Neden Serin Bir Uyku Ortamında Uyumalıyız?

24 Kasım 2022
Serta Sleep True Alverson Yatak

Uyku, insan hayatı için son derece büyük öneme sahiptir. İyi ve kaliteli uyku sayesinde hem fiziksel olarak hem de psikolojik olarak birçok hastalıktan korunulur. Kişiye göre en uygun pozisyonda, doğru yatak ve uyku ürünleri seçimiyle, en önemlisi de uykunun uyunduğu ortamın serin veya sıcak olması ile ilgili olarak iyi ve kaliteli bir uyku ortamı oluşturulur.

Serin Bir Odada Uyumanın Faydaları Nelerdir?

İyi ve kaliteli bir uyku uyumanın birden fazla yolu bulunur. Bu yollardan en önemlisi ise, uyku uyulacak yerin ısısıdır. Yapılan son araştırmalara ve uzmanların görüşlerine göre uyku için ideal ortam sıcaklığı 18 veya 19 derece olmalı. Bu derecelerde uyunacak olan uykunun insan vücuduna birden fazla olumlu etkisi bulunur. Bu etkileri sıralayacak olursak:

Stresi azaltır:

Gündelik hayat içerisinde insan vücudundaki stres oranı en yüksek seviyeye çıkar. Uyku için kişiye özel olarak seçilmiş uyku seti ve uyumak için oluşturulan serin ortam sayesinde kaliteli bir uyku uyunur. Bu sayede gün içerisinde vücutta oluşan stres en düşük seviyelere geriler.

Gerinen kadın

Alzheimer hastalığına yakalanma şansını düşürür:

Serin bir ortamda uyunacak kaliteli bir uyku sayesinde melatonin seviyeleri düşer. Böylelikle Alzheimer hastalığına yakalanma şansını düşürür.

Hastalıkların önlenmesine yardımcı olur:

Kişiye göre iyi hazırlanmış olan bir uyku ortamında uyku kalitesi artar. Uyku kalitesinin artmasıyla birlikte birçok hastalığa yakalanma şansı daha düşük olur. Serin bir uyku ortamı, kaliteli uyku seti ve en verimli uyku saatlerinde uyunan uykular sayesinde diyabet gibi hastalık metabolik hastalıklara yakalanma şansı azalır. Bununla birlikte büyüme hormonun büyümesi sayesinde depresyon, kalp hastalıkları gibi hastalıklara yakalanma şansını da en düşük seviyelere düşürür.

Ağrı ve iltihabı hafifletmeyi sağlar:

Serin bir odada uyumak ağrıya ve iltihaplanmaya karşı yatıştırıcı bir etkisi olduğundan dolayı daha kaliteli bir uyku imkânı sunar.

Kişinin daha genç görünmesini sağlar: 

İnsan vücudunda yer alan melatonin, yaşlanmaya karşı antioksidan içerir. Melatonin seviyesini artırmak için kaliteli bir uyku uymak gerekir. Bunun için de serin bir uyku ortamı, kişiye özel seçilmiş bir yatak ve uyku seti, en verimli uyku saatinin seçilmesi gerekir.

Daha rahat ve kaliteli uyunmasını sağlar: 

Uyku, insan sağlığı ve insan vücudundaki hücrelerin onarımı için son derece önemlidir. Uyku esnasında insan vücut ısısı artar. Bu artış eğer sıcak bir ortamda uyunuyorsa kişinin sürekli olarak uyanmasına veya bir daha uykuya dalamamasına sebep olur. Bu sebeple serin bir oda da uyumak derin uyku için son derece büyük önem taşır.

uyuyan kadın

Uykunun Gelmesi İçin Ne Yapılmalı? 

Serin bir uyku ortamı oluşturmak derin uyku için son derece önemlidir. Bazı durumlar ve bazı kişiler için sadece ortamın serin olması derin uyku uyuyabileceği anlamına gelmez. Serin bir uyku ortamının oluşturulmasının yanında birçok etmende uykunun gelmesine yardımcı olur veya uykunun kaçmasına neden olur. Uykunun gelmesi için şunlara dikkat edilmelidir:

  • Uyku rutini oluşturmak
  • Uyku öncesi spor veya egzersiz yapmamak
  • Yatmadan önce yemek yememek
  • Uykunun uyunacağı ortamı havalandırmak
  • En verimli uyku saatlerinde uyunmalı
  • Yatağa sadece uyku için gidilmeli, yatakta uyku hariç vakit geçirilmemeli
  • Doğru yatak seçimi yapılmalı
  • Kişiye uygun battaniyeli uyku seti seçilmeli
  • Boyun bölgesine uygun Serinletici Etkili Yastıklar seçilmeli

Dinlendirici bir uyku için bedenimizin sıcaklığının normalden 1 derece daha düşük olması gerekir. İşte tam da bu sebeple Yatsan’ın Türkiye’de ilk defa cool kumaş özelliğine sahip Serta Sleeptrue Serisini tasarladı. Serta Sleepture Cool Serisindeki ekstra serinlik hissi veren kumaşlar hızlı uykuya dalmaya ve uyku kalitenizi artırmaya yardımcı olur.

Serta Sleep True Brindale Yatak

Serta Sleep True Brindale Yatak

Serta Sleep True Brindale Yatak,İçeriğinde bulunan; doğal bamboo lifleri ve yeni nesil teknolojili cool kumaş ile üstün destekli derin uyku ortamı sağlar. Yatakta kullanılan cool kumaş sayesinde beden sıcaklığından 1 derece daha düşük bir ortam sağlar. Böylelikle daha serin, daha hızlı uykuya dalınmasına yardımcı olur.

Serta Sleep True Alverson Yatak

Serta Sleep True Alverson Yatak

 

Serta Sleep True Alverson Yatak, içerisinde bulunan özel olarak üretilmiş cool kumaşın ekstra serinletici etkisi rahat bir uyku sunarken terlemeyi azaltmaya ve hızlı uykuya dalmaya yardımcı olur. Yatağın içerisinde yer alan visco jel sayesinde, yatağın üzerinde oluşan ısıyı çekerek ideal ısıda uyunmasını sağlar. Ayrıca doğal pamuk liflerinin yapısı nemi dengelemesi sayesinde ideal vücut ısısını ayarlar.

Serta Sleep True Alverson Yatak, ile ilgili daha fazla bilgi almak için linki tıklayabilirsiniz.

Serta Sleep True Meadow Brook Yatak

Serta Sleep True Meadow Brook Yatak

 

Serta Sleep True Meadow Brook Yatak; içerisinde bulunan 5 zone pocket yay sistemi, bamboo lifleri, visco ve yeni nesil teknolojili cool kumaş sayesinde kesintisiz bir uyku sunuyor. Serta Sleep True Meadow Brook yatak bamboo lifleri sayesinde nemi emer ve hava sirkülasyonu sağlayarak uyku sırasında vücudun nefes almasını sağlar.

5 zone pocket yay sistemi sayesinde, vücudun 5 farklı bölgesine farklı yay sertlikleriyle destek sağlar. Kan akışını ve yatay düzlemde vücuda gerekli desteği sağlayarak uyku sırasında vücudun istemsiz olarak yaptığı hareketleri azaltmaya yardımcı olur.

Serta Sleep True Meadow Brook Yatak, ile ilgili bilgi almak için linki tıklayabilirsiniz.

 

Serta Sleep True Alverson Bay Hybrid Yatak

Serta Sleep True Alverson Bay Hybrid Yatak

 

Serta Sleep True Alverson Bay Hybrid Yatak; içerisinde bulunan yeni zellanda yünü, lateks, visco, diamond pocket yay sistemi ve yeni nesil teknoloji ile üretilen cool kumaşı bir araya getirerek hayallerin ötesinde bir uyku deneyimi sunmak için tasarlandı.

Dünyanın en kaliteli doğal malzemeleri olan Yeni Zelanda Yünü, yatağa ekstra yumuşaklık, dayanıklılılık ve destekleyici özellikler kazandırır. Hava sirkülasyonunu arttırır. Sıcaklığı ideal ısıda tutmaya yardımcı olur. Yaz kış kullanıma uygundur.

Serta Sleep True Alverson Bay Hybrid Yatak; ile ilgili daha fazla bilgi almak için linki tıklayabilirsiniz.

Derin ve kaliteli bir uyku için serin oda seçiminin yanında doğru yatak, doğru uyku seçimin son derece önemli olduğu unutulmamalıdır.

Yatsan olarak, sizlere daha konforlu bir uyku ortamı sağlamak için çalışıyoruz.

Yatsan kalitesi ile sizler için ürettiğimiz farklı ve birçok çeşidi keşfetmek için yatsan.com adresini veya size en yakın mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Yorum Yok

Yorum Gönder