Ninniler Sadece Bebeğinizi Uyutmak İçin Mi?

27 Ocak 2017

Bebeğinizin ninniler ve şarkılar eşliğinde güzel bir uykuya dalması kadar, dinlediği ninnilerin ve şarkıların onların gelişiminde yeri çok büyük. Peki, siz ninni söylerken bebeğiniz neler anlıyor, neler öğreniyor?

Eğer ona ilk kez söylüyorsanız…

Size öylece bakıp kaldığını, sizi dikkatli incelediğini fark edebilirsiniz. Çünkü doğrudan ona doğru şarkı söylemeniz bebeğinizin duyduğu en önemli ses. Ayrıca bu süreçte bebeğiniz onu ne kadar çok sevdiğinizi de öğreniyor. 

‘’Bir sonraki adımı tahmin edebiliyorum’’

Anne ve Bebek

Sabah uyanmak için ya da gece uyumak için dinlediği ninni-şarkı ya da birlikte yaptığınız diğer rutin aktiviteler ona hayatı öngörebilme yetisi kazandırmaya başlıyor. Böylece, bebeğiniz kendini daha güvende hissediyor.

Aynı dili konuşuyormuşuz!

Dil, kendi içinde bir ahenge sahiptir. Konuştuğunuzda ya da ona ninni söylediğinizde bebeğiniz dili, kelimeleri ve iletişimi öğreniyor, dili kavrıyor.

Dolayısıyla yeni bir ninni söylediğinizde yeni kelimeler öğrenmeye başlıyor. Mesela içinde kopek geçen bir ninni söylerken ona oyuncak köpeğini gösterirseniz, bebeğiniz ikisi arasındaki bağlantıyı anlıyor ve kelime haznesini geliştiriyor.

Ritim ve uyaklar!

Müzik bir ritme ve uyağa sahiptir. Siz ninni söylekdikçe, Zaman içinde bebeğiniz bu uyakların ve ritmin farkına varıyor.

Hem oyna, hem söyle!

Bebek ve anne

 Bebeğinize ninni söylerken oynarsanız ve onun oynamasını da desteklerseniz interaktif ve eğlenceli bir biçimde öğrenmesini sağlayabilirsiniz.

 Tıpkı okumak gibi…

Bebek ve anne

Siz söyledikçe bebeğiniz dinlemeye ve anlamaya çalışacaktır. Böylece dinleme alışkanlığı kazanır ve söylediklerinizi daha hızlı anlamlandırmaya başlar.

Sesinizin muhteşem olmasına ya da profesyonel bir şarkıcı olmanıza tabii ki de gerek yok. Bebeğinizin gözlerinin içine bakarak, kulaklarına fısıldayarak tüm sevginizle söylediğiniz sürece, onların gözünde her zaman bir yıldız olacaksınız.

Bebek ve tavşan

Eğer yazımızı beğendiyseniz bebekler için ninnilerin yanı sıra sizin de huzur bulacağınız bir uyku düzeni kurmanın yollarını keşfetmek ister misiniz? O zaman ‘Bebeğinizi Uyutmak  Sandığınız Kadar Zor Değil!‘ adlı blog yazımızı okuyarak, uyku konusunda yaşadığınız zorlukları aşmanın ipuçlarına ulaşın. Huzurlu bir uyku için bilgi ve pratik öneriler burada!

Yorum Yok

Yorum Gönder