Yenidoğan Yatağı Nasıl Olmalı?

29 Mayıs 2021

Doğru yatak seçimi sadece yetişkinler için değil, yenidoğan bebeklerin uyku düzeni ve sağlığı için de büyük önem taşıyor. Peki, bebek yatağı nasıl olmalı? Bu yazımızda, konuyu inceleyeceğiz ve sizlere faydalı olabilecek ipuçları vereceğiz.

Bebekler İçin En Uygun Yatak Seçimi

Öncelikle ailenizin yeni üyesine sizlerle birlikte uzun, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyoruz. Eminimiz ki bu dönemlerde son derece heyecanlısınız ve yenidoğan bebeğiniz için her şeyin kusursuz bir mükemmellikte olması adına titizlikle hareket ediyorsunuz. Yenidoğan bebeğiniz için rengârenk ve sımsıcak bir oda hazırladığınızı görür gibiyiz. Tüm dekoratif detaylar, bir bebek odasının güzelliğini yansıtırken, bir yenidoğanın arayacağı en önemli şey, günde 3 – 4 saat aralıklarla, toplamda ise 12 – 16 saat boyunca vakit geçireceği ve ona iyi bir uyku sağlayacak olan yatağıdır. Bebeğinizin kendi odasındaki diğer detayları keşfetmesi zaman alacaktır ama günün büyük bölümünü uyuyarak geçireceği yatağına hızla alışması, doğru yatak seçimi ile mümkün olacaktır.

Pek çok anne ve baba, yenidoğan çocuklarının birçok ihtiyacını karşılayacak alışverişlerini, bir başkasına danışma gereği duymadan yapabilirken, bebek yatakları söz konusu olduğunda ise nasıl hareket edeceklerine dair kararsız kalabilirler. Örneğin “park yatak, bebekler için uygun mu?” gibi sorularınızın cevaplarını bu yazımızda bulabileceksiniz.

Yeri gelmişken bunu da hemen açıklayalım. Park yataklar, yenidoğan döneminde pratik bir çözüm olabilir ancak içindeki yatak, çocuk gelişimi için uygun düşmemektedir. Bu nedenle kullanılacaksa bile çok kısıtlı bir süre kullanılmalı. Aileler, az önce açıkladığımız soru gibi birçok konuda cevap aramaktadır çünkü yatak, yenidoğan alışveriş listesi için en önemli ve kritik seçimdir.

Yenidoğan İçin En Uygun Yatak Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Satın almayı düşündüğünüz yenidoğan yatağı;

  • Bebeğinizin hassas uyku süresi boyunca vücudunun hava almasını sağlıyor mu?
  • Bebeğinizin gelişmekte olan omurgasını tüm noktalardan mükemmel biçimde destekliyor mu?
  • Kaliteli ve sağlıklı malzeme ile teknolojik üretim koşullarına sahip mi?
  • Hijyenik mi?

Ayrıca mobilya mı yatak mı öncelikli diye düşünüyorsanız yatağın mobilyasından çok, yatağın özelliklerini dikkate almalısınız çünkü iyi ve sağlıklı uykuyu sağlayan şey, yatağın kendisidir. Bu nedenle farklı bir kategoride yer alan mobilyacılar yerine, uzmanlığı yatak ürünleri olan, tecrübesine ve kalitesine güvendiğiniz bir yatak firmasından bebek yatağı almanızı öneririz.

45 yılı aşkın süredir, sağlıklı, rahat, ferah ve kesintisiz uykunun eşsizliğini yaşatan Yatsan, yetişinler için yatak modellerinin yanı sıra yenidoğan yatakları, bebek yatakları, çocuk yatakları ile aile boyu iyi uyku sunuyor ve tüm bu soruların cevaplarını, beklentiler doğrultusunda verebilmenin güveni yaşatıyor.

Yenidoğan bebek yatağı fiyatları hakkında bilgi edinmek istiyorsanız burayı tıklayarak, bebek yatağı modellerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca bebek karyolası ve montessori yatak modelleri için farklı ölçülerde ve size uygun bebek yataklarını Yatsan’da bulabilirsiniz.

Yenidoğan Uyku Eğitimi ve Düzeni, Tüm Aile için Çok Değerli…

Bebeğinizin uyku ortamındaki gerekli fiziksel koşulların sağlanması, onun beslenmesi kadar değerlidir ve sağlıklı büyümesinde çok önemli bir faktördür. Eğer yenidoğan, rahatlık içinde ve yeterli sürede uykusunu alıyorsa özellikle anne için huzurlu bir ortam oluşmuş demektir. Sağlıklı ölçüdeki uyku düzeni içerisinde yer alan bebek, beslenme konusunda aynı istikrarı koruyacaktır ve anneyi stresten uzak tutacaktır. Ayrıca sağlıklı bir şekilde oluşturulmuş olan yenidoğan uyku düzeni, anne ve babaya da dinlenme fırsatı tanıyacaktır. Bu sayede hem anne hem baba, her yeni güne daha dinç uyanacaklardır ve kendilerine, işlerine ve bebeklerine daha güçlü enerji sağlayabileceklerdir.

Hijyeni Es Geçmeyin!

Çıkartılıp Yıkanabilen Kılıflı Bebek Yataklarını Tercih Edin.

İyi bir bebek yatağı, üretim teknolojisi ve malzeme kalitesi ile antibakteriyel özellikleri taşımalıdır. Bununla birlikte kullanım esnasındaki hijyeni korumak için çıkartılıp yıkanabilen kılıflı bebek yatakları, büyük bir kolaylık sunmaktadır.

Pratik, hijyenik ve ortopedik yapıya sahip Happy Bebek Yatağı, uyku ortamının yaz – kış nemini ayarlayan pamuk ve yünün doğal destek katmanı olarak kullanılmasının rahatlığını yaşatır. Ayrıca doğal lateksli, çıkarılabilir ve yıkanabilir kılıfı ile annelerin işini kolaylaştırır.

Yine tamamen bebeklere özel tasarlanan Bonbon Bebek Yatağı, Hyper Soft özelliğe sahip dolgu tabakaları ile en doğal ve hassas uykuyu ortamını sunmak için kullanılır. Bu harika bebek yatağı, çıkarılabilir ve yıkanabilir kılıfı, çift taraflı kullanımı, ortopedik yapısı, bakteri ve mikrop oluşumunu önleyici dikey bambu elyafı ile “bebekler gibi uyuyor” sözünün tam karşılığını verir.

Yüksek kalite doğal malzeme ve çıkartılabilir keten kılıfı ile bebeğinizin gece boyunca nefes alan bir yatakta uyumasını sağlayan, Popcorn Bebek Yatağı; pamuk, dunlop lateks ve ergonomik özelliklerinin bileşimiyle sağlıklı ve rahat uyku için tüm gereklilikleri kusursuz biçimde sunuyor.

Bebeğiniz İçin İdeal Uyku

Yatsan’dan gönlünüze göre bir bebek yatağı seçtikten sonra bebeğinizi iyi bir uykuya nasıl hazırlamalısınız?

Öncelikle sıkça sorulan bebeklerin uyku düzeni ne zaman oturur, bebeğim uyumuyor, 1, 2, 4, 6 aylık bebek uyku düzeni gibi sorularınızın belki de çok basit cevapları olabilir. Bebeğinizin karnı tok ve altı temiz ise uyku vakti için ön koşullar yerine getirildi demektir. Ve bu rutinleri, aynı saatte yapmaya çok dikkat etmelisiniz ki biyolojik saat çalışsın. Bunun dışında, televizyon sesi, yüksek sesle konuşma, bulaşık yıkama gibi herhangi bir gürültüye sebep verecek uyaranlardan bebeğinizi uzak tutmalısınız. Ayrıca 20 – 24 derece aralığındaki oda sıcaklığı ve kalın olmayan giysiler, bebeğinize ferah bir uyku sağlayacaktır.

Bebek Uyku Güvenliği

Bebeğinizin uyku güvenliği için ise yatak örtülerinizin hafif ve gergin olmasına özen gösterin. Bebeğinizin, yatağın kenarlarına kaymamasına ve o aralığa sıkışmamasına çok dikkat edin ve yatağı buna göre dizayn edin. Bebek yatağının içinde oyuncağa veya yabancı hiçbir nesneye ya da başka bir çocuğa yer vermeyin. Bebeğinizi kesinlikle yastık üzerine yatırmayın, yuvarlanıp düşebilir veya yastığın yumuşak kıvrımları yüzünü örtebilir. Ve elbette kontrol etme bahanesiyle onu sık sık görmeye gideceğinizden eminiz 🙂

Bebeğinize ve size; sağlıklı, rahat ve iyi bir uyku dileriz.

Yorum Yok

Yorum Gönder