Bel Ağrısı Olanlar İçin Doğru Yatak Nasıl Seçilir?

6 Ağustos 2022
Belini tutan kadın

Bel ağrıları pek çok insan için gerçek bir kâbustur. Özellikle sabah uyanınca daha yoğun hissedilen bel ağrıları, yaşam kalitesinin büyük oranda düşmesine yol açar. Bel ağrısı yaşamaya neden olan durumlar çeşitli olsa da doğru yatak seçimi ile bu ağrılar büyük oranda ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Yatsan’ın uyku ürünlerine verdiği önem ve geliştirdiği yatak teknolojileri ile daha sağlıklı ve daha az ağrısız bir yaşam mümkün.

Bel Ağrısı Nedir?

Bel ağrısı kavramı, adından da anlaşılacağı gibi, bel bölgesinde meydana gelen ağrıları tarif etmek için kullanılır. Yanma, batma, ağrı ve acıma şekillerinde görülebilen bu ağrıların yeri, çoğu zaman tam olarak tarif edilemez. Bazı bel ağrıları kalıcıdır ve tüm gün boyunca devam eder. Bu tür ağrılar, belde var olan problemin ileri boyutlara ulaştığını gösterir. Bazı bel ağrıları ise aralıklarla ortaya çıkar. Görülme sıklıklarına göre bel ağrıları; akut ağrılar ve kronik ağrılar olarak iki başlıkta incelenir. 6 haftayı geçmeyen bel ağrıları akut olarak tanımlanır. 3 aydan daha fazla devam eden bel ağrıları ise kronik kabul edilir.

Bel Ağrısı Sebepleri Nelerdir?

 

Bel ağrısı neden olur sorusuna yanıt arayanlar için söylemek gerekirse, bu durumun birden fazla nedeni bulunur. Yaygın bel ağrısı nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Yaralanmalar: Trafik kazaları, yüksekten düşme, çarpma, sert bir cisimle vurma ve benzeri durumlardan kaynaklanan yaralanmalar, bel ağrısı nedenleri arasında önemli bir yer tutar. Bu tür travmalardan sonra kronik bel ağrıları görülebilir.
  • Bel Fıtığı: Bel ağrısına yol açan başlıca nedenlerden olan bel fıtığı; uzun süre eğilerek çalışmak, gün içerisinde sürekli aynı pozisyonda çalışmak, hareketsiz yaşam tarzı, ağır kaldırmak, doğum ve aşırı kilo gibi durumlara bağlı olarak ortaya çıkar.
  • Enfeksiyonlar: Omurga enfeksiyonlarının neredeyse yüzde 50’lik kısmı bel bölgesinde yaşanır. Sigara ve alkol tüketimi, obezite, diyabet, HIV ve çeşitli kanserler nedeniyle meydana gelen enfeksiyonlar da bel ağrısına yol açar.
  • Yanlış Yatak Seçimi: Kişinin vücut tipine ve vücudunun gereksinimlerine uygun bir yatakta uyumaması ya da kullandığı yatağın eskimeye bağlı olarak özelliklerini kaybetmesi de bel ağrısı nedenlerinden kabul edilir.

 

Bel Ağrısı Olanlar Nasıl Yatak Tercih Etmelidir?

Bel ağrısı için hangi yatak sorusu, sabahları bel ağrısı ile uyananların en çok yanıt aradıkları sorulardan biri. Sebebi ne olursa olsun, bel ağrısı için yatak doğru seçildiği zaman bu ağrıları büyük oranda dindirebilmek mümkün. Özellikle bel ağrısına neden olan durumun tespit edildiği ve tedavi uygulandığı zaman, doğru yatak seçimi ile tedavi süreci hızlandırılabilir. Yatsan’ın geliştirdiği yatak teknolojileri arasında yer alan Visco ve Lateks yataklar, bel ağrısı için yatak önerisi arayanlara tavsiye edilebilir. Her iki özelliği bir arada bulunduran Yatsan’ın son teknolojilerle ürettiği Hybrid Yatakları ile de mükemmel konforlu ve destekleyici bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz.

Visco Yatak 

Hafızalı sünger olarak da adlandırılan visco, üzerindeki ağırlığın birebir şeklini alır. Yatan kişinin vücudunun şeklini alan ve üzerinden kalkıldığı zaman da normal haline dönen visco yatak modelleri, bel ağrılarının dindirilmesinde oldukça etkili. Bel ağrılarının yanı sıra sırt ve boyun ağrılarının ortadan kaldırılmasını da yardımcı olur. Yoğun hava geçirgenliğine sahip olan visco yatak ürünleri, aynı zamanda kan dolaşımını dengeye oturtur. Uyku esnasında yaşanan gereksiz dönmeleri engeller ve kesintisiz bir uyku olanağı sunar. Böylelikle daha dinç uyanabilmeyi mümkün kılar.

Lateks Yatak

Kauçuk bitkisinin içerisindeki sütün dondurulması ve kalıplar haline getirilmesiyle ortaya çıkan doğal bir malzeme olan lateksin yataklardaki kullanımı, son yıllarda oldukça popüler. Lateks yatak modelleri, visco yataklarda olduğu gibi vücudun şeklini almaz. Ancak kişinin ağırlığının tüm yatak yüzeyine dağılmasını sağlar. Denge noktalarından vücudu destekleyen ve vücut boşluklarını dolduran bu yataklar sırt, boyun ve belde yaşanan ağrıları azaltmaya yardımcı olur. Nefes alıcı özelliği yüksek olan lateks, uyku esnasında terlemeyi engellemeye yardımcı olur. Kişinin vücut ısısı ile ortam ısısını dengeleyen  Yatsan lateks yatak ürünleri, kan dolaşımını ideal düzeye getirir. Bu özelliğinden dolayı dolaşım bozukluğu yaşayanlar tarafından da tercih edilebilir.  

Hybrid Yatak Teknolojisi 

Hybrid yatak teknolojisi geleneksel yaylı yataklarla lateks, visco ya da jel gibi malzemeleri buluşturarak bir arada kullanılmasını sağlayan bir yatak teknolojisidir.  Hybrid Yatak Teknolojisi ile yatağınız çok daha özellikli ve farklı konforları bir arada sunarak mükemmel dinlendirici bir uyku ortamı sunar. Yatsan Hybrid Yatak kategorisini incelemek isterseniz linke tıklayabilirsiniz.

Yatsan’ın Bel, Boyun, Sırt şikayetlerine yönelik yatak kategorisinden özel olarak hazırladığı yatakları sizin için seçtiklerimizi bu yazımızda bir araya getirdik.

Sealy Lovell Lateks Yatak

Doğallık ve teknoloji birlikte…

Pamuk ve Lateksin muhteşem uyumu, doğallık ile buluşuyor. Lateks yatak içerisinde hava dolaşımını sağlayıp sıcaklığı dengeleyerek sağlıklı bir uyku ortamı sağlar. Özel kesim yatak destek minderi ve özel havuz kesim süngeri, vücudun uyku sırasında bıraktığı ağırlığı destekleyerek, dinç uyanmanın sırrını ortaya çıkaracaktır. PosturePedic Destek Katmanı ile uzun süreli destek ve konfor için vücudunuzun en ağır bölgesinde yani desteğe en çok ihtiyaç duyduğunuz yerde ilave destek sağlayan bir teknolojidir.

Sealy Lovell Lateks Yatak hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz linki tıklayabilirsiniz.

 

Sealy Cardiff 5 Bölgeli Pocket Yaylı Yatak

Rahatlık ve Doğallığın Karşılaması

5 bölgeli pocket yay sistemi sayesinde eşler, farklı kilo, boy ve yatış pozisyonunda dahi aynı yatağı paylaşırken birbirlerini rahatsız etmeden uyuyabilir. Tek taraflı kullanıma uygun olan Sealy Cardiff, orta- sert yapıdadır. Örme kumaş ve doğallığı teknolojiyle mükemmel biçimde birleştiren dolgu malzemesi ve ergopedik yapısı hava dolaşımı sağlarken omurgayı da destekleyerek rahatlatıcı ve sağlıklı bir uyku ortamı sunar.

Sealy Cardiff 5 Bölgeli Pocket Yaylı Yatak hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz linki tıklayabilirsiniz.

 

King Koil Bedford Luxury Hybrid Yatak

Beklentilerinizin Ötesinde

King Koil Bedford Luxury Yatak beklediğinizden çok daha fazla konforlu ve destekleyici… İçeriğinde bulunan Visco Jel, Pulse Lateks, Özel Kesim CNC HYP Sünger, At Kılı ve Yeni Zellanda Yünü gibi birçok bileşenle size her mevsim ve her iki tarafıyla konforlu bir uyku vaad ediyor. Hybrid bir yatak olan Bedford Luxury hem çift hem de tek kişilik seçenekleriyle konforlu ve iyi bir uykuyla iyi hayatın kapılarını sizin için aralıyor…Yatsan King Koil Bedford Luxury Hybrid Yatak içerisinde bulunan Pulse Lateks; üstün konforu size sunmak için yatağınıza eklendi. Pulse Lateks tüm lateks modellerinin arasında en üst düzey konforu sunan lateks türüdür. Doğadan gelen bu eşşiz malzemeyle uykunuz boyunca yumuşak ve mükemmel destekleyici bir konfora sahip olursunuz. Yatakta kullanılan visco jel sayesinde terleme hissi en aza indirgenirken, özel iklimlendirme sağlanarak yatak içerisinde hava dolaşımı sağlanır.  Her mevsim rahat ettiğiniz ısıda kesintisiz bir uykuyla tanışmanıza olanak sağlar.

 

Yatsan Switzerland Original Çift Taraflı Yatak

Dünya Otellerinin Konforu Evinizde

İyi yaşam için iyi uykuyu ilk sıraya koyanların tercihi Switzerland yatak ailesi, eşsiz ergonomisiyle daha ilk denemeden itibaren uyku kalitenizi arttırmak amacı ile tasarlanmıştır. Switzerland serisi yataklarımızla dünyanın en iyi otellerinin kullandığı konforlu yataklara evinizde tatil hissine yer açın. Konforlu ve sağlıklı bir gece uykusuyla tanışın. Çeşitli bel, sırt, omurga problemleri nedeniyle sert yatak tercih edenler başta olmak üzere; yaylı yataklardan vazgeçemeyen, sert yatak hissiyatından hoşlanan, yatağın içine gömülme hissi olmadan yatağın destek sunmasını arayan herkes için uygundur.

Yatsan Switzerland Original Çift Taraflı Yatak ile ilgili daha fazla bilgi almak için linki tıklayabilirsiniz.

Uykucu Visco Therapy Yatak

Seni Hatırlayan Rahatlık, Terapi Gibi Bir Uyku Deneyimi

Yatsan güvencesi, tarihin efsanevi dokunuşu ve modern teknoloji Uykucu Visco Therapy’de senin için buluştu. Yaylı yataklardan vazgeçemeyen ve visco’nun rahatlığını merak edenler için özel Diamond Yay Sistemi, Pamuk, Visco ve Aloe Vera özleri mükemmel bir uyumla Uykucu Visco Therapy yatağı ortaya çıkarttı. Hayatın yorucu tarafları, gerginliği ve tüm gerçekleri düşünülerek her bir bileşeni özel olarak seçilen Visco Therapy adeta terapi gibi gelecek, iyi hissettiren bir uyku vadediyor.

Yatakta aradığınız konfor ve kaliteyi sizinle buluşturduğumuz yatak ürünlerimizi inceleyebilir, bel ağrısına uygun yatak fiyatlarına göz atabilirsiniz.

Yatak seçimi, uykunuzun kalitesini etkileyen önemli bir faktördür. Yaz ve kış mevsimlerinde ideal bir yatak seçimi yapmak için “Yatakların Yaz Kış Tarafları Ne İşe Yarar ve Nasıl Anlaşılır?” başlıklı blog yazımızı mutlaka okumalısınız. Bu yazıda, hangi yatağın hangi mevsimde daha iyi performans göstereceğini ve doğru yatak seçiminin nasıl yapılacağını öğreneceksiniz. Unutmayın, rahat bir yatak, sağlıklı ve dinlendirici bir uyku için önemlidir.

Yorum Yok

Yorum Gönder