Uyku Teknolojilerinde Sürdürülebilirliğin Öncüsü Tempur’la Tanışın

24 Mayıs 2022
Avucun içinde yeşil dünya

Yaşanabilir Bir Gelecek İçin Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik kavramı ilk defa 1983 yılında Birleşmiş Milletlerin yayınladığı “Ortak Geleceğimiz” başlıklı rapordan sonra hayatlarımıza girmeye başladı. Dünyanın sınırlı kaynakları, insanların artan nüfusu ve yaşanılan iklim krizi ile birlikte günümüzde sürdürülebilirlik kavramı, artık tüm toplumlar için birinci gündem maddesi olmaya başladı. “Sürdürülebilirlik” denildiğinde ilk olarak akla çevresel anlamı gelse de bu kavram aslında ekolojik, sosyal ve ekonomik bileşenleri de bir arada barındıran bütünsel bir bakış açısını ifade ediyor. Kendini yenileyebilen bir çevre, daha iyi sosyal koşullar, toplum ve çevre temelli ekonomik sistemi yani bütünsel bir bakış açısını açıklıyor. Uyku teknolojilerinde sürdürülebilirlik ise en son teknolojiyi doğaya dost ve insana saygılı çözümlerle birleştirmekten, ekolojik çözümleri üretmekten geçiyor.

Yatsan yatak

Uyku Teknolojilerinde Sürdürülebilirlik

 Uyku ürünleri teknolojilerinde sürdürülebilirlik; geri dönüştürülebilir materyalleri, uzun ömürlü ürünleri, üretimde yenilebilir enerjiyi ifade ediyorken en iyi uyku teknolojilerini de tüketiciyle buluşturmaktan geçiyor. Tempur, bu alanda uyku teknolojilerinde uzay çağını yakalarken sürdürülebilirliğin de öncüsü olmayı başarıyor.

Tempur’da Sürdürülebilirlik Çağı

 Uyku teknolojilerini uzay çağı ile buluşturan  Yatsan Tempur’un, sürdürülebilirlik alanında yaptığı yatırımların hedefinde yaşanabilir bir dünya yer alıyor.

 Tempur’un Sürdürülebilirlik Alanında Attığı Adımlar:

  • Sıfır Emisyon Hedefi

 2020 yılı boyunca tüm üretim tesislerinde ve dağıtım merkezlerinde elektrik ve su kullanımını, karbon emisyonlarını takip etmeye başladı; enerji tüketimini ve emisyonları azaltmak için yeni programları hayata geçirdi.

tempur yastık

  • Yenilenebilir Enerji

Merkez ofisinde kullanılan elektriğin %100’ünü, Temmuz 2021’den itibaren yenilenebilir kaynaklardan sağlamaya başladı. Dünya genelindeki yer alan birçok üretim tesisinde de yenilenebilir enerji için dönüşümü başlattı.

  • Atık Yönetimi Politikası

2022’nin sonuna kadar ABD ve Avrupa’daki üretim operasyonlarında sıfır çöp atığı elde etmeyi amaçlayan politikasını hayata geçirdi. Avrupa üretim tesisleri, şimdiden sıfır depolama hedefine ulaştı.

  • Uzun Ömürlü Ürün Anlayışı

Yüksek dayanıklılığa ve uzun ömre sahip ürünlerle tüketim ihtiyacını azaltmayı hedefliyor. Ürünlerinin dayanıklılığına güvenen Tempur, uzun yıllar kullanım garantisi ile ürünlerini piyasaya sürüyor.

  • Ham Madde Kullanımını ve Fosil Yakıt Tüketimini Azalttı

Ürün yelpazesine bir sıkıştırılmış ürün serileri ekledi. Bu sayede ambalaj, yakıt ve nakliye giderlerini azaltarak sera gazı salınımını önemli ölçüde düşürdü.

 Tempur’un Hikâyesi

 Bir Uzay Teknolojisi

 Uykuda uzay çağı 30 yıl önce başladı. Nasa tarafından astronotlar için geliştirilen ve roketlerin kalkış esnasında kullanılan basınç emici malzemeden imal edilen yastıkla başlayan Tempur’un hikâyesi, İsveçli ve Norveçli uzmanların araştırma-geliştirme çalışmalarıyla daha ileri taşınarak mükemmelleştirildi. Orijinal Tempur malzemesine dönüştürüldü ve tüm uyku ürünlerine uygulandı.

Uzay Teknolojisi

 Uzay Macerasından Doğan Lider Bir Marka

 Uzayda başlayan macera, yeryüzünde bilim insanları ve mühendislerin ileri araştırma ve geliştirme çalışmalarıyla mükemmelliğe ulaşıp Tempur teknolojisine dönüştü. NASA onaylı Tempur ürünleri dünya çapında ünlenerek çok sayıda insanı, arzuladıkları sağlıklı gece uykusuna kavuşturdu. Tempur halen 76 ülkede en çok tercih edilen marka olmayı sürdürüyor.

Neden Tempur Ürünleri?

 Tempur ürünleri, vücut ağırlığını yüzeye eşit dağıtırken vücut ısısını da ayarlayan eşsiz malzemesi ile bedene uygun destek ve konforu sağlayarak sağlıklı ve rahat bir gece uykusu için ihtiyacınız olan her şeyi sunuyor. Ayrıca Tempur ürünleri arasında bedene destek olan özel terlikler, uyku maskesi, bel desteği gibi çeşitli aksesuarlar da gün boyu size Tempur konforunu sunuyor.

Tempur ürünleri

Akıllı Tempur Teknolojisi

 Nasıl rahat ettiğinizi asla unutmayan Tempur yatakları az uyuduğunuzda bile sabah dinlenmiş hissettiriyor. Beden üstündeki basıncı emmek üzere özel olarak geliştirilen Tempur malzemesi, visco gözenek yapısıyla en rahat uykulara dalmanızı sağlıyor.

Hareket Serbest!

 Tempur malzeme iç içe geçmiş gözeneklerden oluşan karmaşık bir ağ yapısına sahip olduğu için arasında hava sıkışmaz. Hareket eden bedenin yatağa uyguladığı basınçtan doğan enerjiyi emer emmez orijinal haline geri döner. Böylece çiftler yatakta dönüp dursalar bile, birbirini rahatsız etmeden uyumaya devam edebilirler.

tempur ürünleri

 Kişiye Özel Konfor

 En rahat ettiğiniz uyku pozisyonu hangisi olursa olsun, Tempur yatak ve yastıklar tam anlamıyla kişiye özel vücut desteği sağlıyor. Çünkü Tempur malzemesi vücut ağırlığına, vücut ısısına son derece duyarlıdır ve yatağa uzandığınızda vücut ısınız materyali yumuşatıyor. Tempur yatak ve Tempur yastıklar vücudun her kıvrımına uyum sağlayıp en çok ihtiyaç duyulan bölgeleri destekliyor. Bu sayede sizi olağanüstü konforlu ve dinlendirici bir gece uykusuna kavuşturuyor.

 Siz de Tempur’un uzay teknolojisi hakkında daha fazla bilgi almak ve Tempur teknolojisi ile iyi uykunun dinlendirici etkisiyle tanışmak için linki tıklayabilir ya da size en yakın Yatsan Mağazası’nı ziyaret edebilirsiniz.


Teknolojinin konforla buluştuğu Yatsan Tempur ürünleri, akıllı Tempur Teknolojisi ile tasarlanmış özel yatak koleksiyonunu sunuyor. Eğer bu konforlu ve yenilikçi yataklar hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, sizleri şöyle bir yazıya davet ediyoruz: “Yatsan Tempur Yataklı Sinema – Evinizin Konforunda Bir Sinema Deneyimi“. Bu yazıda, evinizin rahatlığında sinema keyfi yaşamanın inceliklerini keşfedeceksiniz

Yorum Yok

Yorum Gönder