Yaz Sıcaklarında Konforlu Gece Uykusu Nasıl Sağlanır?

25 Haziran 2021
Serinlemeye çalışan kadın

Yaz sıcaklarının kendini göstermesiyle birlikte hem yetişkinlerin hem de bebeklerin uyku konforu azalabiliyor ve terlemenin etkisiyle gece boyunca rahat bir uyku çekmek zorlaşabiliyor. Belirli bir sağlık problemine dayalı olmayan, sadece havanın sıcak olmasından dolayı yaşanan gece terlemeleri ve uykuda terleme, doğru seçilen uyku ürünleri ile sorun olmaktan çıkabilir.

Sıcaktan Uyuyamamak

“Sıcaktan uyuyamıyorum ne yapmayalım?”, “sıcaktan uyuyamayan bebek” gibi sorular, yaz mevsiminde internette aratılan ve cevabı aranılan soruların başında geliyor. Sıcak havanın etkisini artırdığı şu günlerde, uykusuzlukla mücadele etmeniz ve uyku konforunuzu sağlayabilmeniz için neler yapmanız gerekiyor? Bu yazımızda, sıcak havalarda ferah bir gece geçirmeniz ve rahat bir şekilde uyuyabilmeniz için ipuçları vereceğiz.

Doğru Uyku Ürünleri ile Konforunuzu Sağlayın 

Yazın gece terlemeleri yüzünden rahat uyuyamıyorsanız sıvı geçirmez yatak alezleri ve yastık alezleri sizin için iyi bir çözüm sağlar.

Gece boyunca sıcakla baş etmeye çalışmak ve terlemek, uyku dengenizi bozar. Bunu önlemek için serinletici yatak koruyucusu kullanmanız çok önemlidir. En ideal sıvı geçirmez yatak alezi, cilde serinletici etki sağlayan ve ısı üretmeyendir. Havanın içinden geçmesine izin veren, yani nefes alabilen kumaş, serinletici bir etki sağlar.

Bu noktada devreye doğanın bize sunduğu eşsiz materyaller devreye giriyor. Evlerimize iyi şans için aldığımız bambuların sırrı yatak odamıza giriyor. Bambu kumaşlar maksimum emicilik sağlayan, doğal nem giderici yapısı ve çabuk kuruma özelliği ile alezler için kusursuz bir materyal haline geliyor.

Bir diğer eşsiz materyal ise vazgeçilmez pamuk. Pamuk, tartışmasız yumuşacık bir uyku deneyimi sunarken, vücudun salgıladığı teri kolayca buharlaştırarak rahat bir uyku geçirmemizi sağlıyor.

İyi Bir Alezin Faydaları Nelerdir?

  • Serinlik hissi
  • Su geçirmezliği sayesinde istenmeyen kazalardan yatağınızı koruma avantajı
  • Yıpranmalara karşı koruması sayesinde yatağın ömrünü uzatma
  • Yıkanabilir özellikleri ile yatağınızın ve yastığınızın daima hijyenik kalması

Uyku konforunun deneyimli ve yenilikçi markası Yatsan, akıllı alez teknolojileriyle sağlıklı uyku için en ideal ortamı hazırlıyor ve yıpratıcı etkenlerin önüne geçerek de yatağın ömrünü uzatıyor. Yatsan yatak koruyucu alezler ve yastık alezleri, neme, suya ve zararlı maddelere karşı gelen teknolojilerle donatılmıştır.

Çift Taraflı, Sıvı Geçirmez & Sessiz: Velfont Mekong Bambu Alez

%100 Bambu kumaştan üretilen Velfont Mekong Bambu Alez, h3iper nefes alabilir yapısı, ısı yalıtım ve çift taraflı kullanım özelliğiyle uzun yıllar boyunca konforunuzu ve yatağınızı korur. Yatsan kalitesi ile sunulan alezlerin doğal malzemesi, minimuma indirilmiş ses özelliği sayesinde diğer sıvı geçirmez alezlerin yarattığı hışırtı sesi ile karşılaşmazsınız. Sessiz ve konforlu bir uykunun keyfini çıkarırsınız.

Yatsan’ın ileri teknoloji ile üretilen, doğal malzemelerle dokunan tüm yatak koruyucu alezlerini burayı tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Uykuda Mükemmel İklim: Velfont Outlast Cotton Yastık Alezi

Bir yastığın rahatlığını, sadece başınıza ve boynunuza olan uyumuyla ölçmek güncel konfor standartları için yeterli değildir. Artık iyi bir uyku için yastıkların, beden desteğinin yanı sıra uyku süresi boyunca mükemmel iklimi sağlaması da çok önemlidir. NASA tarafından geliştirilen en ileri teknoloji, pamuklu kumaşla birleşerek ortaya eşsiz bir uyku ürünü çıkarttı.

Termo-regülatör kumaş sayesinde ideal ısının sürdüğü bir uyku deneyimi yaşatan Velfont Outlast Cotton Yastık Alezi, uykuyu etkileyen sıcaklık ve nem değişikliklerine karşı %100 outlast-pamuk kumaşı sayesinde gece boyunca sabit bir mikro iklim yaratır. Ne çok soğuk ne de çok sıcak bir hissiyatla karşılaşırsınız. Bu harika yastık alezi, uykunuz boyunca ideal sıcaklığın rahatlığını hissettirir.

İleri teknoloji ve doğal malzemeler ile üretilip Yatsan tarafından satışa sunulan tüm yastık alezlerini burayı tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Yatak ve Yastık Alezi Tamamsa, Gelelim Diğer İpuçlarına!

Yaz sıcaklarında aile boyu iyi bir uyku için Yatsan ürünleri ile konforlu ortamınızı oluşturduysanız aşağıda sıraladığımız, iyi uykuyu etkileyen faktörleri e dikkate almayı unutmayın.

Şekerleme yapmayın

Gün içerisindeki kısa uykular, geç saate kadar uykunuzun gelmemesine neden olabilir. Bu nedenle uykuya olan iştahınızı, geceye saklayın.

Uyku vaktinizi kaçırmayın

Havaların ısınması, uyku dengenizi bozabilir. Bu nedenle alışkanlıklarınızı sürdürüp, uykuya dair biyolojik saatinizin değişmemesine özen gösterin.

Odanızı serin tutun

Odanızı havalandırın ve gece serin tutmaya çalışın. Bu serinliğin doğal bir serinlik olmasını önemseyin, gece boyunca açık bırakılan klima veya vantilatör sabah uyandığınızda rahatsızlık hissi uyandırabilir.

Su içme dengenizi sağlayın

Gün içerisinde yeteri kadar su içmeye özen gösterin fakat uykuya yakın saatlerde bol miktarda su içmekten kaçının ki gece boyunca sık sık tuvalete kalkıp, uyku konforunuzu kaybetmeyin.

Uyaranlardan kaçının

Meşrubat, kahve ve çay gibi içecekler, uykunuzu kaçırabilir. Bu nedenle bu tip içeceklerin tadını, gündüz vaktinde çıkarın.

Cep telefonunuzu yatağınızdan uzak tutun

Cep telefonu, uykuya odaklanmanızı zorlaştırabilir ve ayrıca ekran ışığı, gözünüzün uykuya hazırlanmasını geciktirebilir. Bu nedenle yatağınıza girdiğiniz andan itibaren telefonunuza da iyi geceler dileyin.

Şimdi, gözlerini kapatın ve Yatsan ile iyi bir uykunun keyfini yaşayın.

Yorum Yok

Yorum Gönder