Uyuma şeklimiz bizi ele veriyor!

14 Mart 2016

Uyku tüm canlılarda gözlenen doğal dinlenme biçimidir. Uyku sırasında yüz ifademiz, nefes alışverişimiz ve özellikle vücudumuzun yataktaki pozisyonu kişiliğimiz hakkında bize çokça bilgi verebilir. Nasıl mı?

Uzmanların yaptığı uyku pozisyonları araştırmasına göre genel olarak sırt üstü, yüzü koyun ve yana doğru olmak üzere 3 temel pozisyon sıkça görülmektedir. Tabii ki, sadece 3 pozisyonla da sınırlı değil.

Uyku pozisyonunuz sizin hakkınızda ne söylüyor?

Uyku kalitemiz ve sağlığımız için oldukça önemli olan bu bilgilerin ardından şimdi bu 6 temel pozisyonun kişiliğimiz hakkında neler söylediğini öğrenelim.

1-) Fetüs / Cenin pozisyonu:

Sıkça görülen bu pozisyonu özellikle kadınlar tercih ediyor. Eğer cenin pozisyonunda uyuyan biriyseniz sizin dışa dönük ve hassas biri olduğunuzu söyleyebiliriz. Aynı zamanda ilişkilerinizde önce çekingen davranan ardından kolayca ısınan bir yapınız var.

2-) Kütük pozisyonu: Nasıl yani? dediğinizi duyduk hemen açıklıyoruz. Eğer uykunuzda kollar yana ve dik bir pozisyon tercih ediyorsanız sizin oldukça sosyal, uyumlu, rahat ve başkalarına güvenebilen birisi olduğunuz aşikar. Ancak, biraz dikkat! Güveniniz de uykunuz da sarsılmasın.

3-) Yaşlı yatış pozisyonu:

‘’Mışıl mışıl uyuyor’’ uyuyor darken gözünüzde canlanan uyku pozisyonu diyebiliriz. İki kolunuzu da kıvırarak ellerinizi omuz hizasına veya yastığın altına koyarak uyuyorsanız, sizin açık fikirli, kuşkucu ve oldukça inatçı bir karakteriniz var.

4-) Asker pozisyonu:

‘’Bıraksalar sonsuza kadar uyurum’’ diyenlerin tercihi olan uyku pozisyonu. Siz de kollarınızı yana rahatça bırakmış ve sırtüstü yatıyorsanız, sakin, sessiz ve sır saklayabilen biri olduğunuzu söyleyebiliriz. Ayrıca alarm ertelemele de sizin üstünüze kimse yok, öyle değil mi?

5-) Yüzü koyun / Serbest düşüş pozisyonu:

‘’Yatak benim’’ demenin başka bir yolu. Elbette sizin.
Eğer siz de ellerinizi başınızın yukarısına doğru koyup yastığa sarılarak uyuyorsanız dışa dönük, girişken bir karaktere sahipsiniz. Uykunun diğer adı aşk diyenlerin tercihi diye de özetleyebiliriz.

6-) Deniz yıldızı pozisyonu:

Adeta bir deniz yıldızı gibi kollarınızı ve bacaklarınızı iki yana açıp sırtüstü uzanarak uyuyorsanız, sizin harika bir arkadaş olduğunuzu söyleyebiliriz. İlgi odağı olmaktan pek hoşlanmayan, herkesi ilgiyle dinleyebilen ve oldukça yardımsever bir yapınız var.

Yorum Yok

Yorum Gönder