Yatakta Daha Verimli Vakit Geçirmenin 6 Yolu

5 Mayıs 2017

Eğer yatağınız sizin en sevdiğiniz, en zor vedalaştığınız yerse, sabahları onu arkada bırakıp gitmek zordur. Yatağınızdan dışarıya kendinizi zorla çıkarmak yerine aşağıdaki 6 yolu deneyebilirsiniz. Bu sayede yatakta bir süre daha kalarak daha üretken olmak mümkün.

1) Zanaatkâr olun

Boyama yapan çocuk

İçinde meşale olan hiçbir şeyi tavsiye edemeyiz ama yastığınızı arkanıza alıp yaslandığınızda size mükemmel uyacak birçok yaratıcı meşgale mevcut. Örgü örenler kenara çekilsin; boyamacıların zamanı geldi! Boyamanın hem zihne hem de bedene oldukça iyi geldiği gerçeğini bir kenara bırakamayız. Sayısız eğlenceli çeşitleri ve renkli kalemleriyle herkesi sanatçı yapabilen yetişkin boyama kitaplarının en çok satan kitaplar listelerinin üst sıralarında yer almasına şaşırmamak lazım. İlginizi çeken bir tanesini seçin. İster sadece hip-hop dinleyen biri olun ister adanmışçasına Game of Thrones izleyen bir seyirci ister iyi bir meditasyon seansına hayır demeyen biri olun; size uyacak bir boyama kitabı her zaman vardır.

2) Bir Liste Yapın

Yazı yazmak

Alçak gönüllü bir ‘yapılacaklar’ listesi çok fazla önemsenmez ama sabahların ilk aktivitesi olarak güçlü bir araçtır. Dijital olarak akıllı telefonunuzun not aplikasyonunu kullanabilir ya da yatağınızın baş ucunda bir kalem ve defter bulundurabilirsiniz. Sosyal medya gibi dikkatinizi dağıtan platformlardan uzaklaşıp kendinize görevler atamayı deneyin. Listenize, ‘kuru temizleyiciye gidecek olan kıyafetleri toplamak’ gibi basit, kolay halledilecek görevler ekleyin ve tamamladığınızda yaşadığınız büyük memnuniyetin tadını çıkarın. Görevinizi tamamladıktan sonra Instagram’a bakarak kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

3) Zinde kalın

Zinde kalmak rüyalarınızın ulaşılmazı gibi görünebilir ama kuş tüyü yatağınızın üzerinde zinde kalmanın da yolları var. Aşağıdaki linkte yer alan Pilazies (evet, tembel insanlar için pilates demek) rutinini bir deneyin ya da daha yatağınızdan çıkıp ayaklarınızı yere basmadan önce kaslarınızı güçlendirebileceğiniz 5 dakikalık temel egzersizi deneyin.

4) Kendinizi Esnetin

Yoga

Eğer yoga dersinizi terk edip yatakta “Namaste” demeyi istiyorsanız artık yapabilirsiniz. Birinci adım: yastıkları ve yorganı yere atın. Artık düz ve destekleyici bir yüzeye sahipsiniz. İkinci adım: mutlu bebek, yarım tekerlek gibi yatakta yatay pozisyonda yapması kolay hareketleri deneyin. Üçüncü adım: Yatakta yapabileceğiniz 6 Yoga Pozu adlı blog içerimizi inceleyip, kendinize daha güçlü bir alıştırma rutini oluşturun. Yatakta Yoga: sabahın körünü ‘OM’ ile aydınlatmanın en akıllıca yolu.

5)Yazın, yazın, yazın…

Yazı yazmak

Pulitzer Ödülleri için mücadele etmeyecek olsanız da, lisedeki edebiyat derslerinizi ucu ucuna notlarla geçmiş olsanız da; bir günlük tutmak, hafızanızın güçlenmesine ve düşüncelerinizi toplamanıza yardımcı olur. Bu fikir kulağınıza çok mu sıradan geldi? O zaman kendisi de bir stres dağıtma aracı olana ‘Wreck this Journal’ı deneyin. Kendinizi kahveyle resim yaparken ve sayfaları delerken hayal edin. ‘1 page at a Time’ size her sabah yapılacak yeni bir aktivite verecek. Adam Kurtz’ün sitesinde dediği gibi “Telefonunuzu bir köşeye bırakın ve bir kalem alın. Her gün, yeni bir şey yaratmak için fırsattır.”

6) Yardımsever Olun

Sadece 10 dakikanın anlamlı bir şeyler yapabilmek için yeterli bir zaman zarfı olduğuna inanmak gerçekten güç ama mikro-gönüllülük ile yatağınızın konforundan uzaklaşmadan anlamlı bir şeyler yapabilirsiniz. Siteye üye olarak karşınıza çıkan testi tamamlayın, bir mektup yazın ya da hayır işleri için bir sosyal medya profili yaratın. Bazen bir fotoğraf paylaşmak bir dünyayı değiştirebilir hem de siz pijamalarınızı bile değiştirmemişken…

Yorum Yok

Yorum Gönder