Hipoalerjenik Yatak ve Uyku Ürünleri İle Rahat Uyku

20 Haziran 2024
Kadın ve köpek

Günün sonunda yatağa atlamak çoğumuzun sabırsızlıkla beklediği bir şey. Ancak alerjisi ve astımı olanlar için, özellikle de bahar aylarında bu saatler aynı zamanda seri hapşırmaların ve yaşaran gözlerin habercisi olabilir. Neyse ki dinlendirici bir uyku çekmenizi engellediği gibi nefes alma zorlukları, uyku apnesi gibi daha büyük dertlere yol açabilen bu sorunu, doğru ‘uyku arkadaşları’ seçerek alt edebilirsiniz. Yatsan’ın hipoalerjenik ürün yelpazesiyle yanınızdayız.

Hipoalerjenik Nedir, Ne Demek?

Alerjisi olanlar bilir; olası bir reaksiyonu tetiklemekten kaçınmak için ‘hipoalerjenik’ olarak işaretlenmiş ürünleri ararsınız. Hipoalerjenik, bir ürünün ‘alerjen’ olarak bilinen az sayıda madde içerdiği anlamına gelir.

Doğal çevrede her türlü alerjen mevcuttur. Bunlar arasında bitki polenleri, toz akarları, evcil hayvan tüyleri, kokular ve çok çeşitli gıdalar sayılabilir. İnsanlar alerjiye neden olan bileşenlere karşı farklı derecelerde hassasiyet gösterebilir. Alerjik bir atak, hafif dereceden hayatı tehdit etme noktasına kadar farklı boyutlarda gelişebilir.

Doğal ve yüksek teknolojik üretim koşullarıyla geliştirilen, içeriğinden alerjen maddelerin arındırılmasıyla alerjik reaksiyonların en aza indirildiği, hatta tamamen etkisizleştirildiği ürünler, hipoalerjenik olarak adlandırılır. Kısacası hipoalerjenik, alerji konusunda hassas yapıya sahip vücutların sağlığını düşünen ürünlerin genel tanımlamasıdır.

Hipoalerjenik Uyku Urünleri Ne İşe Yarar?

Ortam alerjenlerine duyarlı kişilerin en büyük sorunlarından biri de uyku problemidir. Bu kişilerin hipoalerjenik yastıklar, yataklar seçmeleri gerekir. Ev alerjisi veya mevsimsel geçişlerden etkilenen kişilerde de özellikle sabahları alerjik reaksiyon görülebilir. Sabah kalkıldığında hapşırma, burun akıntısı, kaşıntı ve kaşıntıya bağlı cilt tahrişleri gibi alerjik belirtiler, sürekli tekrar eder. Bu ve bunun gibi benzeri durumlar yaşayan kişiler hipoalerjenik uyku ürünleri kullanarak alerjenleri odalarından büyük ölçüde uzak tutup daha sağlıklı, rahat ve iyi bir uyku uyuyabilirler.

Hipoalerjenik Ürünler Cilt Sağlığını Nasıl Etkiler?

Kozmetik ürünlerden giysilerimize kadar vücutla temas eden her şey, kimyasal etkiler sonucu, hassas kişilerin alerjik yatkınlığını harekete geçirebilir. Bu kişilerin hipoalerjenik ürünleri tercih etmesi önerilir. Aynı şekilde ortam alerjenlerine duyarlı kişilerin hipoalerjenik uyku ürünleri tercih etmeleri kendi sağlıkları ve alerji durumunun ilerlememesi açısından son derece önemlidir.

Yatağınız Alerjileri veya Astımı Nasıl Etkileyebilir?

Yatma zamanı alerjileri düşündüğünüzden daha yaygın. Örneğin alerjik rinit olarak da bilinen saman nezlesinin görülme sıklığı küresel ısınma, mevsim kaymaları, sanayileşme, kentleşme ve yaşam tarzındaki değişiklikler nedeniyle tüm dünyada yükselişte. Uzmanlar polen sayısının son 30 yılda yüzde 20 arttığını, semptomların daha önce hiç alerjik yakınması olmayanlarda bile görüldüğünü söylüyor. Dünya genelinde yüzde 10-30 olan oran, Türkiye’de yüzde 20-25 olarak karşımıza çıkıyor. Saman nezlesini tetikleyen şey sadece polen değil. Birçok hasta toz akarlarından, küf sporlarından ve evcil hayvan kepeğinden etkileniyor. Bu alerjenler burun kanallarını iltihaplandırabiliyor ve hapşırmaya, gözlerde sulanmaya, burun akıntısına neden oluyor veya astımı tetikleyebiliyor.

Toz akarları ise çıplak gözle göremeyeceğimiz mikroskobik zararlılar ve yatağınızda bunlardan milyonlarca bulunabiliyor. Bu canlılar bizim ölü deri hücrelerimizle beslendikleri için yataklarda yaşıyorlar. Öyle ki, iki yıllık bir yastığın ağırlığının yüzde 10’a kadarı ölü toz akarları ve onların pisliklerinden oluşabiliyor. Toz akarlarının kendisi bir tehdit oluşturmasa da dışkıları alerjiye neden olabiliyor.

Hipoalerjenik Uyku Ürünleri Nelerdir?

Yatak odanızdaki astım ve alerji tetikleyicilerini azaltmak için uygun yatak takımlarını seçmek çok önemli. Hipoalerjenik malzemeleri seçerek ve düzenli bir temizlik rutini uygulayarak uyku alanınızdaki toz akarlarının ve alerjenlerin varlığını en aza indirebilirsiniz. Toz akarlarına dayanıklı yataklar ve kılıflar, yastık ve yorganlar, alez ve yatak pedi gibi koruyucular gibi yüksek kaliteli, alerjenlere dayanıklı uyku ürünlerine yatırım yapmak sağlığınızı emniyet altına alabilir.

Hipoalerjenik Yataklar

Uyku sırasında oluşabilecek alerjik reaksiyon riskini azaltabilen hipoalerjenik yataklar, alerjik bünyeye sahip kişilerin mutlaka edinmesi gereken ürünler arasında. Yatsan’ın en iyi yatak modelleri arasında bu ürünler de bulunuyor ve özellikleri hayli fazla. Öncelikle toz akarlarından koruyorlar çünkü hipoalerjenik yataklar, uykuyu kesintiye uğratabilen bu gözle görülemeyen canlıları uzak tutmak için özel olarak dizayn ediliyor. Ayrıca bakterilerin ve her türlü canlının oluşumunu engelleyici özellikleriyle rahat bir uyku deneyimi yaşatabiliyorlar. Cildi tahriş etmeyen yapıları sayesinde deri sağlığına da katkı sunuyorlar. Hipoalerjenik yatak modellerini kullanan kişilerin uyku kalitesi, bu sayede de gün içindeki enerjilerinde bir artış gözlemlenebiliyor.

Son teknolojiyle üretilen uzun ömürlü hipoalerjenik kumaşı sayesinde yatak içinde mikroorganizmaların oluşmasını engelleyerek sağlıklı bir uyku ortamı sağlayan Yatsan yataklarında seçenek bol: Visco, diamond pocket yay, pamuk, yün ve aloe veralı örme kumaşıyla efsanevi bir uyku deneyimi sunmak için tasarlanan Serta Soho House; zarif Danimarka tasarımı ve yıkanabilir kılıfıyla dikkat çeken One by Tempur; alerji savar özelliklerinin yanı sıra uyurken nasıl rahat ettiğinizi hafızasına kazıyan Royalty; dünyaca ünlü otellerin tercihi Serta Majesty; dört kat artırılmış hava geçirgenliği sayesinde uzun ömürlü kullanıma uygun Clover; lateksin doğal kendi kendine havalanma özelliği sayesinde daima kuru ve serin kalan Whisper ve diğerleri…

 Hipoalerjenik Yastıklar

Artık biliyorsunuz; yastığınız alerjinizin alevlenmesine neden olabilir. Hatta bazı yastıklar toz akarlarının ve küfün gelişmesi için ideal bir yer olabilir. Çünkü bunlar nemi sever, gece boyu kafamızı koyarak ısıtıp nemlendirdiğimiz yastıklarımız da onlara mükemmel bir yuva sunar! Sonrası bildiğiniz döngü: Bu alerji semptomları uykuya dalmayı ve uykuda kalmayı zorlaştırır. Sadece bu da değil, aynı zamanda çok az uyumuş gibi hissederek uyanırsınız. Haliyle başınızın altındaki yastık sizi hasta ederken, ihtiyacınız olan onarıcı uykuyu almak ve sonrasında iyi bir gün geçirmek zordur.

Hipoalerjenik yastıklar ise toz akarları gibi belirli tetikleyicilere karşı alerjik reaksiyonları azaltabilen veya önleyebilen yastıklar. Yatsan’da size uygun bir modelini mutlaka bulabileceğiniz bu yastıklar, söz konusu reaksiyonları azaltarak veya önleyerek, birçok alerji hastasını daha dinlendirici bir uykuya kavuşturuyor. Örnek mi? Toz akarlarına karşı duruşu bilimsel onaylı, yıkama sonrasında da hipoalerjik özelliğini koruyan Velfont Anti-Dust Mite; Oeko-Tex 100 standartlarına uygun üretilen yüzde 100 pamuk kılıfıyla alerjen ve mikroorganizmalara dirençli Temprakon; lateksin antistatik özelliğiyle antibakteriyel bir uyku ortamı sunarak alerji riskini en aza indiren Chloe; hipoalerjenik olmasının yanı sıra serinlik, konfor ve teknolojik mükemmellik arayanları da memnun eden Technogel ve diğerleri…

Hipoalerjenik Yorganlar

İşte rahatsız edici bir gerçek: Asla yalnız uyumuyorsunuz! Bazı tahminlere göre yatağınız 100 binle 10 milyon arasında mikroskobik toz akarı barındırıyor olabilir. Bu toz akarlarının yatağınızdaki ve yastığınızdaki sıcak ve nemli ortamı sevdiği biliniyor. Ayrıca toz akarları döktüğümüz deri pullarıyla beslendiğinden, yatağımız onlar için bir açık büfeye benziyor. Bir günde döktüğümüz deri hücrelerinin, 1 milyon toz akarını besleyebileceği de düşünüldüğünde tablo korkutucu bir hal alıyor.

Yatsan’ın, uzay teknolojisini buluşturan  uyku ürünü Temprakon Premium Kaz Tüyü İnce Yorgan kumaş ve dolguya özel uygulanan işlem sayesinde yüzde 100 doğal bir antimikrobiyal etkiye sahip. Ayrıca sıcaklama ve terlemeyi azaltan sertifikalı teknolojisiyle de toz, akar, bakteri, küf ve mantara karşı etkin bir koruma kalkanı görevi görüyor.

Yatsan’ın hipoalerjenik yorganlarını tüm ayrıntılarıyla inceleyebilirsiniz.

Hipoalerjenik Nevresim Takımları ve Uyku Ürünleri

Temiz ve güvenli bir uyku ortamı için yatağınız, yastığınız, yoganınız kadar çarşaflarınız, nevresim takımlarınız, kılıf gibi uyku ürünleriniz de önemli bir rol oynuyor. Her şeyden önce alerjenler bu saydığımız uyku ekipmanlarına yuvalanabiliyor; onlara geçit vermemek için profesyonel bir bakışla üretilmiş ürünlere yönelmeniz gerekiyor. Pamuk gibi doğal malzemelerle sıkı dokunmuş çarşaflar, kılıflar ve nevresim takımları hem hava alıyorlar hem de toz akarlarına dayanıklı oluyorlar. Makinede ve sıcak suda yıkanabiliyor olmaları da sterilizasyon için en iyi sonucu veriyor.

Yatağınızı alerjen ve bakterilerden uzak tutmanın bir diğer önemli bileşeni de su geçirmez bir yatak koruyucu yani alez kullanmak. Böylece yatağınızı hem temiz ve kuru tutuyorsunuz hem de küf ve mantarlara dönüşebilecek ter, toz ve diğer mikropların istilasından koruyorsunuz. Bu önemli çünkü yatağınızda küf oluşması sağlığınızı ciddi şekilde etkileyebiliyor. Ayrıca alezler yatağınızı temiz tutarak ömrünün uzamasına da katkı sağlıyor.

Yatsan’ın Hangi Hipoalerjenik Uyku Ürünü Size Uygun?

  • Sizi Yatsan’ın hipoalerjenik özellikli, doğaya saygılı, sağlıklı ve sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde ürettiği Hungarian Goose Down grubuyla tanıştıralım. Bu grupta kullanılan ve dünyanın en iyi kaz tüyü dolgusu kabul edilen Macar kaz tüyü, bütün uyku şekillerine uyum sağlama özelliğine sahip. Vücut ısısını düzenleyerek sizlere sağlıklı ve konforlu uyku imkânı sunuyor.
  • Yatsan, ileri teknolojiyle ürettiği yataklarıyla kullanıcıların hem sağlığını hem de rahatını düşünüyor. Doğal liflerden oluşan hipoalerjenik kumaşıyla iyi bir uyku sunan Serta Majesty Yatak, kesintisiz Mira Coil yay sistemi ve ekstra yumuşak Hyper Soft sünger dolgusuyla ideal uykuya zemin olmak için tasarlandı. İhtiyacınız olan dinlenme imkânını tam anlamıyla sunması nedeniyle dünya çapında 5 yıldızlı otel zincirlerinin tercih ettiği bir yatak.
  • Hipoalerjenik kumaşıyla yatak içinde mikroorganizmaların oluşmasını engelleyen Tempur Original Yatak, bu özelliğiyle sağlıklı bir uyku ortamı sağlıyor. NASA tarafından geliştirilen ve basınç azaltıcı, kan dolaşımını artırıcı niteliklere sahip Tempur malzemesinin yanı sıra akar, bakteri ve mantar oluşumunu önlemek için Oeko-Tex 100 standartlarına uygun malzemeden üretilen yıkanabilir kılıfı da tercih sebebi. Ama en önemlisi, bu özel yatağın vücut ağırlığına ve ısısına uyumlanarak, omurgaya verdiği mükemmel destek.
  • Clover Lateks Yatak, özel işlemden geçirilerek hava geçirgenliği dört kat artırılan Talalay Lateks sayesinde yatak içerisinde bakterilerin üremesini engelliyor. Bu doğal malzeme sağladığı hava dolaşımıyla sıcaklığı da dengelediği için daha sağlıklı bir uyku ortamı sağlıyor. İçeriğindeki doğal pamuk dolgusu nemi dengeleyerek vücut ısısını ayarladığı için terleme sorunu en aza iniyor.
  • Molekül değişim teknolojisiyle öne çıkan Technogel yastıklar, ısı dengesini ayarlayarak özellikle yaz aylarında sıcaktan etkilenen ense ve saç diplerini serin tutmak amacıyla tasarlanmış bir ürün. Onu sünger yastıklardan ayıran en önemli özellik Oeko-Tex Class 1 sertifikalı, cilde dost malzemeden üretilmesi. Baş ve boyun bölgesine kusursuz ergonomik destek sağlayan ürün, alçak yastık tercih edenler, yan yatanlar, sırtüstü yatanlar ve dönerek uyuyanlar için uygun. Çıkarılabilir kılıfı ise 40 derecede yıkanabiliyor.
  • Chloe Lateks Sporcu Yastık, hareketli bir yaşama sahip veya düzenli egzersiz ve spor faaliyetleri yapan kişilere özel bir ürün. Kendine has bir dinlendirme özelliği bulunuyor ve özel kumaşı sayesinde yoğun aktivite sonrası ortaya çıkan laktik asit birikimini düzenlemeye yardımcı oluyor. Ayrıca lateks malzemesinin antistatik özelliğiyle hipoalerjenik bir uyku ortamı sunarak alerji riskini en aza indiriyor.
  • Velfont Frost Outlast Cotton Alez, hem vücudun ürettiği hem de dış kaynaklı sıcaklık ve nem değişikliklerinden etkilenmeyi önleyen özel bir tasarım. Uyku sırasında vücudun yaydığı ısıyı emiyor, depoluyor ve serbest bırakarak size özgü bir konfor alanı oluşturuyor. NASA tarafından geliştirilmiş özel bir pamuktan üretilen alez, 40 derecede yıkanaabiliyor, düşük devirde kurutma veya kuru temizleme yapılabiliyor. Uyku esnasında üşüyor ya da terliyorsanız, uyku konforunuzu artırmayı düşünüyorsanız, hijyenik bir uyku ortamı arayışındaysanız size göre…

 

Yatsan’ın sağlığınızı düşünerek doğal malzemeler ve son teknolojiyle üretilmiş nevresimleri ve uyku ürünlerini tüm ayrıntılarıyla inceleyebilirsiniz.

Yorum Yok

Yorum Gönder