Rahatsız Edici Rüyalarımız Uyku Alışkanlıklarınızdan Kaynaklanabilir!

3 Haziran 2019
Uyuyan kadın

Tarih öncesi yıllardan beri insanlık için merak konusu olan rüyaların bizi ne kadar etkilediğini ne kadar yazsak da anlatamayız.

Rüyalar, ertesi sabah uyandığımızda kendimizi mükemmel ya da berbat hissetmemize sebep olabilirler. Uykumuz sırasında rüyalarımızı olumsuz etkileyecek dış faktörleri ortadan kaldırmak için neler yapabiliriz?

oda havalandırma

1) Odanızı İyice Havalandırın

Yapılan araştırmalar neticesinde uyku sırasında duyulan kokuların rüyaları etkilediğini ortaya çıkmıştır. Uyuduğumuz odanın iyi havalandırılmış; sakinleştirici ve alerjen olmayan kokulara sahip olması uyku kalitemizi arttıracaktır. Odanın içinde kötü koku, ya da yenmiş ve yarım bırakılan yiyeceklerin kokuları uykumuzu olumsuz etkilemesi ve doğal olarak da kötü rüyalar görmemizi tetikleyebilir.

Sağlıklı yemek tabağı

2) Uyumadan Önce Ağır Yemekler Tüketmeyin

Ağır yemekler; özellikle uyku saatimize yakın zamanda yenenler, gece uykumuzu problemli bir hale getirebilir. Aşırı dolu bir mideyle yatağa girmek uyku sırasında hazımsızlık çekmemize neden olup kötü rüya hatta halk tabiriyle karabasan bile görmemize yol açabilir. Ertesi sabah enerjik ve mutlu uyanmak istiyorsak yediklerimize dikkat etmeliyiz.

yatakta film izleyen kadın

3) Korku Filmlerine Alışkın Değilseniz Başka Bir Türe Yönelin:)

Korku filmleri de ayrı bir konu tabi ki! Fazla meraklı olmanın kötü sonuçları gece rüyalarınıza yansıyabilir! Eğer ruh haliniz korku filmlerini kaldıramıyorsa; izlemenizin bir faydası olmayacağı görüşündeyiz.

yatak ve yorgan

4) Uyurken Kesinlikle Terlemeyin

Uyurken yatağımızın, üzerimize örttüğümüz yorgan ya da pikenin de bizi kesinlikle terletmemesi gerekiyor! Uykumuz sırasında hissedeceğimiz fazla sıcaklık nefes alışverişimizi ve de kalp atışımızın olumsuz etkilenmesine sebep olacaktır. Rahatsız uyku ve aşırı sıcaklığın kötü rüyaya davet olduğunu unutmamak gerekir. Sağlıklı bir uyku için Yatsan’ın vücut ısısını dengeleyen yatak, alez ve jel yastıklarını inceleyebilirsiniz.

Bir sonraki blog yazımızda görüşmek üzere..

Yorum Yok

Yorum Gönder