Hipoalerjenik Yatak ve Uyku Ürünleri İle Rahat Uyku

11 Nisan 2022
Hapşıran kadın

Ortam alerjenlerine duyarlı olan kişilerin en büyük sorunlarından biri de uyku problemidir. Ortam alerjenine sahip kişilerin uyku problemi için hipoalerjenik yataklar, yastıklar seçmeleri gerekir. Bununla birlikte, ev alerjisi veya mevsimsel geçişlerden etkilenen kişilerde de alerjik durum sabah kalkınca hissedilir. Sabah kalkıldığında hapşırma, burun akıntısı, kaşıntı ve kaşıntıya bağlı olarak cilt tahrişleri gibi alerjik belirtileri, sürekli olarak tekrar eder. Bu ve bunun gibi benzeri durumlar yaşayan kişiler hipoalerjenik uyku ürünleri kullanarak odalarında bulunan alerjenleri odalarından büyük ölçüde arındırarak daha sağlıklı, rahat ve iyi bir uyku uyuyabilirler.

Hipoalerjenik nedir, ne demektir?

Doğal ve yüksek teknolojik üretim koşullarıyla geliştirilen ve içeriğinden alerjen maddelerin arındırılması ile alerjik reaksiyonların en aza indirilmesi, hatta tamamen etkisizleştirmesi sonucunda elde edilen ürünler, hipoalerjenik olarak adlandırılmaktadır. Kısacası hipoalerjenik, alerji konusunda hassas yapıya sahip olan vücutların sağlığını düşünen ürünlerin genel tanımlamasıdır.

Hipoalerjenik Ürünlerin Cilt Sağlığına Etkisi

Kozmetik ürünlerinden giysilerimize kadar vücudumuzla temas eden tüm ürünler, kimyasal etkiler sonucunda hassas kişilerin alerjen yatkınlığını harekete geçirebilir. Alerjik durumu olan ve hassas durumda olan kişilerin hipoalerjenik ürünleri tercih etmesi önerilir. Aynı şekilde ortam alerjenlerine duyarlı kişilerin daha sağlıklı bir uyku uyuyabilmesi için hipoalerjenik uyku ürünleri tercih etmeleri kendi sağlıkları ve alerji durumunun ilerlememesi açısından son derece önemlidir.

Hipoalerjenik Yataklar

Polenler, toz akarları ve küf gibi etkenler alerjenleri harekete geçirirler. Hipoalerjenik yataklar, bu ve bunun gibi alerjenleri harekete geçiren dış etkilere karşı koruma sağlayan malzemeler ve yüksek teknoloji ile üretilir. Uyku kalitenizi büyük ölçüde artırarak, hapşırmayı, burun akıntısını ve tıkanıklığını, ciltte oluşan kızarıklıkları ve kaşıntıları azaltamaya yardımcı olur. Çevresel etkilere bağlı alerjisi olanlar için hipoalerjenik yatak, iyi bir gece uykusu ile güne iyi bir başlangıç için en iyi çözüm yoludur. Bu anlamda alerjilerin sebepleri öğrenilmeli ve buna göre önlemler alınmalıdır.

Yatsan’ın hipoalerjenik koşulları göz önüne aldığı, doğaya saygılı, sağlıklı ve insana dost sürdürülebilir olarak ürettiği, Hungarian Goose Down grubuyla tanışın. Dünyanın en iyi kaz tüyü dolgusu kabul edilen Macar kaz tüyü, bütün uyku şekillerine göre uyum sağlama özelliğine sahiptir. Vücut ısısını düzenleyerek sizlere sağlıklı ve konforlu uyku imkânı sunar.

 

Yatsan, ileri teknoloji ile ürettiği yatakları sayesinde sizlerin hem sağlığını hem de rahatını düşünüyor. Doğal liflerden oluşan hipoalerjenik kumaşı sayesinde iyi bir uyku sunan Serta Majesty Yatak, kesintisiz Mira Coil yay sistemi ve ekstra yumuşak Hyper Soft sünger dolgusuyla ideal uykuya zemin olmak için tasarlanmıştır. İhtiyacınız olan dinlenme imkanını tam anlamıyla sunar. Bu nedenle dünya çapında 5 yıldızlı otel zincirlerinin tercih ettiği bir yataktır.

Hipoalerjenik kumaşıyla yatak içinde mikroorganizmaların oluşmasını engelleyerek sağlıklı bir uyku ortamı sağlayan Tempur Original Yatak, yıkanabilir kılıfı, NASA tarafından geliştirilen ve basınç azaltıcı, kan dolaşımını artırıcı niteliklere sahip Tempur malzemesi ve hareket serbest gibi özellikleriyle öne çıkıyor.

Bu özel yatak vücut ağırlığına ve ısısına bağlı olarak hareket ederek, omurgaya mükemmel destek sağlıyor. Yatağın yıkanabilir kılıfı ise akar, bakteri ve mantar oluşumunu önlemek için Oeko-Tex 100 standartlarına uygun malzemeden üretilmiştir.

Clover Lateks Yatak, içerisinde bulunan özel işlemden geçirilerek dört kat artırılmış Talalay Lateks sayesinde yatak içerisindeki bakterilerin üremesini engeller. Bu doğal malzeme sayesinde yatak içerisindeki hava dolaşımı sağlayıp sıcaklığı dengeleyerek daha sağlıklı bir uyku ortamı sağlar. Ayrıca yatağın içerisinde bulunan doğal pamuk dolgusu, nemi dengeleyerek vücut ısısını ayarlar. Böylece olası terlemeyi en aza indirger.

Eğer hipoalerjenik yataklar ve ürünler için bir arayışınız varsa Yatsan’ın tüm hiopoalerjenik yatak,

hipoalerjenik yastık, seçeneklerini için yatsan.com‘dan veya mağazalarımızdan ulaşabilirsiniz.

Hipoalerjenik Yastıklar

Yatsan ayrıcalığıyla Türkiye’de satışa sunulan Technogel dolgulu özel yastıklarla tanışın…

Molekül değişim teknolojisi ile uyku deneyimine farklı bir boyut kazandıran bu yastıklar, özellikle yaz aylarında sıcaktan etkilenen ense ve saçları keyifli bir serinliğe kavuşturmak üzere tasarlanmıştır. Technogel yastıkları, diğer sünger yastıklardan ayıran en önemli özellik OEKO-TEX CLASS 1 sertifikalı cilde dost malzemeden üretilmesidir.

Bu harika yastığın diğer özellikleri:

  • Baş ve boyun bölgesine kusursuz bir ergonomik destek sağlar.
  • Isı dengesini ayarlar. Hoş bir serinlik sunarak vücut sıcaklığını düşürmeye ve terlemeyi engellemeye yardımcı olur.
  • Çıkartılabilir kılıfı 40°c yıkamaya uygundur.
  • Alçak yastık tercih edenler, yan yatanlar, sırtüstü yatanlar ve dönerek uyuyanlar için uygundur.

Chloe Lateks Sporcu Yastık , günlük hayatta çok hareketli bir yaşama sahip veya düzenli egzersiz ve spor faaliyetleri yapan kişiler için özel olarak tasarlandı. Kendine has bir dinlendirme özelliği bulunan Chloe Lateks Sporcu Yastık, spor, egzersiz veya yoğun aktiviteler sonrasında ortaya çıkan laktik asit birikimini düzenlemeye yardımcı olan özel kumaşı ile yoğun bir günün ardından size daha sağlıklı ve kaliteli bir uyku imkânı sunuyor. Ayrıca lateksin sahibi olduğu antistatik özelliğiyle hipoalerjenik bir uyku ortamı sunarak alerji riskini en aza indirgiyor.

Neden Chloe Lateks Sporcu Yastık?

  • Hijyenik ve hipoalerjenik ortam,
  • Spor, egzersiz veya gün içerisindeki yoğun aktiviteler sonrası ortaya çıkan laktik asit oluşumunu hızla atmaya yarayan özel kumaşı,
  • Yenileyici ve sağlıklı bir uyku deneyimi,
  • Sportif veya hareketli yaşan bireyleri anlayan,

Ev Tozu Akarları (Mite) Nedir?

 Son zamanlarda özellikle evde geçirilen zamanın artmasıyla birlikte birçok kişide ortaya çıkan ve belirtilerini gösterdiği durumdur. Ev tozu akarlarını azaltmanın birden fazla yolu bulunuyor, fakat bu ev tozu akarlarını sonsuza kadar yok etmek mümkün değil. Ev tozu akarları evin her bölümünde yer alır. En sık ve yoğun olarak görülen yerler ise, yatak ve yastıktır.

 Ev tozu akarlarına karşı hassasiyeti ve alerjisi olan kişiler özellikle uyku ürünleri seçerken yıkanılabilir olanları seçmeliler. Özellikle yıkanılabilir olan Alez ve yastık alezi de bu konuda çok önemlidir.

Alez ve Yastık Alezi Nedir?

Yalın yatağın üstüne serilen, üstüne de yatak örtüsü örtülerek yatağı koruyup daha uzun ömürlü olmasını sağlayan aparattır. Bununla birlikte yastık için de kullanılan alez farklıdır. Yastık Alezi, yastığın daha uzun ömürlü olmasını ve yastığı koruyan kılıftır.

Velfont Frost Outlast Cotton Alez , tüm gece hem vücudun hem de dış etkenlerden kaynaklı olarak yaşanan sıcaklık ve nem değişikliklerinden etkilenmemesi için özel olarak tasarlanmıştır. Uyku sırasında vücudun yaydığı ısıyı emer, depolar ve serbest bırakarak kişiye özgü olarak bir konfor alanı oluşturur. Yıkanılabilir bir alez olduğundan dolayı 40 derecede yıkayabilir, düşük devirde kurutma veya kuru temizleme yapılabilir.

 

Velfont Frost Outlast Cotton Yastık Alezi, NASA tarafından geliştirilmiş özel bir pamuktan üretilmiştir. Yıkanabilir, kurutulabilir ya da kuru temizleme yapılabilir.

Kimler İçin Uygun?

  • Uyku esnasında üşüyen ya da terleyen,
  • Uyku konforunu artırmayı düşünen,
  • Yastığını uzun yıllar kullanmayı hedefleyen,
  • Yastığını dış etkenlere karşı koruyup hijenik bir uyku ortamı sağlamak isteyenler.

Yatakta aradığınız konfor ve kaliteyi sizinle buluşturduğumuz yatak ürünlerimizi inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun hipoalerjik yatak fiyatlarına göz atabilirsiniz.

Yorum Yok

Yorum Gönder