Eşiniz Uykunuzuz Mu Kaçırıyor? Çözüm Önerilerini Sizin İçin Hazırladık..

16 Temmuz 2020
Kulaklarını yastık ile kapatan kadın

Eşinizin uyku alışkanlıkları, sizin uykunuzun bölünmesine ve gece uykunuzu tam alamamanıza mı sebep oluyor? Durum böyleyse sizin için bir kaç ipucu hazırladık!

Bir yatağı iki kişi paylaşması aslında kolay bir konu değil. Her iki bireyin de kaliteli uyku uyuması, birbirlerinin uyku alışkanlıklarına bağlı. Devam eden uyku bölünmeleri çiftler arasındaki en çok rastlanan şikayetlerden birisi. Yapılan araştırmalara göre ise; en çok uykusu bölünen bireyin kadın olduğu görülüyor.

Horlamadan tutun, yorgan paylaşılamaması, uykuda konuşma, dönme esnasında yatağın sarsılması, uykunun bölünmesi uyku kalitemizi olumsuz etkiler. Bu sebeple herkesin farkındalığını arttırmak ve uyku kalitesini korumasını sağlamak için size yardımcı olmak istedik.

Nevresim Takımlarını Değiştirin! 

Ortalama bir insan yaşamının 26 senesini yatakta uyuyarak geçiriyor. Dolayısıyla yaşamınızın 26 yılını rahatsız edilmeden geçirmek sizin elinizde? Eşinizle yorgan veya örtü savaşına giriyorsanız, gerçekten; yeni, daha büyük bir yorgan almanız yararınıza olacaktır. Özellikle terletmeyen sizi üşütmeyecek kumaşlardan üretilmiş olması önemli.  Ayrıca daha uzun ve büyük ölçülere sahip yorgan veya nevresim takımını alırsanız, dilediğinizde yatağın alt tarafına (aynen otel odalarındaki gibi☺) uçlarını kıvırmanıza olanak sağlayacağı için yoganın sağa sola kaymasını engelleyecektir.

Horlamaktan Vazgeçin! 

Çoğu insanın kabul etmesi zor bir  durum olsa çok yaygın bir alışkanlık! Sürekli horlama kötü beslenmenin, aşırı veya/ fazla kilolu olmanın ya da aşırı sigara içmenin kombinasyonlu sonucu olabilir. Uyku esnasındaki baş boyun pozisyonunuzun da tabii ki etkisi vardır. 

Sırt üstü uyuyanların ve de baş desteği olmadan uyuyanların horlama yüzdeleri genele baktığınızda daha fazladır. Bunun da sebebi düz yattığınızda dilinizin boğaz arka duvarına karşı durmasından kaynaklanır. Bu durum vibrasyon oluşturarak horlamaya sebep olur. Eşinizin hatta komşularınızın uykusunu kaçırmak istemiyorsanız başınıza iyi destek olacak bir yastık seçmelisiniz.

Dijital Dünyadan Uzaklaşın!

Teknolojik aletler, mobil telefonlar, tabletler yatakta uzanırken, uyumadan önce en çok ilgilendiğimiz cihazlar. Ama bir noktada onlara veda edip, uyumadan önce bizi meşgul etmelerini engellememiz yararımıza… Yaydıkları mavi ışınların bizim ve eşimizin uyku döngümüzü olumsuz etkileyeceğini unutmamamız lazım. Yapılan araştırmaların sonuçları ise; aşırı ekran önünde kalmanın beynin rahatlama fazına geçmesini geciktirdiğini belirtmektedir. Vücudumuzun dinleme moduna girmesini geciktiren dışardan gelen çoğu etmeni elimine etmek aslında elimizde ve kontrolümüzde!

Yatak Kontrolü

Seneler geçmiş, yatağınız yorgun, yayları iyi çalışmıyor ve sabah uyandığınızda yorgunluk hissiniz devam ediyorsa yatağınızı değiştirme vakti çoktan gelmiştir. Eşinizin rahatını düşünüyorsanız, onun iyi uyku almasını kolaylaştıracak bir yatak satın almak çok önemli bir duruma geliyor. 

Yorum Yok

Yorum Gönder