Yatak Bakımı İçin Bilmeniz Gerekenler

18 Ocak 2017

Yatağınıza iyi bakmak, yıllar içinde ondan daha fazla faydalanmanızı sağlarken yatak temizliğinin püf noktalarını öğrenmek ise daha sağlıklı bir uyku ortamı yaratmanıza yardımcı olacaktır. Vereceğimiz birkaç ipucuyla yatağınızın ömrünü uzatmak ve daha hijyenik bir yatağa sahip olmak istemez misiniz?

Yatağınız İçin Uygun Bir Destek Sağlayın.

Yeni bir yatağın zamanla sarkma yapmasını engellemek için uygun bir şekilde desteklenmesi gerekir. Eğer yatak uyumluysa ayarlanabilir bir destek ya da uygun sayıda suntası olan bir yatak bazası kullanabilirsiniz. (Detaylar için yatağınızın garanti belgesini inceleyin.)

Sıvıya Karşı Dayanıklı Yatak Alezi Kullanın.

sıvı geçirmez alez

Lekeler ve yatağa dökülen sıvılar, yatağın kumaşını ve içinde kullanılan maddeleri olumsuz bir biçimde etkiler. Yoğun şekilde dökülen sıvılar ise yatağın iç kısmında çökmeye, ezilip şeklini kaybetmesine, koku oluşumuna ve buna bağlı olarak da yatarken rahatsızlık vermesine neden olabilir. Özellikle visco malzeme kullanılan yatakların ıslanmamış olması çok önemlidir. Visco yapısı itibariyle suya karşı çok dayanıklı değildir. Yatağınızı uzun süre deforme olmadan kullanmak ve bakteri ve akar oluşumunu engellemek isterseniz mutlaka yatak koruyucu alez kullanmanız gerekiyor. Sıvıya dayanıklı yatak koruyucu alezler, yatağınızın hem temiz hem de sağlıklı kalmasını sağlar. Yatak koruyucu alezinizi seçerken nefes alan malzemeden yapıldığına dikkat etmeniz yatağınız için daha faydalı olacaktır. Bu konuda biçilmiş kaftan olan Yatsan sıvı geçirmez alezi inceleyebilir ve birkaç dakikada sipariş verebilirsiniz.

Ayrıca diğer tüm  Yatsan alezler için ürünlerimizi incelemenizi öneririz.

Vakumlu Bir Süpürge ile Yatağınızı Düzenli Olarak Temizleyin.

yatak temizliği

Yatak temizlemenin püf noktalarına hakim olmak, toz ve alerjik maddelerin yatağınıza yerleşmesini engeller. Evinizi temizlerken yatağınızı da vakumlu bir süpürgeyle temizleme alışkanlığı edinmek bu konuda yardımcı olacaktır. Sıvı dökülmesi ve lekelere karşı yatağınızın nasıl yıkanması gerektiğini bilmek de anında müdahele edebilmeniz açısından oldukça önemli. Temizleme işlemi sırasında fazla sıvı temizleyici ve su kullanmak yatağın içindeki malzemelere ve kumaşına zarar verir. Zorunlu kalındığında lekeleri sıcak su ve çok güçlü olmayan bir deterjanla ya da beyaz sabunla silebilirsiniz. Fakat temizlenen bölgenin tamamen kuruduğundan emin olmadan çarşaflarınızı tekrar sermekten kaçının.  Bu tür şeylerin önüne geçmek, yatağın deforme olmasını engellemek  için mutlaka yatak koruyucu alez kullanın.

Baskı Dağılımını Eşitlemek İçin Zaman Zaman Yatağınızı Ters Çevirin.

Yatağınızı ter çevirin

Yatağınız zamanla, vücut ağırlığınız ve yatma alışkanlıklarınıza göre bir eğim alır. Yatağınızı düzenli olarak çevirmeniz ise bu eğimi eşitleyebilmenizi sağlayacaktır. Her üç ayda bir yatağınızı çevirmeniz gerekir. İlk üç ayın sonunda ayakucunu başucuna döndürün. Üç ay sonra ise yatağın diğer tarafını çevirin. Üç ay da bu şekilde kullandıktan sonra ayakucunu yine başucuna çevirin. Böylece yıl içinde yatağınızın tam 1 tur rotasyonunu sağlar ve maruz kaldığı ağırlığın dağılım dengesini korumuş olursunuz. Yataklar ağır oldukları için bu işlemi birilerinin yardımıyla yapmanızı öneririz.

Yatağınızı Taşırken Dikkat Edin.

Yatak

Eğer yatağınızı yeni bir eve ya da odaya taşımanız gerekirse girişleri ölçün ve  yatağınızı katlamadan taşıyabileceğinizden emin olun. Yatağın katlanması zarar görmesine sebep olabilir ve garantisini geçersiz kılabilir. Herhangi bir problemin meydana gelmemesi için yatağınızı profesyonel nakliye firmaları vasıtasıyla taşıyın.

Yatağınızın Garanti Belgesini Mutlaka Okuyun.

Yatak garantilerinin çoğu, garanti belgesinde açıkça listelenen üretim hatalarını kapsamaktadır. Yatağınızın bakımını aksatmak bazı hasarlara neden olabilir. Bu da yatağınızın konforunu olumsuz etkiler ve bu hasarlar genelde garanti kapsamında değildir. Yeni bir yatak, daha iyi bir gece uykusunun en önemli öğesidir. Yüksek düzeyde uyku konforunu yıllarca deneyimlemek ve uykunuza yaptığınız yatırımı korumak için garanti belgenizdeki uyarıları okuyup buna göre hareket etmeniz yeterli olacaktır.

Yatsan yatakları 3+2 yıl toplamda 5 yıl garanti sunar. Ürünleri incelemeye başlamak için yataklar sayfamızı inceleyebilirsiniz.

 

 

Yorum Yok

Yorum Gönder