Visco ve Lateks Yatak Arasındaki Farklar Nelerdir?

4 Aralık 2023
Yatsan yastığa sarılan kadın

Doğru bir yatak seçiminde en önemli konulardan biri alışkanlıklarınıza, uyku pozisyonunuza en uygun materyale sahip yatağı seçmektir. Uyku konforunu etkileyen en popüler yatak türlerinden olan visco ve lateks yatak arasındaki farkları anlamak, doğru tercihi yapmak için önemli noktalardan biridir. Bu yazımızda, lateks ve visco yatak türlerini detaylı bir şekilde inceleyerek, aralarındaki temel farkları ele alacağız.

Lateks Yatak Nedir?

Lateks yataklar, Amazon ormanlarındaki kauçuk ağaçlarının özünden üretilir. Vücutta basıncı eşit bir şekilde dağıtarak, özellikle omuz, kalça ve bel bölgelerinde rahatlama sağlar. Yumuşak, elastik ve uzun ömürlü olan lateks, kendiliğinden bir yaylanma hissi yaratır. Ayrıca teri emer ve sıcaklığı dengeler; böylece hava dolaşımını artırarak sağlıklı ve konforlu bir uyku ortamı sunar. Hareket transferini azaltma özelliğiyle uyku sırasında hareketlerinize özgürlük sunar.

Yatsan yatak

Visco Yatak Nedir?

Visco yataklar, özel bir malzeme olan viskoelastik köpükten üretilir. Viskoelastik köpüğün vücut sıcaklığına ve ağırlığına tepki verme özelliği, kişinin vücut şekline mükemmel bir uyum sağlar. Vücut ağırlığına ve sıcaklığına bağlı olarak bedeni yatay konumda en ideal biçimde destekler. Visco yataklar genellikle basınca duyarlıdır ve ortopedik destek arayanlar için uygun bir seçenek olabilir.

Visco malzemenin en önemliği özelliği güçlü bir hafızası olmasıdır! En Rahat ettiğiniz yatış pozisyonunuzu aklında tutarak size muhteşem bir konfor sunar Ayrıca visco malzemeli yataklar kan akışını desteklemeye yardımcı olur.

Gerinen Kadın

Lateks ve Visco Yataklar Arasındaki Temel Farklar

Malzeme: Lateks yataklar doğal lateks malzemesinden üretilirken, visco yataklar viskoelastik köpükten yapılmıştır.

Uyum: Lateks yataklar genellikle hızlı bir şekilde vücut şekline uyum sağlar, visco yataklar ise daha yavaş bir tepki gösterir ve sıcaklıkla şekil alır.

Sıcaklık Duyarlılığı: Visco yatakların sıcaklıkla daha fazla duyarlı olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle, sıcak uyuma eğilimi olan kişiler lateks yatakları tercih edebilir.

Yumuşaklık: Visco yataklar, lateks yataklara göre nispeten daha yumuşak yatakları tercih edenler için daha uygun bir seçenektir.

Hipoaalerjenik: Lateks yataklar hava alan gözenekli yapısı gereği daha hipoalerjenik bir malzemeden üretilmektedir.

 

Uyuyan kadın

 

Siz de en rahat ettiğiniz uyku alışkanlıklarınıza göre lateks  yatak ve visco yatak arasında seçim yapabilirsiniz.

Her iki tür de malzeme de uzun ömürlüdür ve uyku konforunu artırmaktadır.

Ancak unutmayın ki, en uygun yatak seçimi kişisel tercihlerinize ve vücut ihtiyaçlarınıza uygun olanıdır. Bu ipuçlarına dikkat ederek, sağlıklı ve konforlu bir uyku için ideal yatağı bulabilirsiniz.

Yatsan olarak geniş ürün yelpazemizdeki seçenekleri keşfederek, lateks ve visco malzemelerden üretilmiş en çok tercih edilen, en sevilen dünya markalarının ürünlerine ulaşabilirsiniz.

Alerjinize iyi gelecek veya ortopedik olarak size destekleyecek bir yatak istiyorsanız tek yapmanız gereken yatsan.com’u veya Yatsan Mağazalarımızı ziyaret etmek!

Yorum Yok

Yorum Gönder