Daha az stres ve daha iyi bir uyku için 5 yöntem!

14 Mart 2016

Uzmanlar tarafından yapılan dünya çapındaki bir araştırmaya göre yetişkinlerin üçte biri günde yedi saatten daha az uyuyor ve uyku ihtiyacını sağlıklı bir biçimde gideremiyor. Uyku düzenine sahip kişiler ve uyku ihtiyacını verimli şekilde giderebilenler ise kilo problemlerinden, çeşitli kalp ve hafıza sorunlarından uzakta sağlıklı bir hayat yaşıyor. Eğer sizinde uyku sorunlarınız varsa sizi günün yoğun temposundan ve stresinden uzaklaştıracak olan bu 5 yöntemi size önerebiliriz.

Hazırsanız, başlıyoruz!

1-) 4-7-8 nefes tekniği

Bu teknik sayesinde 60 saniye içerisinde günün stresinden kurtulabilir, nefes alışverişinizi düzenleyebilir ve arkasından rahat bir uyku uyuyabilirsiniz. Dilinizin üst tarafını damağınıza, dişlerinizin arkasına gelecek şekilde yerleştirin ve egzersiz süresince orada tutun. Kuvvetli bir şekilde ağızdan nefes verin ve çıkan sese odaklanın. Ardından ağzınızı kapatın, sakince burundan nefes alın. Sonrasında nefesinizi tutun ve yediye kadar sayın. Saymayı bitirdikten sonra tekrar ağızdan kuvvetlice nefes verin ve nefesinizi verirken çıkan sesin sekiz saniye boyunca sürmesini sağlayın. Nefes alın ve aynı adımları 4 kez tekrarlayın. Bu tekniği tamamladıktan sonra rahat ve kaliteli bir uykunun keyfini yaşayın.

 

2-) Uyku saatlerinizi düzenleyin

Sağlık bir uyku uyumak için uyku saatlerini düzenlemek iyi bir yöntem sayılabilir. Her gün aynı saatte uyuyup, aynı saatte uyanmaya özen gösterin. Bedeniniz de bir süre sonra bu düzene alışacak ve uyku saatiniz geldiğinde herhangi bir sorun yaşamadan, rahatça uyuyabileceksiniz.

 

3-) Gün içinde egzersiz yapın

Rutin seyreden bir egzersiz programı size kaliteli bir uyku sağlayabilecek başlıca yöntemlerden biridir. Düzenli olarak uyguladığınız fiziksel aktiviteler gün sonunda sağlıklı bir uyku uyumanıza yardımcı olacaktır. Yalnız uyumadan hemen önce yapılan fiziksel aktiviteler uyumanıza yardımcı olmayıp daha enerjik hissetmenizi sağlayarak uyumanıza engel olacaktır.

 

4-) Uyumaya elverişli bir ortam yaratın

İyi bir uyku için uyuyacağınız ortamın da uygun koşullara sahip olması gerekmektedir. Serin, sessiz ve karanlık bir ortam kaliteli bir uyku için en elverişli ortamdır. Yatağınız ve yastığınızın da size en uygun olmasına dikkat edin. Uyumaya elverişli bir ortam yaratmak iyi bir uyku için en geçerli yöntemlerdendir.

 

5-) Öğünlerinizi düzenleyin

 

Uyumadan önce bir şeyler yemek veya içmek sizi rahatsız edebilir ya da aç bir mideyle de yatağa girmek sizi uykunuzdan edebilir. Bu sebeple öğünlerinizi düzenleyin ve kaliteli bir uyku için bu yöntemi alışkanlık haline getirin.

Yorum Yok

Yorum Gönder