Baharda Coşan Alerjik Bünyelere Yatsan’dan Hipoalerjenik Uyku Çözümleri

7 Mart 2024
Hapşıran kadın

Günün sonunda yatağa atlamak çoğumuzun sabırsızlıkla beklediği bir şey. Ancak alerjisi ve astımı olanlar için, özellikle de bahar aylarında bu saatler aynı zamanda seri hapşırmaların ve yaşaran gözlerin habercisi olabilir. Neyse ki dinlendirici bir uyku çekmenizi engellediği gibi nefes alma zorlukları, uyku apnesi gibi daha büyük dertlere yol açabilen bu sorunu, doğru ‘uyku arkadaşları’ seçerek alt edebilirsiniz. Yatsan’ın hipoalerjenik ürün yelpazesiyle yanınızdayız.

Hipoalerjenik Ne Demek? 

Alerjisi olanlar bilir; olası bir reaksiyonu tetiklemekten kaçınmak için ‘hipoalerjenik’ olarak işaretlenmiş ürünleri ararsınız. Hipoalerjenik, bir ürünün ‘alerjen’ olarak bilinen az sayıda madde içerdiği anlamına gelir.

Doğal çevrede her türlü alerjen mevcuttur. Bunlar arasında bitki polenleri, toz akarları, evcil hayvan tüyleri, kokular ve çok çeşitli gıdalar sayılabilir. İnsanlar alerjiye neden olan bileşenlere karşı farklı derecelerde hassasiyet gösterebilir. Alerjik bir atak, hafif dereceden hayatı tehdit etme noktasına kadar farklı boyutlarda gelişebilir.

Gerinen kadın

Yatağınız Alerjileri veya Astımı Nasıl Etkileyebilir? 

Yatma zamanı alerjileri düşündüğünüzden daha yaygın. Örneğin alerjik rinit olarak da bilinen saman nezlesinin görülme sıklığı küresel ısınma, mevsim kaymaları, sanayileşme, kentleşme ve yaşam tarzındaki değişiklikler nedeniyle tüm dünyada yükselişte. Uzmanlar polen sayısının son 30 yılda yüzde 20 arttığını, semptomların daha önce hiç alerjik yakınması olmayanlarda bile görüldüğünü söylüyor. Dünya genelinde yüzde 10-30 olan oran, Türkiye’de yüzde 20-25 olarak karşımıza çıkıyor. Saman nezlesini tetikleyen şey sadece polen değil. Birçok hasta toz akarlarından, küf sporlarından ve evcil hayvan kepeğinden etkileniyor. Bu alerjenler burun kanallarını iltihaplandırabiliyor ve hapşırmaya, gözlerde sulanmaya, burun akıntısına neden oluyor veya astımı tetikleyebiliyor.

Toz akarları ise çıplak gözle göremeyeceğimiz mikroskobik zararlılar ve yatağınızda bunlardan milyonlarca bulunabiliyor. Bu canlılar bizim ölü deri hücrelerimizle beslendikleri için yataklarda yaşıyorlar. Öyle ki, iki yıllık bir yastığın ağırlığının yüzde 10’a kadarı ölü toz akarları ve onların pisliklerinden oluşabiliyor. Toz akarlarının kendisi bir tehdit oluşturmasa da dışkıları alerjiye neden olabiliyor.

Hipoalerjenik Uyku Ürünleri Nelerdir? 

Yatak odanızdaki astım ve alerji tetikleyicilerini azaltmak için uygun yatak takımlarını seçmek çok önemli. Hipoalerjenik malzemeleri seçerek ve düzenli bir temizlik rutini uygulayarak uyku alanınızdaki toz akarlarının ve alerjenlerin varlığını en aza indirebilirsiniz. Toz akarlarına dayanıklı yataklar ve kılıflar, yastık ve yorganlar, alez ve yatak pedi gibi koruyucular gibi yüksek kaliteli, alerjenlere dayanıklı uyku ürünlerine yatırım yapmak sağlığınızı güvence altına alabilir.

Yatsan yatak

Hipoalerjenik Yataklar 

Uyku sırasında oluşabilecek alerjik reaksiyon riskini azaltabilen hipoalerjenik yataklar, alerjik bünyeye sahip kişilerin mutlaka edinmesi gereken ürünler arasında. Yatsan’ın en iyi yatak modelleri arasında bu ürünler de bulunuyor ve özellikleri hayli fazla. Öncelikle toz akarlarından koruyorlar çünkü hipoalerjenik yataklar, uykuyu kesintiye uğratabilen bu gözle görülemeyen canlıları uzak tutmak için özel olarak dizayn ediliyor. Ayrıca bakterilerin ve her türlü canlının oluşumunu engelleyici özellikleriyle rahat bir uyku deneyimi yaşatabiliyorlar. Cildi tahriş etmeyen yapıları sayesinde deri sağlığına da katkı sunuyorlar. Hipoalerjenik yatak modellerini kullanan kişilerin uyku kalitesi, bu sayede de gün içindeki enerjilerinde bir artış gözlemlenebiliyor.

Son teknolojiyle üretilen uzun ömürlü hipoalerjenik kumaşı sayesinde yatak içinde mikroorganizmaların oluşmasını engelleyerek sağlıklı bir uyku ortamı sağlayan Yatsan yataklarında seçenek bol: Visco, diamond pocket yay, pamuk, yün ve aloe veralı örme kumaşıyla efsanevi bir uyku deneyimi sunmak için tasarlanan Serta Soho House; zarif Danimarka tasarımı ve yıkanabilir kılıfıyla dikkat çeken One by Tempur; alerji savar özelliklerinin yanı sıra uyurken nasıl rahat ettiğinizi hafızasına kazıyan Royalty; dünyaca ünlü otellerin tercihi Serta Majesty; dört kat artırılmış hava geçirgenliği sayesinde uzun ömürlü kullanıma uygun Clover; lateksin doğal kendi kendine havalanma özelliği sayesinde daima kuru ve serin kalan Whisper ve diğerleri…

Yatsan’ın bütün hipoalerjenik yataklarını tüm ayrıntılarıyla incelemek için tıklayın.

Tempur yastık

Hipoalerjenik Yastıklar 

Artık biliyorsunuz; yastığınız alerjinizin alevlenmesine neden olabilir. Hatta bazı yastıklar toz akarlarının ve küfün gelişmesi için ideal bir yer olabilir. Çünkü bunlar nemi sever, gece boyu kafamızı koyarak ısıtıp nemlendirdiğimiz yastıklarımız da onlara mükemmel bir yuva sunar! Sonrası bildiğiniz döngü: Bu alerji semptomları uykuya dalmayı ve uykuda kalmayı zorlaştırır. Sadece bu da değil, aynı zamanda çok az uyumuş gibi hissederek uyanırsınız. Haliyle başınızın altındaki yastık sizi hasta ederken, ihtiyacınız olan onarıcı uykuyu almak ve sonrasında iyi bir gün geçirmek zordur.

Hipoalerjenik yastıklar ise toz akarları gibi belirli tetikleyicilere karşı alerjik reaksiyonları azaltabilen veya önleyebilen yastıklar. Yatsan’da size uygun bir modelini mutlaka bulabileceğiniz bu yastıklar, söz konusu reaksiyonları azaltarak veya önleyerek, birçok alerji hastasını daha dinlendirici bir uykuya kavuşturuyor. Örnek mi? Toz akarlarına karşı duruşu bilimsel onaylı, yıkama sonrasında da hipoalerjik özelliğini koruyan Velfont Anti-Dust Mite; Oeko-Tex 100 standartlarına uygun üretilen yüzde 100 pamuk kılıfıyla alerjen ve mikroorganizmalara dirençli Temprakon; lateksin antistatik özelliğiyle antibakteriyel bir uyku ortamı sunarak alerji riskini en aza indiren Chloe; hipoalerjenik olmasının yanı sıra serinlik, konfor ve teknolojik mükemmellik arayanları da memnun eden Technogel ve diğerleri…

Yatsan’ın bütün hipoalerjenik yastıklarını tüm ayrıntılarıyla incelemek için tıklayın.

Yatsan yastık ve yorgan

Hipoalerjenik Yorganlar 

İşte rahatsız edici bir gerçek: Asla yalnız uyumuyorsunuz! Bazı tahminlere göre yatağınız 100 binle 10 milyon arasında mikroskobik toz akarı barındırıyor olabilir. Bu toz akarlarının yatağınızdaki ve yastığınızdaki sıcak ve nemli ortamı sevdiği biliniyor. Ayrıca toz akarları döktüğümüz deri pullarıyla beslendiğinden, yatağımız onlar için bir açık büfeye benziyor. Bir günde döktüğümüz deri hücrelerinin, 1 milyon toz akarını besleyebileceği de düşünüldüğünde tablo korkutucu bir hal alıyor.

Yatsan’ın, iki ayrı uzay teknolojisini buluşturan ilk uyku ürünü olma özelliği de taşıyan TEMPUR-FitTM yorgan koleksiyonu, kumaş ve dolguya özel uygulanan işlem sayesinde yüzde 100 doğal bir antimikrobiyal etkiye sahip. Ayrıca sıcaklama ve terlemeyi azaltan sertifikalı teknolojisiyle de toz, akar, bakteri, küf ve mantara karşı etkin bir koruma kalkanı görevi görüyor.

Yatsan’ın hipoalerjenik yorganını tüm ayrıntılarıyla incelemek için tıklayın.

Hipoalerjenik Nevresim Takımları ve Uyku Ürünleri

Temiz ve güvenli bir uyku ortamı için yatağınız, yastığınız, yoganınız kadar çarşaflarınız, nevresim takımlarınız, kılıf gibi uyku ürünleriniz de önemli bir rol oynuyor. Her şeyden önce alerjenler bu saydığımız uyku ekipmanlarına yuvalanabiliyor; onlara geçit vermemek için profesyonel bir bakışla üretilmiş ürünlere yönelmeniz gerekiyor. Pamuk gibi doğal malzemelerle sıkı dokunmuş çarşaflar, kılıflar ve nevresim takımları hem hava alıyorlar hem de toz akarlarına dayanıklı oluyorlar. Makinede ve sıcak suda yıkanabiliyor olmaları da sterilizasyon için en iyi sonucu veriyor.

Yatağınızı alerjen ve bakterilerden uzak tutmanın bir diğer önemli bileşeni de su geçirmez bir yatak koruyucu yani alez kullanmak. Böylece yatağınızı hem temiz ve kuru tutuyorsunuz hem de küf ve mantarlara dönüşebilecek ter, toz ve diğer mikropların istilasından koruyorsunuz. Bu önemli çünkü yatağınızda küf oluşması sağlığınızı ciddi şekilde etkileyebiliyor. Ayrıca alezler yatağınızı temiz tutarak ömrünün uzamasına da katkı sağlıyor.

Yatsan’ın sağlığınızı düşünerek doğal malzemeler ve son teknolojiyle üretilmiş nevresimleri ve uyku ürünlerini tüm ayrıntılarıyla incelemek için tıklayın.

 

Yorum Yok

Yorum Gönder