Yaylı Yatak Sağlıklı Mıdır? Yaylı Yatak Çeşitleri Nelerdir?

30 Eylül 2022
Yatsan yatak

Uyku verimliliğinin artması ve uykudan beklenen yararların sağlanabilmesi için, doğru yatak seçiminin önemi büyük. Özellikle sırt, bel ve boyun ağrısı yaşayanların ya da uyku esnasında sürekli rahatsızlık hissedenlerin doğru yatak seçimi ile bu problemlerinin en aza indirmeleri mümkün. Yatsan’ın üstün yatak teknolojileriyle  geliştirdiği yatakları, ortopedik sorunlara daha iyi çözümler  sunmaya yardımcı olarak, uyku konforunu üst düzeye çıkarır. Yaylı yataklar da bu doğrultuda değerlendirilebilir. Dolgu malzemesinin büyük bir kısmının yaylardan oluştuğu yaylı yataklar, özellikle son yıllarda ortaya çıkan pocket yay teknolojisi ile birlikte daha avantajlı hale geldi. Yayların ayrı torbalar halinde yatağa yerleştirildiği bu pocket yat teknolojisi hem yayların ses yapmasını engelleme hem de vücudu ortopedik olarak daha iyi destekleme konusunda yararlı.

 Yaylı Yatakların Özellikleri  

 Yaylı yatakların sahip olduğu özellikler, onların günümüzde sıklıkla tercih edilmelerinin de temel nedeni. Yatsan’ın  yeni nesil yay teknolojilerine sahip yaylı yatakları ile en iyi uyku deneyimini yakalayabilmek mümkün. Yaylı yatakların sahip olduğu özelliklerden bazılarını şu şekilde sıralayabilmek mümkün:

  • Yaylı yataklarda kullanılan yaylar, yatak içerisine belirli aralıklarla yerleştirilir. Bu sayede vücut ağırlığının yatağın yüzeyine dağılması sağlanır. Dağılan vücut ağırlığı ile birlikte omurga en doğru şekli bulur ve uyku kalitesi artar.
  • Yaylı yataklarda vücut ağırlığı dağıtıldığı için, eşler bu yataklarda yatarken birbirlerinin hareketlerinden daha az etkilenirler.
  • Yaylı yataklar, diğer yatak türlerine göre daha dayanıklıdır. Özellikle kaliteli yay kullanılarak imal edilen yatak modelleri uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.
  • Yaylı yataklar esnek bir yapıya sahip oldukları için, daha fazla hareket özgürlüğü sağlar.

Bu yazımızda Yatsan’ın yaylı yataklarını sizin için bir araya getirdik. Daha fazla yaylı yatak kategorisini incelemek isterseniz linki tıklayabilirsiniz.

Yatsan Crown Pedli Yatak

Ekstra esneklik ve masaj hissi vermesi için yatağa eklenen çift katlı pedler sayesinde uyku sırasında istem dışı hareketleri azaltır. Olası eklem ağrılarının giderilmesine yardımcı olur. Sağlamlık ve dayanıklılık sunan Multispring yay sistemi ise hem ürünün ömrünü uzatır, hem de ekstra yay adediyle, vücut ağırlığını tüm yatak yüzeyine yayarak bedene baskıyı hafifletir. Hipoalerjenik kumaşın sağlığını Cool touch teknolojisiyle birleştiren Crown yatak vücut ısınıza kolayca adapte olur.

Yatsan Crown Pedli Yatak, ile ilgili daha fazla bilgi almak için linki tıklayabilirsiniz.

Serta Tribeca Pocket Yaylı Yatak

Konforla gelen huzurlu uyku gibisi yok! Amerika’nın en büyük yatak markalarından biri olan Serta, geliştiridiği yeni yatağı ile size alıştığınızın ötesinde bir uyku deneyimi sunuyor. 5 Zone Pocket Yay sistemi sayesinde, Vücut 5 bölgeden yatağa baskı yapar. Bu konuda özel olarak geliştirilen 5 Zone Pocket Yay Sistemi, vücudun 5 farklı bölgesine farklı yay sertlikleri ile destek sağlar. Kan akışını düzenler ve yatay düzlemde vücuda gerekli desteği sağlayarak vücudun istemsiz hareketlerini azaltır. Farklı keseler içerisine yerleştirilmiş yaylardan oluşan bu sistem, farklı kilo ve boya ve uyku pozisyonlarına sahip çiftler için kesintisiz bir uyku sağlar. Ve konforu senelerce devam eder. Çift tarafı sayesinde yazın pamuk, kışın yün tarafını kullanabilirsiniz.

Serta Tribeca Pocket Yaylı Yatak ile ilgili daha fala bilgi almak için linki tıklayabilirsiniz.

Yaylı, Visco & Lateks Yataklar

Yatsan hybrid yatak teknolojisi ile  geleneksel yaylı yataklarla visco, lateks ya da jel gibi malzemeleri  buluşturarak farklı özellikleri ve konforları da  bir arada sunuyor.

King Koil Bedford Luxury Hybrid Yatak

King Koil Bedford Luxury Hybrid Yatak

Beklediğinizden çok daha fazla konforlu ve destekleyici… İçeriğinde bulunan Visco Jel, Pulse Lateks, Özel Kesim CNC HYP Sünger, At Kılı ve Yeni Zellanda Yünü gibi birçok bileşenle size her mevsim ve her iki tarafıyla konforlu bir uyku vaadediyor. Hybrid bir yatak olan Bedford Luxury hem çift hem de tek kişilik seçenekleriyle konforlu ve iyi bir uykuyla iyi hayatın kapılarını sizin için aralıyor.

King Koil Bedford Luxury Hybrid Yatak, ile ilgili daha fazla bilgi almak için linki tıklayabilirsiniz.

Yaylı Lateks Yataklar 

 Amazon ormanlarında yetişen kauçuk ağaçlarının özlerinden elde edilen lateks, sağlıklı doğal elyaf türleri arasında yer alır. Elastik yapısı ile kendiliğinden yaylanma hissi veren lateks yataklar, yeni nesil yay sistemleri ile birleştikleri zaman mükemmel bir konfor yaratırlar. Yüksek hava geçirgenliği sayesinde cildin hava akışını sürdüren ve her mevsim vücudun ihtiyaç duyduğu sıcaklık düzeyine kendini adapte edebilen lateks yataklar, uyku esnasında terlemeyi de engeller. Nefes alabilir yapısı sayesinde içerisinde kötü koku oluşmaz. Doğal yapısı ile yatarken oluşan boşluk noktalarını doldurur ve vücudun çeşitli noktalardan desteklenmesini sağlar. Böylelikle sırt ve bel ağrılarının dindirilmesine yardımcı olur.

Chloe Hybrid Lateks Yatak

Chloe Lateks Hybrid Yatak

Chloe Lateks Hybird Yatak, 5 zone pocket yay sistemini lateks ve hybrid konstru¨ksiyon teknolojisi ile birleşerek farklı konforları bir arada sunar. 5 zone pocket yay sistemi ile vücudun 5 farklı bölgesine farklı yay sertlikleri ile destek sağlayarak tüm uyku pozisyonlarında kesintisiz bir uyku deneyimi yaşatır. Ekstra hava sirkülasyonu ile gece boyu ferah bir uyku ortamı oluşturarak, hava alan yapısı terlemeyi azaltmaya yardımcı olur. Hayatı özellikle aktif spor ile geçen kişilere uykuda kasların çalışmasına yardımcı olan laktik asit düzenleyici teknolojisi ile destek sağlar. Tüm uyku pozisyonlarına uyum sağlayan yapısı ile geceden sabaha yenileyici bir uyku sizinle!

Chloe Lateks Hybrid Yatak, ile ilgili daha fazla bilgi almak için linki tıklayabilirsiniz.

Yaylı Visco Yataklar 

Son yılların en popüler yatak içeriklerinden olan visco, üstün bir teknolojinin ürünü. Vücut ısısına göre vücudun şeklini alan ve üzerinden kalktıktan sonra da tekrar orijinal haline dönen bu malzeme, modern yay sistemleri ile birlikte kullanıldığı zaman eşsiz yataklar ortaya çıkar. Vücudu farklı noktalardan destekleyen ve ideal yatış pozisyonunu bulmaya olanak tanıyan yaylı visco yataklar, kan dolaşımını da düzenlemeye yardımcı olur.

Blau Hybrid Visco Yatak

Blau Hybrid Visco Yatak

5 zone pocket yay sistemini visco, hybrid konstru¨ksiyon teknolojisi ile birleşerek farklı konforları bir arada sunar.İçerisindeki ekstra hava kanalları gece boyu ferah bir uyku ortamı oluşturur. Hava alan yapısı terlemeyi azaltmaya, visco katmanlar ve stres azaltıcı intense kumaş sayesinde de gün içinde artan stres seviyesi ile artan kortizol hormonunun dengelenmesine yardımcı olur. Tüm uyku pozisyonlarında vücudunuzun en rahat ettiği halini hafızasında tutan visco, kan basıncınızı dengeleyerek size bulutların üzerinde bir uyku deneyimi sunar.

Blau Hybrid Visco Yatak, ile ilgili daha fazla bilgi almak için linki tıklayabilirsiniz.

 

Yatakta aradığınız konfor ve kaliteyi sizinle buluşturduğumuz yaylı yatak ürünlerimizi inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun yatak fiyatlarına göz atabilirsiniz.

 

 

Yorum Yok

Yorum Gönder