Sertlik Derecesine Göre Hangi Yatağı Tercih Etmelisiniz?

31 Ocak 2024

Yatak satın alma konusundaki en büyük kararlardan biri de sert ve yumuşak yataklar arasında seçim yapmak. Çünkü her birinin artıları ve eksileri var ve bu konuda tercihler son derece kişisel. İşte kararınıza yardımcı olacak bazı ipuçları…

Yatağa el ile baskı

İyi bir gece uykusu gibisi yok. Bizi yeniliyor, şarj ediyor, zorlukları göğüslemeye hazır hissetmemizi sağlıyor. Peki bunu en iyi şekilde sağlayacak yatak nasıl olmalı? Bu sorunun cevabı vücudunuzun ihtiyaçlarına ve bir yatakta ne aradığınıza bağlı olarak değişse de karar verirken işinizi kolaylaştırmak için, yatakları sertlik derecelerine göre masaya yatırıyoruz.

Tempur Yastık

Sert Yatağı Tanıyalım

Dokunulduğunda sıkı bir dokusu olan bu yataklar, özel yay sistemleriyle desteklenir ve genellikle bel, sırt ve omurgadan yana şikâyeti olan kişilere önerilir. Omurga için destek sağlayan ve siz uyurken vücudunuzu aynı hizada tutan özellikleriyle, saydığımız rahatsızlıklar söz konusu olduğunda, uykunun kalitesi üzerinde çok önemli bir rol oynarlar. Ayrıca hem sırtüstü hem yüzüstü hem de yan yatış pozisyonlarında vücudu en iyi şekilde desteklerler.

Sert Yatağın Artıları

• Bel ağrısı olanlar için idealdir. Uzmanlar bel ağrısı çeken kişiler için genellikle sert bir yatak önerir. Çünkü bu yatakların sağladığı ekstra destek, omurganın hizalanmasına ve bel üzerindeki baskının hafifletilmesine yardımcı olabilir. Sert yatakların zamanla gevşeyerek sırt ağrılarını artırma olasılığı da daha düşüktür. Buna ek olarak, sert yataklara yatıp kalkmak genellikle daha kolaydır; bu da hareketlilik sorunları olan kişiler için artı özellik sunar.

• Duruşu iyileştirir
Sert bir yüzeyde uyumak duruşunuzu da iyileştirebilir. Omurga için daha fazla destek sağladığından, gece boyu nötr pozisyonu korumanıza yardımcı olabilirler. Bu da belinizdeki ağrıyı azaltma ve genel duruşunuzu düzeltme yolunda olumlu bir katkı sunabilir. Ayrıca kronik sırt ağrısı gelişimini önlemeye de faydası dokunabilir.

• Baskıyı azaltır. Sert yatak, duruşu iyileştirmenin yanı sıra ağrıyı da azaltabilir. Omurga için daha fazla destek sağladığından, eklemler ve kaslar üzerindeki baskıyı azaltmaya yardımcı olabilirler. Bu da sabahları ve gün boyu daha az ağrı çekmenizi sağlayabilir. Ayrıca sert bir yatak, eklem ve kaslardaki iltihaplanmayı azaltmaya da yardımcı olabilir.

Omurgayı hizada tutar. Sert bir yüzey, daha fazla destek sağlayarak, omurganın aynı hizada kalmasını destekler. Bunun sonucu, yukarıda söylediğimiz gibi, belde daha az ağrı, genel duruşta iyileşme ve kronik sırt ağrısı riskinde azalma olarak karşımıza çıkar. Bu bir fayda çemberidir: Ağrılar azaldıkça omurga iyileşir, omurga iyileştikçe ağrılar azalır.

• Daha dayanıklıdır. Sert yatak, yumuşak bir yatağa oranla daha dayanıklıdır. Zaman içinde sarkma olasılığı daha düşük olduğundan, yıllarca destek ve konfor sağlayabilir. Ayrıca sert yataklarda girinti-çıkıntı oluşma olasılığı daha düşüktür, bu da yatağın ömrünün daha da uzun olmasını sağlar.

• Sıcaklık kontrolü sağlar. Sert yataklar vücuda daha fazla destek sağladığından, ısının birikmesini önleyebilir. Böylece daha serin ve rahat uyursunuz. Ayrıca, daha sert yataklar gece terlemelerini azaltmaya da yardımcı olabilir, böylece daha iyi bir gece uykusu çekebilirsiniz.

• Kilolu kişilere uygundur. Sert yataklarda, yatağın içine gömülme düzeyi yok denilebilecek kadar azdır. Bu yönüyle kilolu kişilerce tercih edilebilir. Vücut ağırlığı bu yataklarda yüzeye dağıtılacağı için gömülme ve hareket zorluğu problemleri ortadan kalkar.

Doğru Seçim için Yatsan’ın Özel Sert Yataklarını Keşfedin!

Yatsan’ın sert yatak kategorisi sağlığınız düşünülerek ve son teknoloji kullanılarak hazırlanmış, son derece rahat modeller içeriyor. Örneğin, içerisinde kullanılan multispring yay sisteminin sağladığı ekstra yay adediyle vücut ağırlığını tüm yatak yüzeyine yayarak uyku kalitenizi bir üst seviyeye taşıyan Yatsan Serta Bowery Yatağı denediniz mi? Bu çift taraflı, yani bir tarafı pamuk, diğer tarafı yün olan yatağı çevirerek, yazlık-kışlık kullanımla yıl içindeki hava koşullarına uyum sağlayabilirsiniz. Sertlik seviyesi 10 üzerinden 9 olarak puanlandırılabilecek sert bir yataktır ve gece boyu etkili bir dinlenme sağlar. Yatsan’ın bu kategorideki diğer sert yataklarını inceleyebilirsiniz.

Yatsan serta yatak

Orta-Sert Yatağı Tanıyalım

Biraz daha esnek bir yatak arıyorsanız doğru yerdesiniz. Orta-sert yataklar, üzerine oturduğunuzda sert yataklara göre daha kolay sıkışır ancak yine de yumuşak yataklara göre daha fazla destek sunarlar. Destekleyici yay sistemlerinin yanı sıra visco jel gibi özel malzemelerin devreye girdiği bu yataklar, genellikle sırt ağrısı olan kişiler için önerilir. Özellikle yan pozisyonda uyuyorsanız, kalça ve omuzlarınızda basınç rahatlaması sağlayabilir, sırt ağrısına yol açabilecek sorunları önlemeye yardımcı olabilirler.

Orta-Sert Yatağın Artıları

• Rahatlığı üst seviyede tutar. Orta-sert yataklar eklem ve kaslarda basınç rahatlaması sağladıkları için sert yataklara göre daha rahattırlar. Vücut şekline uyum sağladıkları ve ihtiyaç duyduğunuz yerlerde destek sağladıkları için sıklıkla sırt ağrısı çeken kişilere tavsiye edilirler. Ayrıca ‘hafıza’ özellikleri sayesinde gece boyu dönüp durmayı azaltabilirler.

• Daha fazla kişiye uygundur. Orta-sert yataklar, omurgayı nötr bir pozisyonda tutmak için yeterli sertliği korurken, basınç rahatlaması da sağladıklarından daha fazla sayıda kişi için uygundur. Dolayısıyla hem yan yatışı hem de farklı pozisyonları harmanlayarak uyumayı sevenler için en rahat seçenektir.

Uyuyan çift
• Çiftler için doğru bir seçenektir. Eşlerin farklı ihtiyaçları olması nedeniyle, biriyle birlikte uyumanın zorluğu uyku dünyasında sık sık gündeme gelen konulardan biri. Ama orta sertlikteki yataklar, uyku stilleri ve vücut tiplerinin çoğuna uyum sağlayacak şekilde konfor ve desteği harmanlarlar. Ve işte bu özellikleriyle, yatağını biriyle paylaşanlar için de en isabetli seçimdir. Farklı ihtiyaçlara aynı anda cevap verebilmesiyle otellerde de en çok kullanılan yatak tipi budur.

• Üzerinde hareket etmek daha kolaydır. Orta-sert yataklar üzerinde hareket etmek, genellikle sert yataklara oranla daha kolaydır. Bunun nedeni, hareket etmeye çalıştığınızda çok fazla direnç göstermemeleridir. Bu özellikleriyle, artrit gibi hareket etmeyi zorlaştıran rahatsızlıkları olan kişiler için faydalı olabilirler.

• Hamileler için iyi bir seçimdir. Hamilelik dönemindeki birçok kadın, karınları büyüdükçe kalçalarının ve bellerinin ağrımaya başladığını fark eder. Orta sertlikteki bir yatak, bu ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Ayrıca çoğu hamile kadın da yüzüstü veya sırtüstü uyumakta zorlanır ve yan yatışı tercih eder; dolayısıyla orta-sert yatakta daha rahat uyur.

Doğru Seçim için Yatsan’ın Özel Orta-Sert Yataklarını Keşfedin!

Yatsan’ın orta-sert yatak kategorisi sağlığınız düşünülerek ve son teknoloji kullanılarak hazırlanmış, son derece rahat modeller içeriyor. Örneğin, vücudunuzun doğal yapısını destekleyerek kesintisiz ve konforlu bir uyku deneyimi sunan Uykucu Elite Pillow Top Lateks Pedli Yatak’ı denediniz mi? Lateks ped ve viyol kesim süngerin mükemmel kombinasyonuyla basınç noktalarını azaltıp vücudunuzun doğal kıvrımlarına uyum sağlayan bu yatak, derin ve verimli bir uykuya kapı açıyor. Ayrıca masaj etkisiyle ekstra konfor sağlıyor. İçerisinde bulunan pamuk, nem dengesini koruyarak terlemeyi ve dolayısıyla uyku bölünmelerini azaltmaya yardımcı olurken, aloe vera yatak kumaşı ise içerdiği aminoasitler sayesinde cildinizin yenilenmesine katkı sağlıyor. Özellikle çiftler için ideal olan diamond pocket yay sistemi, farklı kilo ve boylardaki eşlerin birbirlerini rahatsız etmeden uyumalarını mümkün kılıyor. Bu sistem aynı zamanda omurganıza gece boyunca mükemmel bir destek sağlıyor. Bu yenilikçi yatak, yaylanma hissini artırırken uyku kalitesini de optimize ediyor ve verimli, enerjik bir güne başlama fırsatı sunuyor. Yatsan’ın bu kategorideki diğer orta sert yataklarını inceleyebilirsiniz.

Yatsan Yatak

Orta-Yumuşak Yatağı Tanıyalım

Yorucu bir günün sonunda ‘yatağa gömülme’ hissini arıyor ama yine de vücudunuzun desteklendiğinden emin olmak mı istiyorsunuz? O halde orta-yumuşak yatak sizin için mükemmel bir seçenektir. Bu grup, yumuşak bir yatağın tüm rahatlatıcı avantajlarına sahiptir ancak biraz daha fazla destek, dolayısıyla da konfor sunarlar.

• Eklem ve kas ağrılarını hafifletir. Orta-yumuşak yataklar çok sert olmadıklarından eklem ve kas ağrıları olanlar için ideal seçimdirler. Eklemler ve kasları sararak desteklemelerinin yanı sıra kalçaların hizalanmasına da yardımcı olurlar. Bu bölgenizde sorun yaşıyorsanız bu gruptaki yatakları tercih edebilirsiniz.

• Yüzey basıncı kaynaklı ağrıyı azaltır. Sırt ağrısı her zaman orta-sert ve sert yataklar sayesinde hafiflemeyebilir. Yüzey basıncıyla daha kötü hissedilen bir sırt ağrınız varsa, daha yumuşak bir yatak kullanmanız gerekebilir. Çünkü rahatsızlığınızın dozuna göre bazen hafif bir destek de ağrınızı hafifletmeye yardımcı olabilir.

Uyuyan kadın

• Uykusu hafif olanlar için harikadır. Hafif uyuyanlar sert bir yatakta uykuya dalmakta daha da zorlanabilirler. Bu da orta-yumuşak yatakları onlar için mükemmel bir seçenek haline getirir ve genel olarak uyku kalitelerini artırmaya yardımcı olabilir.

• Nispeten zayıf kişilere iyi gelir. Yatak tarafından sarmalanma hissi, uyku kalitesinde önemli bir yer tutar. Daha sert bir yatak, zayıf kişilerde bu hissi veremez ama orta-yumuşak yataklardaki hafif gömülmeyle bu tadı alabilirler.

• Yan yatış için daha iyidir. Orta-yumuşak yataklar, omuzları ve kalçaları daha sağlam destekledikleri için genellikle yan yatarak uyuyanlar için daha iyi bir seçenektir. Yumuşak bir yatak, yan yatıldığında, omurgayı da daha iyi hizalar.

Doğru Seçim için Yatsan’ın Özel Orta-Yumuşak Yataklarını Keşfedin

Yatsan’ın orta yatak kategorisi sağlığınız düşünülerek ve son teknoloji kullanılarak hazırlanmış, son derece rahat modeller içeriyor. Örneğin, size tamamen dinlendirici bir uyku sunmak için tasarlanan Sealy Posturepedic Lovell Sense Lateks Hybrid Yatakı denediniz mi? Yatağa adını veren posturepedic konfor katmanı, uzun süreli konfor için vücudunuzun en ağır bölgesinde yani desteğe en çok ihtiyaç duyduğunuz yerde ilave destek sağlayan bir teknoloji. Diamond pocket yay sistemiyle farklı torbalar içerisine yerleştirilmiş yaylar sayesinde, farklı kilo, boy ve uyku pozisyonuna sahip eşler birbirlerinin dönüşlerinden etkilenmiyor ve gece boyu mükemmel omurga desteğinden herkes faydalanabiliyor. Yumuşaklık özelliği artırılmış yatak kumaşıyla yatağınıza yattığınız ilk andan itibaren vücudunuz ekstra bir konfor hissiyle sarmalanıyor. Doğal pamuk liflerin yapısı, nemi dengeleme özelliğiyle vücut ısısını ayarlıyor. Amazon ormanlarında yetişen kauçuk ağacının özünden üretilen ve tamamen doğal bir malzeme olan lateks ise uzun ömürlü, yumuşak ve son derece elastik yapısıyla kendiliğinden yaylanma hissi veriyor. Ayrıca yatak içerisinde hava dolaşımını sağlıyor; bu sayede de teri emip sıcaklığı dengeleyerek sağlıklı bir uyku ortamı sunuyor. Yatsan’ın bu kategorideki diğer orta yataklarını inceleyebilirsiniz.

 

Yorum Yok

Yorum Gönder