Kaliteli Bir Uyku İçin Yatak Sertlik Derecesi Nasıl Olmalı?

25 Eylül 2022
Sealy yatsan yatak

Kaliteli ve kesintisiz bir uyku, sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez konumda. Uykunun kalitesi ve konforu ise pek çok etkene bağlı olarak değişkenlik gösterir. Doğru yatak seçimi, bu etkenler arasında en önemlisi. Boyun, bel ve sırtta meydana gelen ağrıların azalmasına yardımcı olan, daha dinç bir şekilde uyanmak ve daha kaliteli bir uyku deneyimi yaşayabilmek için kişinin kendine en uygun yatağı bulması gerekir. Yatak sertliği, doğru yatak seçiminin püf noktalarından biridir. Yataklar yumuşak – orta, orta- sert ve sert yataklar olmak üzere üçe ayrılır. Her yatak türü, farklı fiziksel özelliklere hitap eder ve uykuya katkıları da farklıdır.

Yatak Sertliğinin Önemi 

İyi bir yatak vücuda farklı noktalardan destek sunar ve bireyin uyku için en doğru pozisyonu bulmasına yardımcı olur. Yatağın üretildiği malzemeye göre ne düzeyde sert olduğunu ifade eden yatak sertliği kavramı, uyku esnasında konforun sağlanabilmesi adına önemli olduğu kadar; ortopedik olarak vücudun korunması ve desteklenmesi noktasında da değer taşır. En rahat yatakların yumuşak yataklar olduğu yönündeki yaygın algı, esasında yanlıştır. Zira fiziksel özelliklere ve ortopedik duruma bağlı olarak yatak sertlik gereksinimleri değişiklik gösterir. Bu yüzden de yatak sertliği belirlenirken kişinin kendini tanıması ve neye ihtiyacı olduğunu iyi tespit etmesi gerekir. Yatsan’ın özel olarak hazırlanan sertlik derecesine yönelik hazırladığı yataklarımızı bu yazımzıda sizler için bir araya getirdik. Daha fazla yatak seçeneği için yatsan.com ziyaret edebilirsiniz.

Kimler Yumuşak – Orta Yatak Tercih Etmeli? 

Yumuşak yatak olarak da anılan orta yataklar, daha çok zayıf kişiler ve ideal kilosuna sahip kişiler için uygun görülür.  Kilolu bireyler tarafından kullanılmaları önerilmez. Zira ağırlık nedeniyle yatak içe doğru fazla gömülür. Neticede uyku kalitesi azalır. Ayrıca yumuşak yataklar dönmeyi ve uyku esnasında hareket etmeyi de zorlaştırır. Zayıf ve orta kilodaki kişiler için yumuşak yatak kullanımı daha uygun olur. Böylelikle vücut ağırlığı ile yatak sertliği dengelenir.

Kaliteli Konfor, Sağlıklı Uyku
Tempur’un yeni serisi One By Tempur ile tanışın. Daha uzun, daha iyi ve daha derin bir uyku deneyimi yaşamanız için tasarlandı. One By Tempur yatakları klasik Tempur yataklarından farklı olarak ek bir otantik Tempur katmanına sahiptir. Zarif Danimarka tasarımı, mükemmel ARGE çalışmaları, kaliteli ve dayanıklı malzemeler, ince işçilik ile buluşarak One By Tempur’u ortaya çıkarttı. 10 yıllık sınırlı garantisi, yıkanabilir kılıfı ve hipoalerjenik özelliğiyle sağlıklı uyku senelerce sizinle…

One By Tempur Yatak ile ilgili daha fazla bilgi almak için linki tıklayabilirsiniz.

Kimler Orta – Sert Yatak Tercih Etmeli? 

 Orta sert yataklar ne tam sert ne de tam yumuşak olmayan yataklardır. Genel kullanım amaçlı yataklar olarak da bilinen bu yataklar, ortalama kilo değerine sahip her birey tarafından kullanılabilir. Orta sertlikteki yataklar de iyi bir sırt ve boyun desteği sağlar. Omurganın doğal şeklini korumasına yardımcı olur. Özellikle bel fıtığı olan kişiler için orta yataklar tercih edilebilir. Sırtüstü yatıldığı zaman belde ve boyunda oluşan boşlukları destekleyen bu yataklar, konfor açısından da iyi bir konumdadır.

Yatsan’ın orta – sert yatak kategorisine özel olarak hazırladığı daha fazla yatak seçeneği için linki tıklaya bilirsiniz.

King Koil Westlake Pedli Yatak

Destekleyen Konfor, Sizi Hatırlayan Rahatlık
King Koil Westlake Yatak doğadan ve teknolojiden ilham alarak tasarlandı. İçerisinde bulunan diamond pocket yay, mini pocket yay, visco, ipek, doğal pamuktan hazırlanan tencel kumaş gibi bileşenleriyle sizi hatırlayan ve destekleyen konfor alanı oluşturur. Tek taraflı kullanıma sahip bir yataktır. En rahat ettiğiniz uyku pozisyonunu hatırlayarak konforlu bir uyku alanı yaratır.

Yatsan King Koil Westlake Pedli Yatak ile ilgili daha fazla bilgi almak için linki tıklayabilirsiniz.

Kimler Sert Yatak Tercih Etmeli? 

 Sert yatakların rahatsız edici oldukları yönünde yaygın ve yanlış bir algı bulunur. Oysa doğru kişiler tarafından kullanıldığı zaman, sert yataklar en ideal yatak türüne dönüşür. Sert yatakların içine gömülme düzeyi yok denilebilecek kadar azdır. Bu yönüyle kilolu bireyler için tercih edilebilir. Kilolu bireylerin vücut ağırlıkları bu yataklarda yüzeye dağıtılır. Böylelikle gömülme ve hareket zorluğu gibi problemler ortadan kalkar. Sırtüstü, yüzüstü ya da yan yatarken vücudu en iyi şekilde destekler. Özellikle doğru bir yastık türü ile birlikte kullanıldığı zaman, uyku için en uygun pozisyonu sağlar. Kilolu olup aynı zamanda bel ve boyun fıtığı bulunan kişiler için sert yataklar tedavi edicidir. Sağladığı omurga ve sırt desteği ile ağrıları azaltmaya yardımcı olur . Üstelik sert yatakların dayanıklılıkları, diğer yatak türlerine göre daha fazladır. Bu da onların daha uzun ömürlü olmaları anlamına gelir.

Serta Bowery Çift Taraflı Yatak

Gece Boyu Etkili Dinlenme

İçerisinde kullanılan multispring yay sistemi ekstra yay adedi ile vücut ağırlığını tüm yatak yüzeyine yayarak gece boyunca uyku kalitenizi bir üst seviyeye taşır. Yazlık kışlık kullanımı ile yıl içindeki hava koşullarına uyum sağlar. Sertlik seviyesi 10 üzerinde 9 ile puanlandırılabilecek sert bir yataktır. Gece boyunca etkili bir dinlenme sağlar.

Serta Bowery Çift Taraflı Yatak ile ilgili daha fazla bilgi almak için linki tıklayabilirsiniz.

Yatakta aradığınız konfor ve kaliteyi sizinle buluşturduğumuz yatak sertlik derecesine göre ürünlerimizi inceleyebilir, İhtiyacınıza uygun yatak fiyatlarına göz atabilirsiniz.

 

Yorum Yok

Yorum Gönder