Yatak Odanızı Kişisel Konforlu Alanınıza Dönüştürmenin 7 Yolu

27 Eylül 2017

Dekorasyon hamleleri ile rüyalarınızdaki yatak odasına kavuşun.

Yatak odanız sadece uyumak için kullandığınız bir alandan daha fazlasını ifade edebilir. Güne okuyarak başlayabileceğiniz veya sonlandırabileceğiniz, tüm yoğunluklarınızdan arınmış, rahatlığı hissedebildiğiniz alanlara dönüştürülebilir.

  • Basitlik Arayın

Beyaz vazo

Küçük ve minimal oda düzeni günümüzde fazlaca tercih edilmeye başlandı. Çok fazla ürün, beraberinde külfeti de getirebilir. Alışılmadık kitap yığınları, kullanılmayan sandalyeler, taş koleksiyonunuz vb. gibi ögeler asıl olana odaklanmamızı engelleyebilir. Yatak odanızı yalnızca temel unsurlara bağlamak, onu daha rahat bir alan olarak algılamanızı sağlamanıza yardımcı olacaktır. Zihniniz bu şekilde doğru olana odaklanabilir: uyku ve gençleşme.

Gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu ve neyi istemediğinize karar verin. Bit pazarında dolaşırken bulduğunuz o harika tasarımlı masa ve sandalyeyi hakkıyla kullanıyor musunuz yoksa üzerine eşya yığınlarını bıraktığınız bir durak haline mi geldi?

Yatak odası düzeni, mobilyalarınızın güzel görünmesine ve nazik çizgilerine odaklanmanıza olanak tanıyabilir ve böylece kuşların cıvıldamalarını, yeşilliğin kokusunu, sakinliğin getirdiği dinginliği görüp hissedebilirsiniz. Eğer dekor daha yoğun tutulursa zihinsel etmenler ister istemez azalabilir.

Tasarımın minimal tutulmasının bir faydası da, satın alınacak mobilya sayısının az olmasıdır. Bu sayede daha kaliteli mobilyalara yatırım yapabilirken, temizlik de kolay ve pratik hale gelir.

Yatak odanızı daha minimal bir şekilde tasarlamaya yatağınızın başlığından başlayabilirsiniz. Yatsan online mağazamızı ziyaret ederek yatak başlıklarını inceleyebilir ve size uygun olanı seçebilirsiniz.

  • Renkler ile Dinginliği Sağlayın

Sarı boya

Boya seçimi ve renklerin zihinsel etkisi herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Bununla beraber renk kullanımının odanızdaki en önemli tasarım araçlarından biri haline gelmesi sürpriz olmuyor. Yatak odasında oluşturacağınız sakinlik ve dinginlik hissiyatı için, içinde ruhunuzu bulabileceğiniz tonlara yönelebilirsiniz. Bazı insanlar beyaz veya açık tonları benimseyerek alanı görsel olarak genişletmek eğilimdeyken, bazıları koyu renkleri daha zarif bulmaktadır. Duvardaki koyu renkler, oda düzeni ile aynı renkte boyanırsa odanızın görünümü genişleyebilir çünkü duvar ve döşemeler tek bir varlık olarak geri plandadır.

Eğer odanızın doğal rengini değiştirmek isterseniz soluk yeşil, mavi, mor ve pembe renk seçenekleri daha fazla huzur sağlayabilir.

Yaratıcı ve şık tasarımlarıyla ön plana çıkan Yatsan Maison serisini incelemek isterseniz online mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

  • Dokunma Hissi Uyandırın

halı

Evet, yatak odanız rahat hissedebilmek için harika bir yer fakat burada bahsedeceğimiz şey yalnızca fiziksel olarak elde edeceğiniz bir noktadan ibaret değil. Gözlerinizi de besleyebilmek adına çeşitli dokuları birleştirmeyi deneyebilirsiniz.

Yalnızca boya ve alçı kullanarak hazırlanmış bir odanın dört duvar soğuk görünebilir.

Yatak odanıza kaplayacağınız çim bezi odaya sıcaklık katarken, duvarları pürüzsüz olarak hazırlanmış tasarımlara oranla çok daha zengin hale getirip, dokunsal bir nitelik kazandırabilir.

Görünür tuğla, ahşap kirişler, ahşap kalıplama ve düzeltme, doğal dokuma pencere tonları, kumaş abajur boyaları ve yumuşak dokumalar da dokunsal nitelikleri geliştirmek için diğer yollar arasındadır.

Ayrıca ayaklarınızın etrafında belli bir alanda halı bulundurmayı da düşünebilirsiniz. Böylece, ayak parmaklarınız sabah kalktığınızda peluş bir temas noktası elde etmiş olur. Özellikle kış aylarında buna ihtiyacınız olabilir.

Dokunma hissinize de hitap edecek yatak setlerini inceleyebilirsiniz.

  • Komodinin Hizasını Ayarlayın

Yatak başı su

Buna itiraz edenler olabilir fakat komodininizin hizası, şiltenizin birkaç santim yükseği olmalıdır. Bunun en basit nedenlerinden birisi, gece uyandığınızda kolayca erişebileceğiniz bir su bardağının olabilmesidir. Ayrıca yatakta otururken veya bir şeyler okurken de yüksek mobilyalara erişiminiz problem yaratabilir.

Komodin seçiminizi şimdi yapmak ister misiniz?

  • Yatağınızı Sabitleyin

Yatsan yastık ve yatak

Yatağınızı, odanızın derin sularında bir sağa bir sola yüzmemesi için sabitleyebilirsiniz. Bunun için bir duvar, odanızda yer alan başka bir mobilya kullanmak en popüler yöntemler arasındadır.

Buna bir feng-shui öğretisi olarak “tahtayı sağlam bir duvara bağlamak” da denilebilir. Sadece psikolojik bir güvenlik hissi sunmakla kalmaz, aynı zamanda dış etkenlere ve seslere karşı da koruma sağlayabilir. Mümkünse yataklarınızı bir pencere duvarının altına koymayın. Sadece uykunuzu bozmaz, aynı zamanda sizi hasta edebilir.

Yatağınızın yanına bir sehpa yerleştirmek, odanızdaki konumunu sabitleştirmenin başka bir yolu olabilir. Ufak tefek eşyalarınızı da bırakmanız için uygun bir nokta yaratabilir. Ayrıca yatak önü sehpaları, keskin yatak çerçevelerine karşı bir önlem niteliği taşıyabilir. Diz ve ayak yaralanmalarına karşı sizi etrafından dolaşmaya yönlendirerek koruyucu etkisini gösterebilir. Ayrıca aklınızdaki yerleşim için size öneriler vermemizi isterseniz şimdi kişiye özel randevunuzu oluşturabilirsiniz.

  • Aydınlatma Çözümleri

yastan uyku ürünleri

Duvar aplikleri ile yer bulunamayan veya alandan tasarruf etmek isteyenler kişiler için çözüm olabilir. Dönen boyunlu, uzatılabilir kollara sahip bir aplik istenilen mükemmel konum ve açıya getirilebilir. Çeşitli amaçlara göre (kitap okuma, çalışma, bir şeyler seyretme vb.) aydınlatmanın yönlendirilebilir olması, sizin ona değil onun size uymasını sağlayacaktır.

Dönebilen veya uzatılabilen aplikler tercih edebilirsiniz böylece istediğiniz aydınlatmaya ulaşmanız kolaylaşacaktır. Başlık çevresindeki engellerden uzak durmak için apliğin uzantısının yatak başlığınızdan kurtulabilecek kadar uzun olmasını tercih edebilirsiniz. Işığın daha iyi yayılmasını tercih ederseniz metal apliklerden uzaklaşıp, kumaş aplikleri tercih edebilirsiniz.

Gerekli olmasa da, kablolardan uzak durup, aplik yapısının duvar ve elektrik ile birleştiği bir yapıyı tercih etmeniz daha güzel görünüme ulaşmanıza yardımcı olabilir. Anlayış gösterilmesi gerekir ki çokça insan duvarlarını delmeyi tercih etmezler fakat yeniden dekore edilme durumunda oldukça kolay bir şekilde halledilebilir.

  • Dekorunuza Hayat Verin

yatsan yorgan

Yatak odasında birkaç saksı bitkisine yer verebilirsiniz. Bitkiler havayı arındırmanın yanı sıra, ruh halinizi de rahatlatabilir. Bunun yanında kullanacağınız tablolar da doğa görüntüleri ile benzer bir sakinleştirici etkiye sahip olabilir. Burada gösterilen tablo, dinlendirici bir yatak odası için mükemmeldir.

Tekstil ürünleri de doğayı taklit edebilir. Örneğin dalgalı bir halı kullanımı, deniz suyunda yolculuk ediyor hissiyatı verebilir. Aynı şekilde bu hissiyatı nevresim takımı kullanarak veya hemen yatağın arkasında bulunan duvarda suluboya efekti verilmiş bir dijital uygulama ile de sağlayabilirsiniz.

Yatsan Maison serisi ile dekorlarınızı hem canlandırın hem kaliteli bir şıklık katın.

Yorum Yok

Yorum Gönder