Yatakların Yaz Kış Tarafları Ne İşe Yarar ve Nasıl Anlaşılır?

28 Temmuz 2021
Yatak rotasyonu

Mevsime bağlı olarak daha konforlu ve rahat uyku uyuyabilmek için birçok farklı yol deneriz. Bazen yatağın yönünü farklı bir tarafa çeviriyor, bazen de yatağı ters düz yaparak daha konforlu ve uyku kalitesini artıracak davranışlarda bulunuyoruz.

Bütün bu ve bunun gibi yollar yatağınızın daha uzun ömürlü olması, daha rahat ve konforlu bir uyku uyumanız için yeterli midir? Gelin birlikte bakalım.

Yatağınızı Ne Kadar Tanıyorsunuz?

İlk iş olarak hangi yatağın sizin için ne kadar doğru bir seçim olduğunu araştırmakla işe başlayabilirsiniz. Yatağın sert veya yumuşaklığı, yüksekliği, çift taraflı veya tek taraflı olması, yünlü veya pamuklu olması, lateks olması, yatak yayının konumu sizin uyku alışkanlığınıza göre değişkenlik gösterir. Kendinize en uygun yatağı, uyku durumunuza göre seçmelisiniz.

Yatağınızı seçtikten sonra size önerilen kullanma modelini uygulamanız hem yatağın ömrü hem de uyku kaliteniz için son derece önem taşır.

Eğer Çift Taraflı Bir Yatak Seçiyorsanız…

Yatsan’ın her şeyi düşünüp sizler için tasarladığı Serta Bowery Yatak sizin için en uygun seçim olacaktır. Serta Bowery, bir tarafı yün bir tarafının pamuk olması sayesinde yazın daha serin kışın ise daha sıcak bir uyku ortamı sunar. Ayrıca yatağın içerisinde bulunan MultiSpring yay sistemi ile vücudunuza olan baskıyı azaltır.

Biraz Pamuklu Biraz da Lateks Olsun Diyorsanız…

Pamuk yataktan vazgeçmeyip bir yandan da lateksin sağladığı faydalardan yararlanmak istiyorsanız size reddedemeyeceğiniz bir önerimiz olacak. Sealy Lovell Yatak bu iki isteğinizi bir araya getiriyor. Pamuğun rahatlığını ve lateksin yumuşaklık hissini yaşatmak için tasarlanmıştır. Sealy Lovell Yatak, yatak içerisinde hava dolaşımını sağlayıp sıcaklığı dengeleyerek sizler için daha kalite bir uyku ortamı sağlar. Burada bir not düşelim: Sealy Lovell Yatak, tek taraflı kullanım için uygundur.

Seçiminiz Lateks Yatak İse… 

Daha iyi bir uyku için incelediğiniz yataklar arasından size en uygun olanının Lateks yatak olduğuna karar verdiniz. Yatsan’ın kaliteli bir uyku deneyimi ön plana çıkarmayı hedefleyerek ürettiği Serta Perfect Sleeper Twin Yatak sizin için en iyi uyku koşullarını sağlamaktadır. Serta Perfect Sleeper Twin Yatak lateks olması sebebiyle uzun ömürlü, son derece yumuşak ve elastik bir yapıdadır. Bu özelliği sayesinde vücut ısınızı dengeleyerek mevsim fark etmeksizin size iyi uyku olanağı sunar.

Daha Kaliteli Bir Yatak Arayanlar İçin…

Uyku kalitesine son derece önem verenlerin, iyi uykunun hayat kalitesini artıracağını bilenlerin tercihi olan Yatsan Switzerland Original Yatak serisi ise ilk denemeden itibaren uyku kalitenizi artırır. Pocket Yay özelliği sayesinde vücudunuz beş farklı bölgesine farklı yay sertliği sayesinde destek sağlar. Bu özelliği sayesinde kan dolaşımınızı düzenler ve vücudun uykuda yapacağı istemsiz hareketleri engeller.

Swissotel zincirinin kullandığı Yatsan Switzerland Original Yatak serisi ile otel konforunu evinize taşıyabilirsiniz.

Yatak Rotasyonu Nedir ?

Size en uygun yatağı seçtikten sonra yatağınızın konforunun ve ömrünün daha uzun süreli olması için yatak rotasyonunu gerçekleştirmeniz gerekir. Bu rotasyonu şu şekilde gerçekleştirebilirsiniz:

Tek Taraflı Yataklar:

Tek taraflı kullanım olan yatakları üç ayda bir çevirmenizi öneririz. İlk üç aydan sonra ayakucu kısmını başucu kısmına döndürerek yatağınızın daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Çift Taraflı Yataklar:

Çift Taraflı kullanım olan yatağı her üç ayda bir çevirmeniz gerekir. İlk üç aydan sonra ilk rotasyon işleri olarak ayakucunu başucuna döndürün. Üç ay bu şekilde kullandıktan sonra yatağın diğer tarafını çevirin. Üç ay sonunda tekrar ayakucunu başucuna çevirin. Bu şekilde bir rotasyon sayesinde yıl içerisinde yatağınızı tam bir tur rotasyonunu gerçekleştirmiş olacaksınız.

Yatsan yatak ile keyifli ve rahat uykular…

Yatakta aradığınız konfor ve kaliteyi sizinle buluşturduğumuz yazlık ev yatakları ürünlerimizi inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun yatsan yatak fiyatlarına göz atabilirsiniz.

Uyku konforunuzu artırmak için “En İyi Ortopedik Yastıklar” hakkındaki blog yazımızı da göz atarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

Yorum Yok

Yorum Gönder