Yatağınızı Paylaşmanın 6 Evresi

7 Aralık 2016

Yatağa uzandığımız andan uyanana kadar geçen süre içinde sabah dinç uyanmamızı sağlayacak kadar iyi bir uyku çekmek herkesin dileğidir.
Fakat geceleri yatağınızı paylaştığınız kişiyle aranızda adeta bir yer kavgası yaşanıyor olabilir. Kimi yatağın en ortasında yatarak diğerini sıkıştırır, kimi de uyurken o kadar yayılır ki öteki az daha yataktan düşecekmiş gibi uyumak zorunda kalır. Çoğu zaman sabaha dek sürüp giden lojistik mücadele, tatlı tatlı sarılıp uyumalarla başlayıp sıcak basmalarıyla devam edebilir. Kendinizi yatağın kenarına sıkışmış bulmanızdan sevgilinizin ağırlığıyla uyuşan kolunuzun verdiği rahatsızlığa kadar pek çok sıkıntı yaratan duruma yol açabilir.
Yatakta birbirini rahatsız etmemek için uğraşanlar, uykuya daldıktan sonra diğerinin alanına geçmeden uyuduğundan emin olabilir mi?
Ya da diğeri horul horul uyurken, ötekinin kesintisiz uyuması mümkün mü?
Bu soruları ve yanıtlarını düşünürken, biraz gülelim istedik. Gelin birlikte çiftlerin uyku sırasında geçirdiği 6 evreye göz atalım.

sarılıp uyumak

1. Evre: İlk Başta Her Şey Harika…

Eşinizle sarılıp uyumak üzere olduğunuz bu mükemmel anlarda kendinizi çok mutlu ve rahat hissedersiniz. Ne yazık ki bu güzel hisler çok uzun sürmez. Birbirinizin sıcaklığıyla giderek artan vücut ısınız nedeniyle yaklaşık 10 dakika sonra terlemeye başlarsınız.

2. Evre: Yapış Yapış Ter İçinde Kalmak

Bedenleriniz temas etmeye devam ettikçe artan ısı nedeniyle birdenbire kendinizi ter içinde kalmış bulursunuz. Çünkü birbirinize değen bedenleriniz giderek daha çok ısınarak ter atmaya başlar. Yattığınız yerde hissettiğiniz sıcaklık dayanılmaz gelmeye başlar.  Öyle ki ikinizin de teni sıcaktan yapış yapış olur. Bu bayağı can sıkıcı ve uyku kaçırıcı bir durumdur.

uyku sırasında

3. Evre: Ne Çok Uzak Ne Çok Yakın

Yatakta yatarken kendinizi ya partnerinizin dibinde ya da yatağın öteki tarafında bulabilirsiniz. Öte yandan ansızın ter içinde uyanıp hala uyumakta olan partnerinizin dibinize girmiş olduğunu ya da yatakta sizden çok uzaklaşmış olduğunu fark edebilirsiniz.. Ona yaklaşmak ya da kendinize çekmek aynı kısır döngünün başlamasına yetebilir. Çünkü uyku sırasında iki insanın bedenleri arasındaki mesafeyi korumaları neredeyse imkansızdır.

Garip Şekillerde Uyuyanlar

4. Evre: Garip Şekillerde Uyuyanlar

Kolayca uykuya dalmış olsanız bile gece boyu uğraşmanız gereken başka dertler ortaya çıkar. Mışıl mışıl uyuyan eşinizin uykuyla ağırlaşan kolu tam suratınızın ortasına gelebilir veya acayip bir açıyla bacaklarını bacaklarınızın üzerine atmış uyumaya devam ediyor olabilir. Ya da uykuya dalmadan önce sarıldığınız eşinizin altında kalan kolunuzun karıncalanmasıyla acı içinde uyanabilirsiniz.

5. Evre: Tuhaf Uyku Alışkanlıkları

Eşlerden biri uykuya dalmışsa ve diğeri hala uyanıksa, uyuyanın uyku esnasında tuhaf tuhaf konuşmasına tanık olabilir. Uykusunda konuşan eşiniz anlamsız ya da anlaşılmaz şeyler mırıldanıp durdukça uykuya dalmanız güçleşebilir. Hatta bazen rüyasında kıyasıya bir kavgaya tutuşan partnerinizden bir tokat ya da yumruk yiyerek uyanabilirsiniz.

shutterstock_388036588

6. Evre: Çözüm Yaratmak

Aynı yatakta rahat ve kesintisiz uyumanın mümkün olmadığını düşünerek misafir odasındaki yatağa geçip uyumayı deneyebilirsiniz. Bu durumda o yatağın da en az yatak odanızdaki kadar kaliteli olmasına özen göstermek hayrınıza olacaktır. Ya da eşlerin birbirini rahatsız etmeden uyumalarına imkan veren yeni nesil paket yay sistemleriyle donatılmış yepyeni bir yatak edinebilirsiniz. Böylece eşinizin gece boyunca yaptığı hareketlerden etkilenmeyip, kesintisiz bir uyku geçirebilirsiniz.

Sizin için paket yay sistemine sahip yatak önerilerimiz;

5 Bölgeli Paket yay sistemine sahip Therapist yatak

5 Bölgeli Paket yay ve doğal lateksin mükemmel uyumuna sahip Whisper Yatak

5 uyku problemine çözüm olarak geliştirilmiş Serta Perfect Sleeper Twin tam size göre olabilir.

Bunların dışında size en uygun yatakları keşfedebilmemiz için en yakın satış noktalarımıza gelin, en doğru yatağa birlikte karar verelim.

Yorum Yok

Yorum Gönder