Uyku Teknolojilerinde Sürdürülebilirliğin Öncüsü Tempur’la Tanışın

30 Nisan 2024
Avucun içinde yeşil dünya

Uyku bedenimiz ve zihnimiz için olabilecek en büyük faydaları sunan, büyüleyici bir yaşam anı. Bu değerli saatleri paylaştığımız uyku ürünlerinin de bizi rahatlatırken, gezegeni ve geleceği düşünen parçalar olması artık bir lüks değil, gereklilik. İkisini bir arada bulmanın zor olduğuna inanıyorsanız yanılıyorsunuz! Sizi hem iyi uykunun hem de uyku teknolojilerinde sürdürülebilirliğin öncüsü Tempur’la tanıştıralım.

Sürdürülebilirliğin Kısa Tarihi 

  • Sürdürülebilirlik kelimesi ilk kez 1972’de yayımlanan bir dizi makalede bugün anladığımıza benzer bir bağlamda kullanıldı. Bu makalelerde 30’dan fazla bilim insanı, diğer önerilerin yanı sıra küçük, sanayiden arındırılmış topluluklar halinde yaşamamızı tavsiye ediyordu.
  • Aynı yıl ‘İnsan Çevresi’ (Human Environment) üzerine ilk Birleşmiş Milletler (BM) konferansı düzenlendi ve çevre felaketlerinin kurbanları, politikacıların dikkatini çekmek için yaşadıklarını anlattılar.
  • 1987’de BM Brundtland Komisyonu, ‘Ortak Geleceğimiz’ raporunu yayımladı. Sürdürülebilirlik hareketinde en çok kabul gören ve herkesin anlayacağı tarzda ele alınmış tanımlardan biri olan bu rapor, “Sürdürülebilir kalkınma, gelecek nesillerin kendi ihtiyaçlarını karşılama kabiliyetinden ödün vermeden bugünün ihtiyaçlarını karşılayan kalkınmadır” cümlesiyle kavramı popüler hale getirdi.
  • 23 Haziran 1988’de bir NASA bilim insanının, iklimin değişmekte olduğunu açıklamasının ardından, küresel ısınma daha geniş ölçekte kabul görmeye başladı.
  • İklim değişikliğinin endişe verici sinyalleriyle birlikte, 1990’lı yıllardan itibaren tüketiciler satın alma güçlerinin farkına varmaya ve alışkanlıklarında değişiklikler yapmaya başladı. Gelinen noktada ise sektör fark etmeksizin, aldığımız ürünlerin ihtiyaca yönelik, kaliteli, sağlığa uygun olmalarının yanı sıra sürdürülebilirlik anlayışını benimseyen markalardan olmalarını da önemsiyoruz.

tempur ürünleri

Tempur’da Uyku Teknolojilerinde Sürdürülebilirlik 

  • Geri dönüştürülebilir materyaller, uzun ömürlü ürünler ve üretimde yenilebilir enerjiden ödün vermeden, en iyi uyku teknolojilerini tüketiciyle buluşturmak. İşte uyku ürünleri teknolojilerinde sürdürülebilirliğin kısa tanımı bu. Tempur, ilhamını uzaydan alan bir marka olarak, gezegenin geleceğini asla ihmal etmeden üretiyor. Yani uyku teknolojilerinde uzay çağını yakalarken sürdürülebilirliğin de öncüsü olmayı başarıyor.
  • Tempur’un sürdürülebilirlik alanında yaptığı yatırımların hedefinde yaşanabilir bir dünya yer alıyor.

İlk Adım

Tempur’un misyonu, dünyanın her yerindeki insanların en iyi gece uykusunu almalarına yardımcı olmakla bitmiyor. Tempur’un sürdürülebilirlik adımları, çevreye saygılı üretim yapmaya ve küresel karbon ayak izini azaltmaya kararlı tavrıyla da dikkat çekiyor.

Tempur’un Atık Yönetiminde İnavasyonu: Sıfır Atık Hedefi

Tempur senelerdir atık azaltmayla ilgili fark yaratan operasyonlara imza atıyor. Örneğin, İngiltere depo alanlarından 2019’dan bu yana atık çıkmıyor. Avrupa’daki üretim tesisleri de artık yan ürünlerin, ambalajların ve diğer malzemelerin yüzde 100’ünün geri dönüştürülmesi veya enerji üretiminde kullanılmasıyla, sıfır atık politikasına tam destek veriyor.

Yeni Yaşam Alanları Yaratma

Sadece var olanı korumak yetmez, gezegenin geleceğine katkı da sunmak gerek. Tempur, böcek popülasyonuna yaşam alanları sağlamaya yardımcı olmak için Danimarka’daki üretim tesisinde kır çiçeklerinden oluşan bir alan oluşturdu. Bu çiçeklerin, arılar ve kelebekler için hayati önem taşıyan besin kaynakları olduğunu unutmayın.

Kullan-Dönüştür-Kullan

Tempur’un Danimarka üretim tesisleri, ürünlerin temel bileşenlerinden biri olan poliüretanı yeniden kullanmanın ve geri dönüştürmenin yeni yollarını bulmayı amaçlayan ‘RePURpose’ adlı bir programa imza atıyor. Bu yenilikçi program için marka, Danimarka Teknoloji Enstitüsü’nün de aralarında olduğu, alanında uzman bir dizi ortakla birlikte çalışıyor.

Yatsan yatak

Tempur’un Emisyon Azaltma Hedefleri: Sıfır Emisyon Takip Sistemi

Tempur 2020 yılı itibarıyla tüm üretim tesisleri ve dağıtım merkezlerinde elektrik ve su kullanımlarıyla karbon emisyonlarını takip etmeye başladı. Böylece çalışmalarına bir temel oluşturabildi, hedef azaltma hedeflerini tanımlayabildi ve enerji tüketimiyle emisyonları azaltmaya yönelik programları uygulamaya geçirmeye başladı. 2021’de ise ilerlemeyi ölçmeye ve kıyaslamaya yardımcı olmak için Dünya Kaynakları Enstitüsü onaylı emisyon muhasebesine geçti.

Yenilenebilir Enerji

Tempur merkez ofisinde kullanılan elektriğin %100’ü Temmuz 2021’den itibaren yenilenebilir kaynaklardan sağlanmaya başladı. Dünya genelindeki birçok üretim tesisinde de yenilenebilir enerji dönüşümü başlatıldı.

 Uzun Ömürlü Ürün Anlayışı

Ürünlerinin dayanıklılığına güvenen Tempur, her bir parçayı uzun yıllar kullanım garantisiyle piyasaya sürüyor. Hedefi yüksek dayanıklılığa ve uzun ömre sahip ürünlerle tüketim ihtiyacını azaltmak.

 Fosil Yakıt Tüketimine Karşı Duruş

Ürün yelpazesine, sıkıştırılmış bir seri ekleyen Tempur, bu sayede ambalaj, yakıt ve nakliye giderlerini azaltarak sera gazı salımını önemli ölçüde düşürüyor.

tempur yastık

Sayılarla Çevresel Değerler

–        Tempur İngiltere merkez ofisi elektriğinin yüzde 100’ünü yenilenebilir kaynaklardan sağlıyor.

–        2020 yılında sadece ABD’deki üretim tesislerinde uygulanan atık yönetimi çabaları sayesinde 69 bin ağaca eşdeğer çevresel değer kurtarıldı ve 28 milyon galonun üzerinde su tasarrufu sağlandı.

–        Avrupa’daki Tempur fabrikalarının emisyonları, 2020’de 1242 eve enerji sağlamak için gereken enerjiye eşdeğer miktarda azaldı.

–        Marka 2040 yılına kadar küresel operasyonlarında sıfır emisyon hedefine ulaşmak için son hızla çalışıyor.

–        2020 yılında sadece Danimarka fabrikası yıllık emisyonlarını bir yıl boyunca 2 bin 242 otomobilin kullanılmasına eşdeğer miktarda azalttı.

–        2021’in ilk yarısında Albuquerque, New Mexico’daki en büyük yatak üretim operasyonu için güneş enerjisine yatırım yapıldı.

–        Estonya’daki tesis halihazırda enerjisinin yüzde 20’sinden fazlasını güneş panellerinden alıyor, böylece fosil yakıtlara olan bağımlılık azalmış durumda.

 

Teknolojinin konforla buluştuğu Tempur ürünlerinin uzaydan uykuya uzanan tempur serüvenini keşfederek bu benzersiz hikayeyi yakından inceleyebilirsiniz

Uzay Teknolojisi

Tempur’un fark yaratan, geleceğe ve gezegene saygılı ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak ve Tempur teknolojisi sayesinde iyi uykunun dinlendirici etkisiyle tanışmak için linki tıklayabilir ya da size en yakın Yatsan mağazasını ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Yorum Yok

Yorum Gönder