Bebek Yatakları Nasıl Seçilir?

4 Nisan 2018

Çok yakında hayatınıza yeni bir birey dahil olacak. Hem duygusal hem de heyecanlı bu an için muhtemelen şimdiden alışverişe başladınız. Kıyafetleri, ayakkabıları, bezleri, mama sandalyesi, yürüteçi, oyuncakları vs. derken birçok detay ile ilgileniyorsunuz. Peki ya onun gelişimi için çok önemli olan, üzerinde günün 12-16 saatini geçireceği ve mışıl mışıl uyuması gereken bebek yatağı nasıl konumlandırılmalı konusunda ne aşamadasınız?

Deliksiz uyku ve oyun, bebekler için sağlıklı gelişimin ön koşuludur. Bebeklik dönemi dahil, çocuğun oyunla öğrendiklerini pekiştirdiği uyku sürecinde beyin nöronları arasında yeni bağlar kurulmaya başlar. Ayrıca uyku sırasında salgılanan melatonin hormonu, bağışıklık sistemini güçlendirir ve hipofiz bezinin daha fazla büyüme hormonu salgılamasını sağlar. Dolayısıyla kesintisiz uyku, çocuk gelişiminde en az beslenme kadar önemli bir rol oynar. Çocukların uyku kalitesi de, seçimini yaptığınız yataklarla doğru orantılıdır.

Bebek yatağı seçimi konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekildedir;

Doğru ölçü

Satın alınan yatağın beşiğin içine tam oturmasına dikkat edin. Aksi durumda arada kalacak boşlukların güvenlik problemine yol açabileceğini unutmayın.

Sertlik

Bebeğinizin gelişimini destekleyecek malzemelerden oluşan, orta sertlikteki yatakları tercih etmeye
çalışın.

Esneklik

Elinizi yatağa bastırdıktan sonra geri çektiğinizde, yüzey eski haline ne kadar çabuk dönüyorsa yatak kalitesi o kadar iyi demektir.

Ağırlık

Bebeğinizin nevresim takımını değiştirmek için her seferinde yatağı kaldırmanız gerektiğini unutmayın

Yatak Kılıfı

Su geçirmeme özelliği için naylon ile güçlendirilmiş, iki veya üç katmanlı kılıfları tercih edin.

Havalandırma

Yatağın hava alması için kenarlarında deliklerin bulunmasına dikkat edin. Ayrıca hava geçirgenliği yüksek olan lateks, pamuk, yün gibi malzemelerin kullanımı önemlidir.

Temizlik

Çoğu yatak sadece noktasal temizliğe uygundur. Bazı yataklarda bulunan çıkarılabilir kılıflar ise makinede yıkanabilir.
Yatsan yatak bünyesindeki sağlıklı, konforlu ve çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunacak bebek yatak modellerimizi inceleyebilir ve en doğru seçimi yapabilirsiniz.

Bebeğiniz için en doğru ve sağlıklı yatağı seçtiniz, peki ya karyola seçimi için nelere dikkat etmek gerekiyor?

  • Karyola önerilen güvenlik standartlarına uygun olmalıdır. Parmaklıklar arasında 6cm’den fazla boşluk olmamasına dikkat edilmelidir. Büyük boşluklar bebeğinizin kafasının sıkışmasına neden olabilir.
  • Parmaklar tek el ile alçaltılıp yükseltilebilir olmalı.
  • Parmaklıklar kilit sistemine sahip olmalı.
  • Keskin köşeler, delikler ya da kıymıklar olmamalı.

Bebekler Nasıl Yatırılmalı?

  • Bebekler Nasıl Yatırılmalı: Bebekler sırt üstü pozisyonda ve sert, kat yapmayan bir yatakta yatırılmalıdır. Yatakta yorgan veya tüylü oyuncak gibi cisimler bulundurulmamalı; bunun yerine sıcak tutan tulum gibi giysiler tercih edilmelidir.

Yatak, Yorgan ve Yastıkların Temizliği Nasıl Olmalı?

Öncelikle kullandığınız yastık, yatak ve yorganlar antibakteriyel ve antialerjik özelliklere sahip olmalıdır. Yastık ve yorganların 60 derecede yıkanması tavsiye edilir. Bu sıcaklık tüm bakterilerin ortadan kalktığı bir değerdir ve ayda bir yıkama yapabilirsiniz. Yataklarda ise tercihinizi yıkanabilir, fermuarlı kılıf ya da pede sahip olanlarından yana kullanabilirsiniz. Aynı şekilde ayda bir ve 60 derecede yıkamanız halinde, en az kullanılan nevresim takımı kadar temiz tutmuş olursunuz.
Hemen Yatsan bebek yastıkları modellerimizi inceleyebilir ve dilediğiniz ürünün siparişini verebilirsiniz.


Bebek Yatağı Nerede Konumlandırılmalı?

Bebeğinizin yatağını koyacağınız yeri iyi seçmelisiniz. Pencerenin, perdenin ya da bebeğinizin tırmanmasına yardımcı olacak hiçbir eşyanın yanında konumlandırmamaya çalışın. Perde bağları, şerit süsler, ip perdeler bebeğinizin boğulmasına neden olabilir. Bu nedenle kesin bir yere karar vermeden önce çevre kontrolünü detaylı bir şekilde yapmaya özen gösterin. Bebek yatakları nasıl olmalı kısmında ise, bebeklerin rahatça hareket edebilmeleri ve sıkışma riskini en aza indirmek için sıkıca monte edilmiş yan duvarlara sahip olmalıdır. Ayrıca, yatakta kullanılan döşekler ve çarşaflar bebek yatağına tam olarak uymalı ve sıkıca tutturulmalıdır.

 

Bebeğiniz için yatakta aradığınız konfor ve kaliteyi sizinle buluşturduğumuz yatak ürünlerimizi inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun bebek yatak fiyatlarına göz atabilirsiniz.

Yorum Yok

Yorum Gönder