrünü uzatmak için olduğu gibi, eskisi kadar konfor sağlayamayan yatağınızın performansını artırmak için de mükemmel bir çözüm sunuyor. Mevcut yatağınızı değiştirmeden bambu, pamuk, lateks, visco gibi farklı dolgu malzemeleriyle üretilmiş olan yatak pedlerinden kendinize uygun olanı  seçerek kaliteli uykuya kavuşabilirsiniz.

Yatak Pedi Seçerken Nelere Dikkat Etmeli? 

  • Uyku pozisyonunuz: Vücudunuzun bir yatak pediyle etkileşime girme şekli büyük ölçüde uyku tarzınıza bağlıdır. Yan yatanlar genellikle kalçalarına daha az baskı uygulanmasını sağlayan daha yumuşak yatak pedlerinde rahat eder. Daha sert pedler genellikle sırtüstü veya yüzüstü uyuyanlar için konforludur.
  • Yatağınızın sertliği: Yatak pedinizin yatağınızı tamamlaması gerektiğini unutmayın. Yatağınız çok yumuşaksa veya içine gömülme hissi yaşıyorsanız, yumuşak bir pede ihtiyacınız yok demektir. Aynı şekilde, yatağınızın sert olduğunu düşünüyorsanız, onu daha sert bir pedle eşleştirmek istemezsiniz. Şüpheye düştüğünüzde, orta sertlikte bir pedi tercih etmenizde fayda var. Böylece yatağınızı daha konforlu hale getirirken ağrı ve sızılarınızı da hafifletebilirsiniz.

Pedli Yatak Çift Taraflı Kullanılır Mı?

Bazı yatakları ters çevirmenin ömrünü uzattığı ve konfor seviyelerini iyileştirdiği bilgisine sahipseniz yatak pedleri için de aynı şeyi merak ediyor olabilirsiniz. Yatak pedinizi çevirmenize gerek yok ancak eskisi kadar sert veya destekleyici hissettirmiyorsa yapabileceğiniz birkaç şey bulunuyor. Çoğu yatak pedi farklı katmanlardan oluşur ve genellikle belirlenmiş üst ve alt yüzeylere sahiptir. Üst kısım genellikle daha yumuşak ve doğrudan üzerinde uyunacak şekilde, alt kısım ise destek için daha sert tasarlanmıştır. Peki ters çevirmek yerine ne yapabilirsiniz?

  • Döndürün: Yatak pedinizi düzenli olarak döndürün. Başınızla ayaklarınızın durduğu bölgenin yer değiştirmesi, uyku sırasında vücudunuzun neden olduğu basınç kaynaklı deformasyonu dengeleyerek yatak pedinin yapısının korunmasına yardımcı olur.
  • Temizleyin: Yatak pedinize de yatağınıza davrandığınız gibi özenli davranmalısınız. Çarşaflarınızı her değiştirdiğinizde elektrikli süpürgenin özel başlığıyla üstünden geçin, iki-üç ayda bir derinlemesine temizleyin. Böylece uyku yüzeyinizin daima hijyenik ve ferah kalmasını sağlarsınız.
  • Bedeninize göre alın: Yatak pediniz çok inceyse veya ağırlığınızı taşıyacak kadar yoğun değilse, düzleşip sarkabilir. Mutlaka bedeninize uygun bir yatak pedi satın aldığınızdan emin olun.

Hangi Yatak Pedi Size Göre? 

Seçtiğiniz malzeme ne olursa olsun, bir yatak pedi sırtınızın ve vücudunuzun şekline uyum sağlamalıdır. Farklı yatak pedi türleri, yatağınızın ömrünü uzatmak, sıcaklığı düzenlemek, ağrıyı yönetmek veya alerji risklerini azaltmak gibi çeşitli işlevlere hizmet edebilir. Peki acaba siz ihtiyaçlarınızı karşılamak için hangisini seçmelisiniz?

Yatsan yatak

Sağlıklı ve Doğal Uyku Deneyimi Sunan Organik Yatak Pedleri 

  • Bambu Yatak Pedi 

Bambu dolgu malzemesi hızlı nem atma özelliği ve doğal lifler sayesinde maksimum hava dolaşımı sağlar. Ped içerisinde kullanılan yüksek yoğunluktaki hyper dolgu malzemesi gece boyu masaj hissi verir ve uyku esnasında istem dışı hareketleri önemli ölçüde azaltır. Ayrıca bambu kumaşı terlemeyi azaltır. Yatsan’da 8 cm yüksekliği ve el işçiliğiyle üretilmiş kapitonesiyle gece boyu kesintisiz uykuyu garantileyen bambu yatak pedi bulabilirsiniz.

  • Pamuk Yatak Pedi 

Yumuşak bir dokunuş sağlayan pamuk, hipoalerjenik özelliklere sahiptir. Bu da onu toz akarları kaynaklı alerjileri engellemek için uygun hale getirir. Kış aylarında vücut ısısını korurken, yazın da ferahlatıcı bir yüzey sağlayan pamuk lifleri ayrıca mükemmel hava akışına izin verir, bu da gece terlemeleri yaşıyorsanız sizi rahatlatır. Yatsan’da 8 cm yüksekliği ve el işçiliğiyle üretilmiş kapitonesiyle gece boyu kesintisiz uykuyu garantileyen pamuk yatak pedi bulabilirsiniz.

Uyuyan kadın

  • Doğal ve Konforlu Lateks Yatak Pedleri 

 Lateks yatak pedleri kişinin uyku sırasındaki vücut şekline rahatça uyum sağlaması ve gerginliği azaltmasıyla bilinir. Ayrıca vücudunuz tamamen içine gömülmeden sertlik sağlayarak daha verimli bir hareket özgürlüğü sunar. Nefes alan yapısıyla yatak içinde hava dolaşımını artırarak terlemenin azalmasına yardımcı olur ve mikroorganizma oluşumunu önler. Yatsan’da doğal malzemeler saf pamuk ve kauçuk ağacının öz sıvısı bütünleştirilerek tasarlanan, omurgayı mükemmel destekleyen, ayrıca 8 cm yüksekliği ve el işçiliğiyle üretilmiş kapitonesiyle gece boyu kesintisiz uykuyu garantileyen lateks yatak pedi bulabilirsiniz.

  • Basınca Duyarlı Visco Yatak Pedleri 

 Basınç noktalarını rahatlatan, özellikle sırt ve kalça ağrılarını azaltmak amacıyla tasarlanan visco yatak pedi, vücudun pozisyonuna uyum sağlar ve bedeninizi nazikçe sarar. Visco pedin sunduğu müthiş destekle kan basıncı dengelenir. Normal yaylı yataklar üzerinde kullanıldığında visco formunun tam olarak hissedilmesini sağlar. Ayrıca hareket transferini yani yatakta dönmeleri azaltmada da etkilidir; böylece çift olarak veya evcil hayvanınızla uyurken birbirinizi rahatsız etmez, kesintisiz bir uykuya kavuşursunuz. Yatsan’da 8 cm yüksekliği ve el işçiliğiyle üretilmiş kapitonesiyle gece boyu kesintisiz uykuyu garantileyen visco yatak pedi bulabilirsiniz.

Yorum Yok

Yorum Gönder