Çağın Belası: ALERJİ

16 Kasım 2016

Günümüzde en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biri olan alerji, çok sayıda insanın başına bela olmaya devam ediyor. Genel olarak geleneksel yaşam tarzının yerini daha modern ve steril bir yaşamın almasıyla birlikte artan alerjik reaksiyonlar, birçoğumuzun günlük hayatını zehir edecek kadar ciddi boyutlara varabilir.

Alerji vakalarının giderek artmasında rol oynayan etkenleri bir çırpıda sıralamak mümkün. Çevre kirliliğindeki artış ve maruz kaldığımız toksik maddeler; temizlik maddeleri ve deterjanlarda bulunan zehirli kimyasallar; gıdalarda kullanılan katkı maddeleri ve yapay aromalar; sentetik boyalar, sentetik oda kokuları, kozmetik ürünler, vb.

alerjiden korunma

 

Alerji, genelde basit bir hastalık olarak görülse de gerekli önlemler alınmadığında hayatı çekilmez hale getirebilecek kadar ciddi bir belaya dönüşebilir. Özellikle bahar aylarında etkisini artıran alerjiler büyük oranda yetişkinleri etkilerken, bebek ve çocuklarda sık rastlanan gıda alerjileri ve solunum yollarıyla ilgili alerjik sorunlar alerjenlere karşı duyarlılığı artırır. Kişinin duyarlı olduğu alerjene ve strese maruz kalmasına bağlı olarak yoğunluğu azalıp artan alerji sorunları sadece bahar aylarında değil dört mevsim boyunca yaşam kalitesini olumsuz etkiler.

Alerjenlerin tetiklediği alerjik reaksiyonların oluşmaması için yaşam alanının özellikle yatak odasının alerjen maddelerden arınmış olması aşırı önem taşır. Uykunun şifasından yararlanabilmek için alerjenlerin bulunmadığı bir uyku ortamı oluşturulması gerekir. Bunun için öncelikle bedeninizin duyarlı olduğu alerjen maddeleri içermeyen toksik olmayan maddelerden üretilmiş uyku ürünleri kullanmalısınız.

alerji önleyici uyku ürünü

Bebek ve çocukların sağlıklı uyumalarını sağlamak ve gelişmekte olan bedenlerini desteklemek için uyku ürünlerine gereken özeni göstermelisiniz. Özellikle alerjik bünyeye sahip çocukların kullandıkları yatak, yastık ve yorganların alerjenlerden arınmış olması ve ev tozu, akar ve mantarların oluşumunu engelleyen malzemelerden yapılmış olması gerekir. Doğal malzemeli ürünlerden özellikle kaçınmalısınız. Çünkü alerji oluşumu için uygun ortamı hazırladıkları gibi alerji sorununu daha büyük boyutlara ulaştıracaktır. Alerji sorunlarına çözüm olarak tasarlanıp geliştirilen alez çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

Tahriş ve kaşıntıya neden olmayan %100 doğal kumaştan üretilen Alerjen Kalkanı Akıllı Alezlerin içeriğinde bulunan doğal probiyotikler çevrede alerjiye neden olan ev tozu vb. maddeleri yok ederek toza alerjisi olanlar için bile konforlu bir uyku ortamı sunarlar.

alerji için alez

Bakteri oluşumu için elverişli ortam yaratmayan ve akar barındırmayan visco yastıkları linkten inceleyebilirsiniz.

Nano teknoloji uygulanmış uykucu antistress yorgan, özel kumaşıyla uyku ortamını stresten ve alerjenlerden arındırarak hem uyku süresini ve kalitesini artırır, hem de hijyen sağlama konusunda kolaylık sağlar.

Yoğun ısıtma performansına sahip elyaf yorganlar, nefes alabilen yapıları ve hipoalerjenik özellikleriyle alerjenlerden arınmış bir uyku ortamı oluşturmanızı sağlayan sağlıklı alternatifler sunar.

Tüm ürünleri daha detaylı incelemek için sizi mağazalarımıza bekliyoruz.

Yatsan Satış noktalarımıza linkten ulaşabilirsiniz.

 

Yorum Yok

Yorum Gönder