Burçlar ve Uyku Alışkanlıkları

18 Nisan 2018

Uyku hem şu an, hem de gelecekte genel sağlığınızı şekillendirmek için egzersiz ve diyet ile birlikte en önemli üçlüden biri olarak göze çarpmakta. Bu düşünceyle nasıl uyuduğunuz, ne kadar uyuduğunuz, konfor düzeyinizin nasıl olduğu gibi konular hayatınız için çok önemli hale geliyor.

Astrolojik işaretiniz ne olursa olsun, uyku gerçek anlamda her birey için hayatın temel taşlarından biridir. Bu çok geniş bir konu olmasına rağmen, ay işaretlerinize kısa bir bakış, uyku alışkanlıklarınız hakkında fikir verebilir. Rahatsız bir uyku düzeniniz olması durumunda, bunu düzeltebilmek adına kararlı adımlar atmalısınız.

Koç burcu

Koç Burcu

Genellikle “kütük gibi uyudum” tabiri koç burçları için geçerlidir fakat zihinlerini meşgul eden bir şeyler çıkması durumunda, uyku bir kabusa dönüşebilir! Depresyon, baş ağrısı ve kaygı bozukluğu gibi durumları yaşadığı bir dönem içerisinde koç burçları zihinlerini kolay kolay dizginleyemez ve uyku döngüsü sekteye uğrar. Bu burç grubu için uykuya geçiş evresinde rahat bir yatak, sıfır gürültü ve serin bir oda tavsiye edilirken, yatmadan önce 20 dakika kadar meditasyon faydalı olabilir. Koç burcu bir partneri veya ev arkadaşı var ise, battaniyeleri kimin alacağı konusundaki kapışmaya şimdiden hazır olmalı.

Uyku tetikleyicileri
: Yatıştırıcı müzik, doğal sesler.

Boğa burcu

Boğa Burcu

Boğa burçları uykuyu her şeyden çok sever ve bir miktar daha fazla uyku için yapamayacakları şey yoktur. Venüs tarafından yönetilen bu burç, imkan verildiği takdirde bütün gün uyuyabilir. Boğa burçları zevkli bir yatak, loş ışıklandırma ve yumuşak yastıklar ile daha mutlu hissederler. Doğru kombinasyon ile erken uyumaları durumunda, ertesi gün enerjik ve taze görünürler. Yatak odası bileşenlerine önem veren boğa burcu, doğru seçimleri bir ömür boyu kullanmaya razıdır.
Kaliteli ve sağlıklı bir uyku adına her vücut tipi için Yatsan yatak modellerini inceleyebilir, kişisel konforunuza göre en uygun yatağın seçimini yapabilirsiniz.

İkizler burcu

İkizler Burcu

İkizler burcu merakları yüzünden tatlı bir gece uykusu için geç kalabilir. İzlediği bir film, okuduğu bir kitap veya davetli olduğu bir etkinlik… Uykusu gelmiş olsa bile, merak duygusunu besleyebilmek adına yaptığı eyleme devam eder ve uykuyu ikinci plana atabilir. Uyku ikizler burcu için arınma ve yenilenme sürecini temsil eder. Diğer burçların aksine yatağa yattığı zaman olumsuz düşüncelerden, kaygılarından ve yapılması gerekenlerden uzaklaşır ve içindeki barışı bulurlar. Dolayısıyla meraklarını yenip uykuya önem verdikleri anda daha rahat, daha sağlıklı ve daha enerjik bir hayat kendilerini bekler.

Uyku tetikleyicileri: Meditasyon.

Yengeç burcu

Yengeç Burcu

Yengeç burcu, sezgisel ve duygusal doğasıyla en uykucu burçlardan biridir. Rüyalarında ise genellikle bilmedikleri bir yerde dolanır ya da nerede olduklarını kestirmeye çalışırlar. Bu burç grubundaki kişiler rüyalarında genellikle bilmedikleri yerlerde dolanırlar ya da nerede olduklarını keşfetmeye çalışırlar. Ertesi gün uyandıklarında çoğu şeyi hatırlamazlar ve rüya görmediklerini sanırlar. Aşırı uyku ya da uykusuzluktan yakınırlar. Seyahat sırasında veya yeni yerlerde uyumakta güçlük çeken bir yapıları vardır.

Uyku tetikleyicileri: Kişisel konfor alanları, battaniyeler.

Aslan burcu

Aslan Burcu

Lider ruhlu Aslan burcu tedirgin bir uykuya sahiptir. Rüyalarında ise asla söylemeye cesaret edemedikleri şeyleri bile söyleyebilirler. Aslan burçları sevdiklerinin yakınında olmasından mutlu olur ve uykuya giden yolda en büyük destekçileri onlardır. Renkli doğaları gereği rüyaları da bir o kadar canlıdır. Aslan burcu, sevdiklerinin yakınında olmayı seven bir burç olduğu için uyumayı ve rüyaları daha fazla sever.

Uyku tetikleyicileri: Lüks bir oda, sevilen biri ile uyku öncesi konuşma.

Başak burcu

Başak Burcu

Bu burç grubunda doğan kişiler sakin ve içine kapanık bir yapıya sahiptirler. Genellikle uyandıklarında tam enerji dolu ve canlı uyanamazlar. Çok fazla düşünme, planlama, endişe duyma gibi özellikleri verimli bir gece uykusu almalarını zorlaştıran nedenlerdir. Gelecek ya da geçmişe dair düşüncelerinden arınabilmeleri, daha iyi uyumalarına neden olacağından bunun üzerine gidip sorunlarını gidermeleri gerekir. Bir başak burcunu asla kırışık çarşaf veya battaniyelerin üzerinde yatıramazsınız. Temiz, titiz ve derli toplu olmaları, yatak odalarının kusursuz görünmelerini sağlar.

Uyku tetikleyicileri: Meditasyon, Yazı yazmak.

Terazi burcu

Terazi Burcu

Terazi burcu en huzurlu uykuya erişebilen burç olarak bilinir. Her şeyin dengede olmasını isterler ve maksimum uyum arayışı içindedirler. Yatak odaları terazi burçlarının ruhsal cennetleridir ve enerji topladıkları alanları temsil eder. Bir gece ancak 3-4 saatlik bir uyku alabilmişlerse, ertesi gün gece 10’da yatarlar ve açığı kapatmayı denerler. İyi bir gece uykusunun öneminin farkında olan burçlar içerisindedir.

Uyku tetikleyicileri: Elektronik aletlerden uzak kalmak.

Akrep burcu

Akrep Burcu

Tutkulu ve rekabetçi doğaları, akrep burçlarını yatak odasında da hareketli kılar. Sürekli olarak dönüp durması ile tanınırlar ve rahatsız bir uykuya sahiptirler. Gece uyumayan burç olarak Zodyak’ın gece baykuşları olarak da bilinirler. Akrepler tüm geceyi çalışarak, okuyarak ya da sohbet ederek geçirebilirler. Buna rağmen ertesi sabah bu durumdan etkilenmezler. Uzun vadede bu durumu değiştirmeleri ve kaliteli gece uykusunu alabilmeleri, sağlıkları adına önemlidir.
Kaliteli bir uykuyu elde edebilmek için, gün boyunca aldığımız besinlerin de büyük önemi bulunur. Kaliteli bir uykuya ulaşmak için atmanız gereken ilk adımı keşfetmek için “Kaliteli Bir Uykuya Giden Yolda Alınması Gereken 7 Besin” ile ilgili blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Yay burcu

Yay Burcu

Yay burcu genellikle uykucu bir burç olarak bilinir. Erken yatmayı ve sabah olabildiğinde geç kalkmayı severler. Hikayeleri ve rüyaları renkli, canlı, seyahat etmeye odaklı gerçekleşir. Gezgin ve maceracı yapıları sebebiyle zaman zaman uykuyu unuturlar ve artık tüm enerjileri tükendiğinde vücutlarını yenileyebilmek adına uykuya başvururlar. Hayallerinin anlamlı olması sebebiyle gördüğü rüyalara yansır ve bu yüzden yay burçları diğer burçlara nazaran mutlu uyuyup mutlu uyanabilen burçlar arasındadır.

Oğlak burcu

Oğlak Burcu

Uyku, Oğlak burçları için günlük olarak tamamlanması gereken bir görev gibidir. Canlı bir hayal gücüne sahip olmalarından dolayı, rüyaları da bu paralelde canlı ve keyiflidir. Uykuları çok derin olmasına rağmen, zaman zaman gece süresince birkaç kere uyandıkları görülebilir. Daha iyi dinlenebilmek, daha iyi bir hayat akışını temsil ettiğinden, Oğlak burçlarının kendini yatıştırabilmeyi ve keyifli uyku ritüellerine hayatına eklemeyi bulabilmesi gerekir. Oğlak burcu, genel olarak uyku ve dinlenmeyi sever ve sağlıklı uyku alışkanlıklarını benimseyerek daha iyi bir yaşam deneyimi elde etmek ister.

Uyku tetikleyicileri: Meditasyon ve bitki çayları.

Kova burcu

Kova Burcu

Tüm burçlar içerisinde en çok rüya gören burç kova olarak bilinir. Gördükleri rüyaları net hatırlayabilme özelliğine sahiplerdir ve gördükleri rüyalar karmaşıklık ve çok çeşitli semboller içerebilir. Uykuları genel olarak huzurlu olsa da, uyku sırasında konuşabildikleri görülür. Kova burçları başkalarının ne yaptığı ve gelecekte neler olabileceği konusunda endişelenebilirler. Uyku dostu olmayan bu endişe ve anksiyete durumundan sıyrılmaları için kendilerine rahatlatıcı uyku ritüelleri yaratmaları faydalı olabilir. Kova burçları, rüya görmeyi sevdikleri için genellikle uyumayı severler ve rüya dünyalarında maceralara yolculuk yapmayı tercih ederler.
Hemen buradan Yatsan yastık kategorisindeki ürünlerimizi inceleyebilir ve kişisel konforunuza göre en uygun ürünü sipariş edebilirsiniz.

Uyku tetikleyicileri: Teknolojik aletlerden uzak kalma, meditasyon.

Balık burcu

Balık Burcu

Balık burcu insanları huzurlu ancak hafif bir uykuya sahiptir. Rüyaları genellikle sanatçıları ve ünlü insanları içerir. Çoğu zaman özendikleri insanları görürler. Uyku, Balık burçlarının kendisini şarj edebilmesi adına önemli bir yer tutar ve uykusuz kaldıklarında hayal güçlerine ket vurmuş olurlar. Balık burçları uyumaya ve hayal etmeye bayılırlar. Mutlu olduklarında doğaüstü güçlere sahip olmuşçasına rüyalar görürken, üzgün olduklarında ise uyku bir kabusa dönüşebilir.

Uyku tetikleyicileri: Meditasyon ve günlük tutma.

Bir sonraki blog yazımızda görüşmek üzere…

Yorum Yok

Yorum Gönder