Evde Vaktinizi İyi Değerlendirmek İçin Yapabileceğiniz 8 Aktivite

18 Mart 2020
Yoga yapan kadın

Tüm dünyayı etkisi altına almış, herkesin yaşamını etkilemiş olan “Corona Virüs” sebebiyle hepimiz tedirginiz. Başta İtalya olmak üzere; dünyadaki binlerce insanın bu süreci nasıl geçirdiğine tanık oluyoruz. Türkiye’de virüsün daha fazla yayılmaması, hepimizi, sevdiklerimizi etkilememesi adına bir süre dışarıda sosyalleşmeyi, arkadaşlarımızla görüşmeyi rafa kaldırmamız gerekli. Bu sürece iyi tarafından bakmak gerekirse bir daha kendinizle ilgilenebileceğiniz, kendinize döneceğiniz bir süreç daha yaşama ihtimali çok düşük. Bu süreci bir fırsata çevirelim ve daha verimli, keyifli hale getirmek için birçok seçeneğiniz olduğunu hatırlatalım istedik.

Meditasyonla Zihninizi Rahatlatın.

Biliyoruz bu dönemde bu söylediğimiz madde biraz zor gelebilir ancak süreci daha rahat geçirmek için zihninizi rahatlatmanız önemli. Aklınızdan geçen tüm olumsuz düşünceleri, endişelendiğiniz tüm konuları bir kenara bırakmayı deneyin. Meditasyon yaparak olumlu, olumsuz tüm düşüncelerinizi bir kenara bırakabilir, yaşadığınız anlara odaklanabilirsiniz.

Yeni İnsanlarla Tanışabilirsiniz.

Nasıl mı?  Uzun zamandır okumadığınız kitapları okuyarak bambaşka karakterler tanıyabilir, online platformlar sayesinde dünyanın her yerindeki insanlarla tanışıp bilgi aktarımı yapabilir, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Hem bu süreç farklı dilden insanlarla konuşmanızı sağlayacağından dil öğreniminize de destek olacaktır.

Online Kurslarla Kişisel Gelişiminize Katkıda Bulunabilirsiniz.

Bu süreçte birçok online kurs platformu insanların evde daha kaliteli vakit geçirmesi için birçok içeriğini ücretsiz hale getirdi. Evde otururken yabancı bir dilden bilgisayar programlarına, müzikten tasarıma kadar birçok yeniliği hayatınıza katabilirsiniz.

Evde Aktif Kalabilirsiniz.

Ülkemizde fiilen bir sokağa çıkma yasağı gelmemiş olsa da içinizin daha rahat etmesi ve hastalığın yayılmasını önlemek için spor salonları, spa merkezleri gibi çoğu yer kapatıldı. Bu nedenle evdeyken spor yapmak iyi bir seçenek olabilir. Yoga, pilates, kardiyo gibi sporları YouTube üzerinden videolarla yapabilirsiniz. Evde rahat alanım var diyenlerdenseniz; Zumba, Tae Bo gibi değişik ve daha fazla efor isteyen sporları deneyebilirsiniz.

Belgesel ve Dizi Maratonları Yapabilirsiniz.

Sabahtan akşama kadar bir dizinin sezonunu bitirebilir, bir belgeselle bambaşka bilgilere yelken açabilirsiniz. Netflix’in yeni içeriklerden 100 Humans, Bebekler, Explained, Our Planet, Night on Earth gibi belgesellere, Baby Boss gibi çocuklar için gözüken ama yetişkinlerin de sevdiği içeriklere şans verebilirsiniz.

Bahara Giriş Temizliği Yapabilirsiniz.

“Baharın ilk günlerinde eve tıkılı kaldık” diye düşünmek yerine; evinizi temizleyebilir, kullanmadığınız eşyaları hayatınızdan çıkartabilirsiniz.  Dolabınızda uzun zamandır duran ancak giymediğiniz kıyafetlerinizi ayırabilir, onları bağışlayabilirsiniz. Yataklarınızı temizleyebilir, tertemiz nevresimlerle rahatlamış bir biçimde uykuya dalabilirsiniz. Bazıları için en iyi meditasyon; temizlik yaptıktan sonra tertemiz bir yatakta uyumak olabilir.

Sevdiklerinizle Vakit Geçirebilirsiniz.

Belki uzun zamandır böyle birlikte geçirebileceğiniz anlara sahip olmamıştınız. Şayet ailenizle, arkadaşlarınızla kısacası sevdiklerinizle bir aradaysanız oyunlar oynayabilir, eski fotoğrafları karıştırarak anılarda yolculuğa çıkabilirsiniz.

Bol Bol Uyuyabilirsiniz.

Birçok insan iş, güç derken sabah çok erken saatlerde kalkıyorduk. Home Office çalışma sisteminizde esneklik var ise, işlerinizi rahatlıkla ve hızlıca bitirdiyseniz erkenden uyumayı deneyebilirsiniz. Hem 8 saatlik kaliteli bir uykunun bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkilerini göz önünde bulundurursak, hastalıklara karşı avantajlı konuma da böylelikle geçebilirsiniz.

Yorum Yok

Yorum Gönder