Gece Terlemesi (Uyurken Terlemek) Neden Olur, Ne İyi Gelir?

1 Aralık 2021
Yatakta oturan kadın

Gece terlemesi, sık görüldüğü durumlarda uyku kalitesi başta olmak üzere tüm hayat kalitemizi etkileyen bir faktördür. ‘İyi uyku İyi Hayat’ felsefemiz üzerine, bu yazımızda; gece terlemesinin nedenlerini, bunun önüne geçme yollarını ve sizinle tam uyumlanarak vücudunuzun ihtiyacı olan ısı dengesini size sağlayacak Yatsan ürünlerini inceliyoruz…

Gece Terlemesi Nedir?

Vücudumuzun termostatını, yani sıcak-soğuk dengesi ayarını bozan bir faktör olduğunda gece terlemesi yaşayabiliriz. Eğer yatağınıza girdikten bir süre sonra üşüme ya da sıcak basması gibi bir durum yaşamıyorsanız; ama, gecenin bir vakti ya da sabah uyandığınızda kendinizi terlemiş bir halde buluyorsanız, gece terlemesi problemi yaşıyorsunuz demektir.

Gece terlemesi problemiyle çok ender karşılaşıyorsanız, gün içindeki aktiviteleriniz buna neden oluyor olabilir. Terlemeyi yaşadığınız gecenin bir gün öncesindeki stres durumunuz, yedikleriniz veya terlediğiniz gece üzerinize giydiğiniz kıyafet bu durumda etken olabilir.

Fakat, bu problemi çok sık yaşıyorsanız bu durumu iç etkenler ve dış etkenler olarak iki konsept halinde değerlendirmemiz daha uygun olur:

İç Faktörler

Hormonal sorunlar, enfeksiyonlar, kullanılan ilaçlar, reflü, uyku apnesi, kanser, şeker hastalığı, nörolojik rahatsızlıklar, menopoz, stres bozukluğu veya alkol kullanımı gece terlemenizin nedenlerinden olabilir. Eğer böyle bir rahatsızlığınızın olabileceğinden şüpheleniyorsanız, doktorunuza başvurmanızı öneririz.

Dış Faktörler

Odanın ısısı, yatağa girerken giyilen kıyafetler, battaniye ya da yorgan, yatak, kullanılan yastık, alez kullanılmaması, genel anlamda uyku ürünlerinin doğru seçilmemesi… gece terlemesinin en önemli dışsal faktörleri olarak belirlenmiştir. Eğer şikâyetiniz bu faktörler doğrultusunda ise, iyi haber: Bu yazı sizler için geliyor!

Gece Terlemesi Nasıl Geçer?

Yukarıda da değindiğimiz gibi, gece terlemeniz birçok faktöre bağlı olabilir. Eğer sağlık kontrollerinizi yaptırdıysanız ve gece terlemesi şikâyetiniz kesilmediyse, çözümünüzü uyku ürünlerinizi gözden geçirerek bulabilirsiniz!

Uyumadan oda ısınızı kontrol ettiniz; ince, pamuklu ve vücuda hava aldıran uyku kıyafetler seçiyorsunuz… Peki kullandığınız yastık ve alez size uyumlu mu? Pamuklu ve nem dengesi gözeten yastık ve alezler kullanarak gece terlemesini hayatınızdan çıkarabilirsiniz.

Gece Uyurken Ense ve Boyun Terlemesi

Gece terlemesi tüm vücutta gözlenebildiği gibi lokal olarak da sizi rahatsız edebilir. Gece terlemesi yoğunlukla ense ve boyun bölgenizde seyrediyorsa,uykunuzdayken ensenize ve boynunuza temas eden materyali düşünmekte yarar var. O da elbette bizi kullandığımız yastığa götürüyor.

Yastığınızın cildinize hava aldıracak materyallere ve kaliteye sahip olması iyi bir uyku deneyimi açısından çok önemli. Her insanın metabolizması, uyku pratiği ve en iyi uyku deneyimi için ihtiyaçları değişebilir de. Örneğin; gece diğer insanlara göre daha fazla bir serinlik arayışınız olabilir.

Bütün uyku ihtiyaçlarınıza, size en uyumlu ve en iyi ürünü sağlayarak karşılık veren Yatsan’ın elbette bu konuyla ilgili diyeceği şeyler var!

En İyi Serinletici Yastık Markaları

Öncelikle eğer uyurken ekstra bir serinlik arayışınız varsa, bunun gayet doğal bir durum olabileceğini söylemek isteriz. Sonuçta terlemek, vücudumuzdaki ısı dengesini korumak için çok elzemdir ve sağlıklıdır. Tabii yine de gece terlemesi durumu, iyi uyku deneyimini baltalayacaktır. Bu yüzden Yatsan’ın, uyurken serin ve ferah kalmanıza öncelik veren ve terlemenizi engelleyen yastıklarına bakmanızı öneririz.

Cotton Touch Yastık kabarık dolgusuyla baş ve bölgesini desteklerken, pamuğun cilde hava aldıran özelliği sayesinde ısı dengenizi korumanıza yardımcı olur ve terleme sorununuza doğrudan temas eder.

Bamboo Touch Yastık ise bambunun doğal nem giderici ve çabuk kuruyan özelliği sayesinde uyku boyunca serin ve ferah bir deneyim yaşamanızı destekler.

Soğutucu Jel Yastık Nasıl Kullanılır?

Eğer soğutucu jel yastıkları hiç duymadıysanız ya da duydunuz ve nasıl bir deneyim sunduğunu merak ediyorsanız Yatsan Technogel Yastıklar serinlik ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır.

  • İklimlendirme özelliği sayesinde uyku deneyimi boyunca ısı dengesi sağlar ve terlemeyi önler.
  • 3 boyutlu hareket özelliği sayesinde baş ve boyun bölgesine kusursuz bir destek sağlar.
  • Çıkarılıp yıkanabilen yastık kılıfı sayesinde kullanım kolaylığı da sunar.
  • OEKO-TEX CLASS 1 sertifikalı cilde dost malzemeden yapılmıştır.

Size ise sadece güven ve ferahlık içinde bir uyku deneyimlemek kalır…

Yorum Yok

Yorum Gönder