Yan Yatıyorsanız Size Uygun Yatak ve Yastık Önerilerimize Göz Atın!

9 Mart 2022
Uyuyan kadın

En rahat edilen uyku pozisyonu ve uyuma alışkanlıkları insandan insana değişebiliyor. Bu da ‘rahat yatak’ kavramını tekdüzelikten sıyırıp, ‘kişiye uygun yatak’ olarak görebilmeye yardım ediyor. İşte bu yazımızda tam da bunu işliyoruz: ‘Değişen uyku pozisyonlarına ve beklentilere göre en uygun yatak seçimi nasıl yapılır?’… Hadi gelin birlikte yatma şeklinize göre en uygun uyku ürününü bulalım!

Uyku Pozisyonuna Göre Yatak ve Yastık Nasıl Seçilir?

Yatak seçimimiz, yatış pozisyonumuzun rahatlığında; yatma şeklimiz de iyi uykunun deneyimlenmesinde ana kahramanlardan. Uyku pozisyonları, yatak seçimini etkilediğinden; tabii ki ilk cevaplamanız gereken soru yatma şeklinizin ne olduğu olacak. Öte yandan, Yatsan’da akıllı partikülleri sayesinde uyuma şeklinizi hatırlayan ve uyku pozisyonunuz her ne olursa olsun size özel destek sunan ürünler de mevcut.

Tam da bu ‘kişiye destek’ özelliğiyle tanıma uyan One By Tempur Yatağı ‘dan bahsedelim öyleyse. One By Tempur, klasik Tempur yatakların üzerine bir de otantik Tempur katmana sahip. Yıkanabilir kılıfı ve tüm malzemeleriyle hipoalerjenik olması gibi özellikleriyle uyku konforunu her açıdan düşünüp, değişen ihtiyaçlara en iyi şekilde cevap veriyor.

Çift biyeli tasarımı sayesinde Yatsan Maison Butterfly Yastık, özellikle yan pozisyonda yatanların, kelimenin her iki anlamında da, kafasını rahatlatacak bir ürün. Maison Butterfly, baş ile boyun arasında kalan, uykuda ve yoğun iş temposunda kasılan bölgeye uyum sağlıyor ve burayı doldurup destekliyor. Yan yatışların boyun bölgesinde yarattığı gerginliği en aza indiren Maison Butterfly, sırt üstü ve karın üstü yatmaktan keyif alanlar için de uygun bir tercih olabilir.

Kilo Durumu, Yatak Seçimi ve Uyku Pozisyonunu Etkiler mi?

Vücut ağırlığımız arttıkça, vücudun destek ihtiyacı da doğru orantılı olarak artar. Omurgaya ve bel bölgesine daha fazla yük binmeye başlar ve bu bölgeler hassaslaşabilir. Vücut ağırlığınız düşükse de, fazla sert yataklar sizi rahatsız edebilir. Eğer vücut ağırlığınızı dengeli bir şekilde taşıyabilen ve sizinle uyumlanan bir yatak arıyorsanız Yatsan’ın uyku teknolojisinin sınırlarında gezen ve vücudu, vücuda göre destekleyen ve beklentinizi tam olarak karşılayacak yaylı yataklarına göz atmakta fayda var.

Eğer vücut ağırlığınız fazlaysa ve genelde yatağa gömülme hissinden şikâyet ediyorsanız, daha sert bir yatak seçmenizi önerebiliriz. Örneğin; King Koil Amathyste Yatak 5 Zone Pocket Yay Sistemi sayesinde vücudu farklı sertlik derecesine sahip 5 ayrı noktadan destekler. Eğer partnerinizle uyuyorsanız, farklı boy ve kiloda olsanız dahi, birbirinizin uyuma şeklinden etkilenmeden, uykunuzun tadını çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda lateks malzemesi ve at kılı yatağınızın içinde hava sirkülasyonunu harika bir şekilde sağlarken, yine lateks sayesinde yataktaki dönüşleriniz kolaylaşır.

Yatak Sertliği ve Uyku Pozisyonu Arasındaki İlişki Nasıldır?

Yatış pozisyonumuz, uyku kalitesinden yatak seçimine kadar; uyku deneyimimizin her safhasını etkileyebilen bir alışkanlık. Peki ya yatağın sertliği uyku pozisyonumuzla ne kadar ilişkili? Epey fazla! Örneğin; yan yattığınızda vücutla yatak arasında boşluklar oluşacağı için, kilonuza göre bu boşluğu destekleyecek yataklar seçmeniz sizin için daha uygun bir seçim olabiliyor. Daha fazla bilgi için  iyi uyku, iyi hayat sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

En rahat pozisyonunuz cenin pozisyonu ise bu pozisyon da beli boşlukta bıraktığından, bu yatak ve vücut arasında boşluğu doldurabilecek yataklar size daha uygun olabilir. Sert yatak yerine orta-sert ya da vücut ağırlığınıza göre yumuşak yatak tercih edebilirsiniz. Tempur Original Yatak, istediğiniz sertlikte seçebileceğiniz, basınç azaltma ve terapik desteğiyle vücudunuza %100’e varan bir uyum sağlar ve sizin yatma şekliniz her ne olursa olsun, sizinle uyumlanır.

Yan Yatarken Terlemeyi Engellemek İçin Yatak Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Eğer uykunuzda vücut ısınız olması gerekenin üzerine çıkıyor, sabah ya da gece terlemiş bir şekilde uyanıyorsanız, bu uyku kalitenizi doğrudan etkiler. Böyle şikayetleriniz varsa, uyku kıyafetlerinizin vücuda hava aldıran materyalden olmasına ve uyku ortamınızın sıcaklığına dikkat edebilirsiniz. Elbette, Yatsan’da, uyurken sizi serin tutacak yatak seçenekleri de mevcut.

Marine Jel Yatak, uyku deneyiminiz boyunca sizi ferah ve serin tutar. Vücut ısınız ve ağırlığınıza göre uyuma pozisyonunuzun şeklini alır, sizi tam ihtiyacınız olan noktalardan desteklerken, bir yandan da ferah tutar. Orta sertlikte olan Marine Jel Yatak, yan yatanlar için harika bir seçenek olmakla birlikte, sırtüstü ve cenin pozisyonda yatıyorsanız da vücut ağırlığınıza göre, bu uyku pozisyonları için de tercih edilebilir.

Uyku Pozisyonlarına Göre Uzun Ömürlü Yataklar Nasıl Seçilir?

Size uygun yatak, size en iyi hizmet edecek ve en uzun süre kullanabileceğiniz yataktır. Bu bağlamda da uyku pozisyonunuza göre vücut ağırlığınızı en iyi destekleyen yatağı seçmeniz, direkt olarak aldığınız yatağın size daha uzun süre eşlik edebilmesini sağlar. Örneğin; yan yatıyorsanız visco yataklar  ve lateks yataklar yataklar size uzun süreler eşlik edecektir.

Görüyorsunuz… Uyku şekilleri ve uyku deneyiminden beklentiler kişiye ve ihtiyaçlara göre değişkenlik gösterebilir. Fakat değişmeyen bir şey var: Yatsan’ın her koşulda sizi desteklemesi! En yakın Yatsan mağazalarında ürünlerimizi deneyerek sizin için ideal yatak ve yastığı seçebilir; mağazamıza uğrama imkânınız yoksa da burada en sık sorduğunuz sorulara cevap vermeye devam ediyoruz…

İyi uyku için takipte kalın!

Yorum Yok

Yorum Gönder