Yatak Ömrü Kaç Yıldır? Yataklar Kaç Yılda Bir Değiştirilmelidir?

17 Ağustos 2022
Kum saati

İyi bir uyku; sağlıklı bir hayat sürmek, günü iyi yaşamak ve vücudun yenilenmesi/dinlenmesi için oldukça değerli. İnsanın, yaşamının üçte birini uykuda geçirdiği göz önünde bulundurulduğunda; iyi bir uyku için en önemli etmenlerden biri doğru yatağın ve doğru uyku ürünlerinin seçimi. Yanlış uyku ürünlerinin seçimi başta uyku kalitesini düşürüyor aynı zamanda ürünlerin kullanım sürelerini de kısaltıyor. Doğru yatağın tercih edilmesi, uyku ihtiyacını iyi bir şekilde karşılarken yatağın da kullanım süresini uzatıyor. Yatağın ömrü birçok faktöre bağlı olarak değişiyor. Sık kullanılan, iyi korunmayan yataklar özelliklerini daha çabuk yitirmeye başlıyor. Kaliteli yatakların ortalama kullanım süreleri 10 – 12 seneyi bulsa da ortalama bir yatağın kullanım ömrü 8 yıl ile sınırlı kalıyor. Düşük kaliteli yataklarda ise bu süre çok daha kısalıyor.

Yatağın Ömrünü Etkileyen Faktörler

 Son yıllarda gelişen uyku ürünleri teknolojileri ve yaygınlaşan iyi uyku bilinci ile doğru yatağı bulmak da karmaşıklaştı. İyi bir yataktan kaliteli bir uyku deneyimi sunması, uzun ömürlü olması, kişisel uyku ihtiyacını en iyi şekilde karşılaması bekleniyor ve doğru ürünleri bulmak çoğu zaman kolay olmuyor. Uzun ömürlü yatakları bulmak ve iyi uyku deneyimini yıllar boyu yaşamak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor.

 

Uzun Ömürlü Yataklar Nasıl Olmalı?

  • Bir yatağın uzun ömürlü olmasında kullanılan malzeme büyük önem taşıyor. Kalitesiz ya da sentetik malzemelerden yapılan yatağın ömrü, doğal malzeme kullanılan yataklara göre daha kısa oluyor.

 

  • Yüzey malzemeleri yatağın aşınma sürelerini etkiliyor. Aşınma; sadece yatağın ömrünü azaltmıyor, estetik görünümünü de kötüleştiriyor ve çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Uzun ömürlü bir kullanım için koruyuculuğu yüksek, aşınmaya dirençli yüzey malzemesinden yapılan yatakları tercih etmek gerekiyor.

 

  • Kullanım ömrü uzun olan yatakların vücut ağırlığını eşit dağıtması gerekiyor. Aksi halde yatakta belirli kısımlarda çökme meydana geliyor ve yatak işlevini yitiriyor. Ayrıca vücut ağırlığı belirli noktalarda biriktiği için sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

 

  • Uzun ömürlü bir yatağın hava alan bir yapıda olması gerekiyor. Bu sayede ideal ısıda kalıyor ve koku, bakteri, küf gibi oluşumları engelleyerek uzun bir kullanım ömrü sunuyor.

 

  • Kolay temizlenebilir yataklar daha uzun kullanım sürelerine imkân tanıyor. Temizlik, yataklar için püf noktaların başında geliyor. Kolay temizlenebilir yataklar basit işlemlerle temizlenebiliyor, bu sayede daha uzun bir kullanım ömrü sunuyor.

 

Doğru ve uzun ömürlü yatak arıyorsanız; siz de Yatsan’ın uyku teknolojileri alanındaki tecrübeli ekibiyle iletişime geçebilir, kendiniz için uygun ve uzun ömürlü yatağı kolayca bulabilirsiniz.

Yatağınızı Değiştirmeniz Gerektiğini Ne Zaman Anlarsınız?

Yatak kullanım sürelerini etkileyen; malzeme kalitesi, malzeme türü, işçiliği gibi özelliklerinin yanında yatağın kullanım koşulları da ömrünü belirleyen önemli etkenlerden biri. Yatağın kullanım süresi alez kullanıp/kullanılmadığı, nasıl temizlendiği ve ne sıklıkta kullanıldığı gibi bazı etmenlere bağlı olarak da değişkenlik gösteriyor. Yataklar birkaç yıl içinde (ortalama kalitedeki bir yatak için 8 yıl) kullanım şartlarına da bağlı olarak performans açısından düşüş göstermeye başlıyor, yeni olduğu zamanki özelliklerini yitiriyor, bu da yatağın artık değişmesi gerektiğini gösteriyor. Uzun ömürlü yatakları arıyorsanız, Yatsan’ın uyku ürünleri seçkisinden,  ihtiyaçlarınızı karşılayacak uzun ömürlü yatakları inceleyebilir; arzu ederseniz Yatsan mağazalarından ya da online platformlarımızdan uzman ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

 Uykucu Fresh Bliss Çıkarılabilir Pedli Bambu Yatak

Uykucu Fresh Bliss Çıkarılabilir Pedli Bambu Yatak, çıkarılabilir bambu ped ve visco ile mükemmel bir uyku deneyimini uzun yıllar boyu sunar.

Uykucu ailesinin doğadan ilham alarak geliştirdiği; çevre dostu, yenilenebilir özellikli RegenereForm süngerden elde ettiği yeni Uykucu Fresh Bliss Yatak herkese uzun yıllar mükemmel bir uyku deneyimi sunmak için özel olarak tasarlandı. Çıkarılabilir Bambu Ped’i sayesinde hijyenik bir uyku ortamının yanında, nemi emen özelliği ve hava geçirgenliği ile vücudunuzun nefes almasını sağlar. visco özelliği ile kan basıncını dengelerken vücut ağırlığınıza ve ısınıza göre hareket eder. Visco malzeme vücudunuzun en rahat ettiği pozisyonu hatırlar. Diamond Pocket Yay Sistemi’ni, visco ile birleştirerek vücudunuzun yapısına göre uyum sağlar. Farklı kilo, boy ve tüm uyku pozisyonlarına sahip kişilere kesintisiz bir uyku deneyimini uzun yıllar sunar.

Yatsan’a Özel RegenereForm Kumaş

RegenereForm kumaş ile doğanın gücünü uzun yıllar evinizde hissedersiniz. %100 geri dönüştürülebilir özelliği, çevre dostu yapısı, karbon ayak izinin minimal kullanımı ile yıllar boyu konforlu bir uyku deneyimi sunar.

 Çıkarılabilir Bambu Dolgulu Ped

 Özel olarak tasarlanan bambu dolgulu üst pedi ile ekstra temiz bir uyku alanı oluşturur. Nemi emen yapısı ve hava geçirgenliği sayesinde vücudun nefes almasına yardımcı olur, uzun yıllar kullanım olanağı sunar.

Diamond Pocket Yay Sistemi

Omurga yapısına ve vücuda uygun bir destek sağlayarak bel, sırt, boyun ve eklemleri en ideal şekilde destekler. Diamond Pocket Yay’ı, sıradan yaylardan ayıran bir diğer özelliği ise iki kat daha uzun ömürlü olmasıdır.

Uykucu Fresh Bliss Çıkarılabilir Pedli Bambu Yatak ile ilgili daha fazla bilgi almak için linki  ziyaret edebilirsiniz.

 Serta Soho House Visco Hybrid Yatak

Dünya çapında çok satan, uzun yıllar kullanım olanağı sunan Serta Soho House Yatak ile tanışın. Visco, diamond pocket yay, pamuk, yün ve aloe veralı örme kumaşıyla size efsanevi bir uyku deneyimini uzun yıllar sunmak için tasarlandı. Pamuklu ve yünlü katmanlarıyla doğal, sağlıklı uyku ortamı sağlar. Kesintisiz, konforlu bir uyku isteyenler için idealdir.

Diamond Pocket Yay Sistemi

 Birbirinden bağımsız torbalara yerleştirilmiş yaylardan oluşan bu sistem sayesinde farklı kilo, boy ve yatış pozisyonuna sahip partnerler birbirini rahatsız etmeden uyuyabilir. Üstelik konforu, uzun kullanım ömrü ile yıllarca sizinle kalır.

Visco

 Yüksek teknoloji ile geliştirilen visco, vücut ağırlığına ve vücut ısısına bağlı olarak hareket ederek bedeni yatay konumda ideal biçimde destekler. Kan akışını dengelerken dolaşım sorunlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Uzun yıllar sağlıklı ve rahat bir uyku deneyimi sunar.

 Doğal Malzeme

İçeriğinde bulunan pamuk ve yün bileşenleriyle doğal, sağlıklı bir uyku ortamı sunar. Pamuk liflerinin nemi dengeleme özelliği vücut ısısını ayarlayıp terlemeyi azaltmaya yardımcı olur. Nefes aldıran yapısıyla yumuşak yün ise vücut ısısını korumaya yardımcı olarak kışın sıcak, yazın serin tutar. Kesintisiz, sağlıklı bir uyku deneyimiyle zinde uyanmanıza yardımcı olur, uzun yıllar kullanım olanağı sunar.

Aloe Veralı Örme Kumaş

 Aloe vera yatak kumaşı sayesinde cildinize uykuda bile iyi bakarsınız. Yenileyici aloe vera deneyimi, tazelenmiş ve enerji dolu olarak uyanmanıza yardımcı olur. Mucizevi etkileri ile rahatlatıcı ve dinlendirici bir uyku ortamı sunar.

 Serta Soho House Visco Hybrid Yatak ilgili daha fazla bilgi almak için linki  ziyaret edebilirsiniz.

 Yatsan Clover Lateks Yatak

Talalay Lateks’ten üretilen Yatsan Clover Lateks Yatak, 4 kat artırılmış hava geçirgenliği sayesinde yatağı uzun ömürlü kullanıma uygun hale getirir. Bu doğal malzeme, yatak içerisinde hava dolaşımını sağlayıp, sıcaklığı dengeleyerek sağlıklı bir uyku ortamı sunar. Vücudu her noktadan destekler ve gece boyunca bedenin tüm hareketlerine uyum sağlar. Yatağın içeriğindeki doğal pamuk dolgusu ise nemi dengeleme özelliği sayesinde vücut ısısını ayarlar. Terlemeyi minimum seviyeye indirgemeye yardımcı olur.

 Talalay Lateks

 Özel işlemden geçirilerek hava geçirgenliği 4 kat artırılan Talalay Lateks, yatak içerisinde bakteri üremesini engeller. Kauçuk ağacından üretilen bu doğal malzeme, yatak içerisinde hava dolaşımını sağlayıp sıcaklığı dengeleyerek sağlıklı bir uyku ortamını uzun yıllar boyunca sunar.

Pamuk

Dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Nemi dengeleme özelliği sayesinde vücut ısısını ayarlar. Terlemeyi azaltmaya yardımcı olarak uyku kalitenizi artırır, zinde uyanmanıza yardımcı olur.

Hijyen Cool Kumaş

Vücut ısısını dengeleyici ve bakteri oluşumunu önleyici özelliğe sahip hipoalerjenik kumaştan üretilmiştir.

Dunlop Lateks

 Amazon ormanlarında yetişen kauçuk ağacının özünden üretilen tamamen doğal bir malzemedir. Uzun ömürlü, yumuşak ve son derece elastiktir. Bu sayede kendinden yaylanma hissi verir. Yatak içerisinde hava dolaşımını sağlar. Sıcaklığı dengeleyerek sağlıklı bir uyku ortamı sunar. Yatsan Clover Lateks Yatak ilgili daha fazla bilgi almak için linki  ziyaret edebilirsiniz.

Yatsan’ın uzun ömürlü uyku ürünleri seçkisinden daha fazla yatak görmek ve bilgi almak isterseniz, mağazalarımızı ziyaret edebilir ya da yatsan.com üzerinden ürünlerimize ulaşabilirsiniz.

 

Yorum Yok

Yorum Gönder