Uyku alışkanlığınız ilişkiniz hakkında ne söylüyor?

27 Eylül 2016

Yatak odanızda ışıklar söndükten sonra ne olur? Bu soruyu ‘pek bir şey olmuyor’ diye yanıtlayan çiftlerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

Yapılan araştırmaya göre çiftlerin %25’i yatağa yatar yatmaz birbirlerine iyi geceler bile demeden sırtlarını dönüyor. Ne öpüşüyorlar ne de “Seni seviyorum” diyorlar.

%25’i uykuya dalmaya çalışırken eşinin dokunmaması için dua ediyor. Derin uykudayken yatış şekilleri ilişkilerinin doğasını ele veriyor. Eşlerin birbirileriyle olan ilişkileri hakkında çok şey söylüyor.

Çünkü uykudayken, beden dilimiz dürüst ve duyarlıdır. Bu yüzden eşinizle yatakta yatış şekliniz ilişkiniz hakkında birçok şeyi yansıtabilir. Çiftlerce tercih edilen birçok farklı uyuma şekli var.

İlişkiler üzerine uzman Psikolog Corrine Sweet konuyu şöyle açıklıyor: “Çiftler kişiliklerine ve kişisel tercihlerine uyan uyku alışkanlıkları geliştirir. Bunun anlaşması ilişkinin başlangıcında daha yapılır. Dolayısıyla yatış şeklinde bir değişiklik olursa ilişkide bir şeylerin değiştiğinin göstergesidir. Bu da diğerini kaygılandırabilir.”

En tanıdık gelen hangisi?

Özgürlük

original-pillow_1_couple_model

 

Birbirlerine sırtı dönük ve birbirinden uzak uyuyan çiftler, birbirleriyle çok samimi ancak bağımsız ve özgürdürler. Birbirlerinin uyku alışkanlıklarını iyi bilirler.

Kıymetlim

Portrait of couple sleeping in the bed

Bu yatış pozisyonunda çiftler sırt sırta vermiş biçimde uyur. Bu şekilde uyuyan çiftlerin rahat, yakın ve sakin bir ilişkileri vardır. Yeni çiftlerin gözdesidir. Ankete katılan çiftlerin % 18’i bu pozisyonu diğerlerine tercih ettiğini söylemiştir.

Aşk Düğümü

Yüzleri birbirlerine dönük ve bacakları birbirine dolanmış şekilde uyuyan çiftler, eğer kısa bir süre sonra ayrılıyorsa, sevgi dolu bir ilişkide bağımsız ve özgür hissedebildiklerini gösterir. Ancak bacaklar bütün gece dolanmış duruyorsa bu çiftin ayrı kalmaya dayanamadığını gösterir.  Ankete katılan çiftlerin % 8’i bu pozisyonu diğerlerine tercih ettiklerini fakat 10 dakika içinde birbirlerinden ayrılıp uyuduklarını söylemiştir.  %4’ü ise bütün gece bacaklarının birbirine dolanmış olarak uyuduklarını belirtmiştir.

Yastık Sohbeti

tempur-couple-asleep-bed_front_0349

Çiftlerin yüzleri birbirlerine dönük ancak bedenleri birbirinden ayrık uyuduğu pozisyondur. Birebir ilişki veya yatakta sohbet etme arzusuna işaret eder. Ankete katılanlardan bu şekilde uyumayı tercih edenlerin oranı %7.

Kaşıklar

mattress_couple2_model

Oldukça geleneksel olan bu uyuma şeklinde erkek dış tarafta kadın iç taraftadır. Erkeğin sevgilisini el üstünde tuttuğunu ve onu koruyup kollamak istediğini gösterir. Ankete katılanlardan bu şekilde uyumayı tercih edenlerin oranı %13.

Superman

Erkek yatağı kaplarken kadının kenara ilişip uyuduğu pozisyon. Erkeğin baskın olduğunu gösterir. Yatağın kralı odur ve her şeyin kendi istediği gibi olmasını ister. Kadın da ona uymaktan memnundur. Ankete katılanlardan bu şekilde uyumayı tercih edenlerin oranı %1.

Superwoman

Kadının yatağın büyük kısmını kapladığı ve erkeğin yatağın kenarına itildiği pozisyon. Kadın kendine ait bir alanı olmasını ister, erkek de buna izin verir. Ankete katılanlardan bu şekilde uyumayı tercih edenlerin oranı %1.

Romantik

sensation-couple-in-bed_1_couple_model

Filmlerde çiftlerin en gözde pozisyonu. Kadın, başını ve kolunu erkeğin göğsüne koyar.  Yeni veya tekrar alevlenen bir aşkı simgeler. Ankete katılan çiftlerden yalnızca% 1’i bu pozisyonda uyumayı tercih etmiştir.

 

 

 

Kaynak : Psikolog Corrine Sweet

https://www.naturessleep.com/blog/what-your-couple-sleeping-habits-say-about-you

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2948139/What-does-sleep-position-say-relationship.html

Yorum Yok

Yorum Gönder