Evde Keyifli Hafta Sonu Geçirmenin Yolları

22 Kasım 2017

Hafta sonları, hayatın akışı içerisinde gerçekten şarj olabilmek ve yenilenebilmek için en ideal vakitlerdir. Ne yapmanız veya ne yapmamanız gerektiğine bu periyot içerisinde belirlemeniz, daha sağlıklı kararlar alabilmenizi sağlayabilir.

Haftanın ilk gününden itibaren, yukarı doğru ivmelenen bir grafik ile hafta sonunun gelmesini iple çekiyoruz. Hafta sonu ile buluşunca da, birden yapılması gereken işler ve programlar etrafımızı sarabiliyor. Hızlıca akıp giden birkaç günü tekrar geri getirmek istesek de, hafta sonu aynı hızla geçip gidiyor ve bir sonraki heyecanla beklemeye koyuluyoruz. Bazı zamanlarda hafta sonumuzu mini bir çekilme olarak görmemiz, yorgun vücudumuzu biraz olsun şarj etme imkanına fırsat sağlayabilir.

Yenilenmiş bir zihin ve dinlenmiş bir bedene ulaşabilmek adına yatak odası dekorasyonu hakkındaki blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Beyaz Kedi

Sabah Vakti

Hafta sonunun başlangıcını ilk fincan kahvenizi hazırladığınız an olarak düşünebilirsiniz. Hava elverişli ise bunu evinizin dışında da yapabilirsiniz. Bu anın tadını daha çok çıkartabilmek adına; telefon, tablet ve dizüstü bilgisayarınızı kontrol etme duygusu olmadan yapmaya çalışabilirsiniz. Biraz nefes alabilmek adına, kahvenin tadı ve hafta sonunun bedeni saran tatlı heyecan duygusunu bire bir hissettirecektir. Teknolojik aletlere sarılmak yerine, bir kalem kağıt yardımı ile yapmak istediklerinizi ve yapmak istemediklerinizi (aynı derecede önemlidir) kağıda dökebilirsiniz.
Temizlik ile ilgili bir baskı mı hissediyorsunuz? Normalde kendi yaptığınız bir temizlik için temizleme hizmeti çağırmayı düşünebilirsiniz. İlla kendinizin yapması gerekliyse de, bir zamanlayıcı kullanarak olabildiğince hızlı halledip yapılacaklar listesinden çıkartabilirsiniz. Güne erken ve dinç başlamak adına blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Bitki ve Kadın

Çiçeklerle İlgilenin

Evin dört bir yanında açan çiçek ve yeşilliklerden daha huzur verici ne olabilir ki? Bahar dönemleri, evinizin etrafında çiçekler açıyorsa bahçenize çıkıp derin bir nefes alarak kendinizi o dünyanın içerisine bırakabilirsiniz. Mevsim soğuksa veya böyle bir bahçeniz yoksa en yakın market, çiçekçi dükkanı veya botanik bahçesini ziyaret edip eviniz için uygun çiçekler araştırabilirsiniz. Evinize döndüğünüzde saplarını düzeltebilir, uygun bir vazo bulup yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Yatağınızın yanı, banyonuz, oturma odanız veya mutfağınızın önemli bir köşesi çiçek konumlandırmak için uygun olabilecek yerlerdir. Çiçeklerin eviniz içerisinde dekoratif olarak vereceği güzelliğin yanında, ferah bir koku kaynağı olduğu ve bir canlı yaşatmanın motivasyonu da buna eklenecektir.

Bisiklet Süren Çift

Bisiklet Turuna Çıkın

Oturduğunuz semti ne derece keşfettiniz? Güzel bir yürüyüş veya bisiklet turu güne sağlıklı ve mutlu devam etmenizi sağlayabilir. Bisikletinizi alıp, öncelikle civarı ve sokakları dolaşmaya başlayabilirsiniz. Hiç görmediğiniz apartmanlar, köşeler, dükkanlar ve kaldırımları fark edeceksiniz. Bunun yanında nihai varış noktaları belirleyebilirsiniz. Belki bir semt pazarı (birkaç ufak alış veriş aradan çıkartılabilir), bir cafe veya antika dükkanı olabilir. Varış noktanızda ufak bir dinlenme yaparak tekrar eve dönüş yolculuğuna geçebilirsiniz.

Cilt bakımı

Kendi Spa ve Yenilenme Ürünlerinizi Edinin

Yürüyüşünüzden veya bisiklet turundan dönüp evinize girdiğinizde, limon, portakal veya salatalık dilimleriyle süslü bir su sürahisini taze nane ile destekleyerek yavaş yavaş içmeye başlayabilirsiniz. Vücudunuzun kaybettiği su ihtiyacını hemen ve sağlıklı bir şekilde takviye etmeniz, daha rahatlamış ve sağlıklı hissettirebilir.

Kız Çocuğu

Yaşam Alanınızı Yenileyin

Bir miktar dekorasyon ile uğraşmak, yaratıcı yönünüzü geliştirirken aynı zamanda evinizi de daha çekici hale getirmenize yardımcı olabilir. Her zaman yeni bir şeyler alıp dekor malzemesi olarak evinize katmak zorunda değilsiniz. Evinizdeki irili ufaklı malzemeleri kullanarak bir aksesuar kutusu yapabilir, çeşitli boyalarla renklendirebilir ve bir köşeyi yenileyebilirsiniz. Yine de dekorasyon için yardımcı malzemelere ihtiyaç duyacaksanız, çok büyük ve hareketli dükkanlar yerine mahallenizde bulunan butik dükkanlara veya bit pazarlarına uğrayabilirsiniz. Alışverişlerde eve yakın kalmak, şaşırtıcı derecede tatmin edici bir hissiyat verebilmektedir.

Kahve İçen Çift

Arkadaşlarınızı Çay/Kahve İçmeye Davet Edin

En son ne zaman arkadaşınızı veya bir arkadaş grubunuzu bir şeyler içmek için davet ettiniz? Çay/kahve seansları bir kase çikolata ve muhabbet ile çok tatmin edici olabilmektedir. Arkadaşlarınızla bir araya gelip çay/kahve saatini paylaşmanız hem güncel konular hakkında fikir alış verişi yapmanıza, hem de özlem gidermenize yardımcı olabilir.

Gün içerisindeki kahve kullanımınızda dikkat etmeniz gerekenleri bir başka blog yazımızda inceleyebilirsiniz:

Aile

Öğleden Sonra Fikirleri

Sabahtan öğleden sonraya geçişinizi, günü duraklatmak veya sıfırlamak gibi düşünebilirsiniz. Eğer sabahtan yoğun bir program geçirdiyseniz (futbol maçı, iş, çocuğunuzla ilgili bir etkinlik) günün kalanını dinlenmek ve yenilenmek için geçirebilirsiniz.

Piknik

Piknik

Sabah yürüyüşü sırasında aldığınız yiyecekleri açık havada değerlendirmeye ne dersiniz? Temiz havada her şey daha lezzetli olabilir. Sıcak bir kase çorba, salata, pişirilecek birkaç ürün ve çaydanlık. Bu kombinasyon ile hava da müsaitse, öğleden sonra pikniği hem midenize hem de ruhunuza iyi gelebilir.

Köpük Banyosu

Sıcak Bir Duş

Öğleden sonra sıcak bir duş almak, temiz ve dingin hissettirecektir. Haftanın geri kalanındaki gerginliklerin akıp gittiğinizi düşünebilirsiniz. Banyonuz için birbirinden farklı kokular, duş jelleri ve benzeri vücut yumuşatıcı ürünleri kullanarak tazelik hissiyatını elde edebilirsiniz.

Kitap Okuyan Kadın ve Köpeği

Okuma, Günlük Tutma, Hayal Kurma

Güneşli bir pencere kenarı veya hamak, keyifli bir kitabın içerisinde yolculuğa başlamak için birebir olabilir. Düşüncelerinizi yazmak için bir günlük tutabilir, içinizi dökerek rahatlayabilirsiniz. Okuma ve yazma eylemleri kafanızı yeterince boşaltabileceğinden, hayal kurmak için gözlerinizi kapatıp havaya ve hafta sonuna kendinizi bırakabilirsiniz.

Fotoğraf Çekme

Eski Bir Kıvılcımı Canlandırın

Fotoğraf, sanat ve şiirle ilgili miydiniz? Tutkunuz ne olursa olsun, tozlu raflara kaldırdığınız uğraşılarınızı tekrardan ortaya çıkarmak için ilgi noktalarınızı keşfetmeye çalışın. Eskiz defterlerinizi çıkarabilir, on dakika boyunca aklınıza gelenleri çizebilir, kameranızla bir mahalle yürüyüşü yapabilirsiniz. Belki de ilgi alanlarınızı canlandırmak için bir ateşleme noktasına ihtiyacınız vardır.

Ders Çalışma

Akşam Fikirleri

Hafta içi akşamlarının aksine, gün boyunca yoğun çalışma (mental ve fiziksel dahil) yaşamadığınızdan daha rahat ve yaratıcı hissediyor olabilirsiniz. Yapılacaklar listesini kaldırıp, teknolojik cihazları ayrı bir yerde konumlandırarak akşama resmi bir başlangıç yapabilirsiniz.

Müzik dinlemek

En Sevdiğiniz Müziği Açın

Müzik, başka herhangi bir zevke oranla ruh halimizi hızla değiştirme özelliğine sahip olabilir. Bu nedenle ruhunuzu harekete geçiren bir albümü müzik çalarınıza yerleştirin. Bir albüm süresi yenilenmek ve akşama başlamak için ideal bir zamanlama olabilir.

Sebze ve Meyve

Tatil İlhamlı Bir Akşam Yemeği Planlayın

Karayip’lerde kusursuz taze bir balık, İtalya’da nefis sosu ile margherita veya İspanya’da enfes tapas. Akşam yemeği genellikle sabırsızlıkla beklenen ve günün en iyi hissettiren öğünüdür. Yemeklerinizi konseptli olarak planlarsanız, müzik, mum, aile veya arkadaşlarınızın eşliğinde hem bedeninizi hem de ruhunuzu iyi bir şekilde doyurabilirsiniz.

Keyifli hafta sonunuzu tamamladıktan sonra kaliteli bir uykuyla yeni haftaya hazırlanmak için uyku ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere…

 

Yorum Yok

Yorum Gönder