Feng Shui Felsefesine Göre Daha İyi Uykunun İpuçları

21 Kasım 2020
Yatsan yatak

Dinlendiğimiz, huzura ihtiyaç duyduğumuz ve güne dinç ve iyi bir enerjiyle başladığımız yer, yatak odamız. Yatak odası dekorasyonun huzurlu ve kaliteli uyku almamızda da burada büyük bir rol aldığını da söyleyebiliriz. İyi enerji akışı için eski Çin öğretisi olan Feng Shui’yi yatak odamızın dekorasyonuna uyarladığımızda bize nasıl etkileri oluyor beraber inceleyelim. Feng Shui, “rüzgâr ve “su” anlamına gelen, doğada var olan yaşam enerjisini, yaşanılan mekânlarda harekete geçirme yöntemlerini gösteren eski bir Çin öğretisidir. Yatak odanızda yapacağınız küçük değişiklikler enerjinizi olumlu yönde yoğunlaştırarak, kötü enerjiyi uzak tutmaya yaşam enerjimizi denge de tutmaya yardımcı olur. Dolayısıyla, feng shui’ye göre yatak odası dekorasyonu, içsel denge ve uyum için oldukça etkilidir.

Yatsan Yatak

Feng Shui’ nin Uykuya Renklerle Etkisi

İyi ve kaliteli bir uyku için yatak odanızda kullandığınız renklerin Feng Shui öğretisine göre büyük bir etkisi var. Feng Shui uzmanları, iyi bir uyku için kırık beyaz, krem, bej, açık sarı ve açık kahve gibi doğal renkleri öneriyorlar. Yani, uyku düzenini etkileyen faktörlerden biri de feng shui yatak odası renkleri olarak karşımıza çıkıyor. Uyku döngülerinde iyi bir enerji akışına sahip olmak için dikkat çekici renklerin ve desenleri minimum olarak kullanmamızın yardımcı olacağını vurguluyorlar. Yatak odası tekstil ürünlerinde veya yastıkta yumuşak renkleri tercih edebilirsiniz. Yumuşak renkleri seçmekten bahsetmişken tek renk kullanımlarını da pek önerilmiyor.  Tek renk tercihlerin dinlenme seviyesini düşürdüğü en büyük argümanları arasında. 

Yatsan yatak

Feng Shui’de Uyku için Yatağın Doğru Konumu

Yatağınızı tüm odayı görebilecek bir şekilde konumlandırabilirsiniz. Yatağınızı konforlu olması şart bu yüzden kendinizi rahat hissettiğiniz ve belinize iyi gelen bir yatak seçmeye dikkat ederseniz uykunuz bölünmeyecektir. Feng Shui öğretisine göre objelerin de enerjisi vardır. Yatak odanızı sevdiğiniz şekilde dekor edip sevdiğiniz renkleri tercih edebilirsiniz.

Yatsan Yatak

Kendinize Alan Açın

Yatak odanızda büyük mobilya kullanımını tercih etmezseniz uyku esnasındaki enerji akışının daha olumlu olacağını uzamanlar savunuyor. Örneğin, Feng Shui öğretisine göre yatak odanızda büyük bir kitaplık olmaması gerekiyor. Kitaplık varsa kitaplarınızı yatay bir şekilde yerleştirmeniz öneriliyor kulağa değişik ve sıra dışı gelse de gece saatlerinde uykumuz sırasında enerjinin akışının kesilmesini minimuma indirdiği öngörülüyor. Farklı dikkat çekici bir unsur da Feng Shui’ye göre sakin kabussuz bir uyku yatak odasında ayna kullanılmamasından geçiyor. Feng shui yatak odası ayna kullanımında ısrar ediyorsanız, odanızda kullanılan aynanın yatağınıza bakmaması çok önemli!

Yatsan Yatak

Eğer yazımızı beğendiyseniz, “Kendiniz için doğru yatağı seçmenin püf noktaları” konusundaki rehber niteliğindeki blog yazımızı okuyarak, sağlıklı uyku için doğru adımları atabilirsiniz. Uyku kalitenizi artırmanın inceliklerini öğrenmek için yazımıza göz atmanızı öneriyoruz.

Yorum Yok

Yorum Gönder