Skolyoz Hastalarının Tercih Etmesi Gereken Yatak ve Yastıklar

24 Temmuz 2022
Oturarak gerinen kadın

Skolyoz Hastalığı Nedir?

Skolyoz hastalığı bel ve göğüs bölgesinde görülen omurga eğriliğidir. Skolyoz hastası kişiler, hastalığın durumuna bağlı olarak günlük işlerini yapamaz ve yürüyemez hale gelebilir. Bu yüzden skolyoz her yaştan insan için dikkat edilmesi gereken bir tehlikedir. Hastalığın seyri her zaman aynı kalmayabilir, hastalık ilerleyebilir veya nadiren kendiliğinden düzelebilir.

Skolyoz Hastalığının Sebepleri

Skolyoz hastalığının belirli bir sebebi olmadığı gibi belirli bir başlangıç noktası da bulunmaz. Skolyoz hastalığı omurganın herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir. Bu hastalık her yaştan kişiyi etkileyebilir, doğuştan ya da sonradan oluşabilir ve genellikle ergenlik döneminde ortaya çıkar. Skolyoz ilk evrelerde omurganın, kalçanın asimetrik duruşuyla kendini göstermektedir.

Skolyoz Hastaları İçin Doğru Uyku Ürünleri Neden Önemlidir?

Omurga eğriliğine sahip kişilerin yatak, yastık seçiminde çok daha dikkatli olmaları gerekir. Seçecekleri uyku ürünleri omurgalarını yeterince desteklemelidir. Omurga üzerinde oluşan yatmaya bağlı basınç ne kadar az olursa ve omurga ne kadar iyi desteklenirse basınç o kadar düşer, ağrıları da aynı oranda azalır. Yataklarının rahat olması ve harekete olanak tanıması, dönme hareketlerinde daha yumuşak ve zorlamasız olacağı için ağrı sorunlarının önüne geçer. Çok sert ya da çok yumuşak yataklar da skolyoz hastaları için uygun değildir. Sert yataklar vücut çıkıntılarında basınç oluşturur ve bu basıncı azaltmak için uykuda dönme hareketi gerçekleştirilir, bu hareketler de basınç ağrılarını artırır. Bu durum skolyoz hastalarının ağrılı bir uyku deneyimi yaşamasına sebep olur. Diğer yandan çok yumuşak yataklar da destekleyici özelliğinin az olması ve gömülmeye elverişli yapılarından dolayı omurganın doğru pozisyonda olması için uygun değildir. Skolyoz hastası kişiler, yapısal özelliklerini, kilosunu dikkate alarak uygun sertlikteki ortopedik yatakları tercih etmelidir. Siz de skolyoz hastaları için en uygun uyku ürünlerini arıyorsanız, Yatsan’ın omurga dostu yatak ve yastıkları sizin için derledik.

King Koil Bedford Luxury Hybrid Yatak

King Koil Bedford Luxury Yatak, omurga dostu yapısı ile beklediğinizden çok daha fazla konfor sunar. İçeriğinde bulunan Visco Jel, Pulse Lateks, Özel Kesim  Sünger,  At kılı ve Yeni Zelanda Yünü gibi birçok bileşenle her mevsimde çift taraflı konforu vadeder. Omurga sorunu yaşayanlar için destekleyici özellikleriyle de konforlu bir uyku sunar.

yatsan yatak

King Koil Bedford Luxury Yatak ürünü detaylı incelemek için tıklayın.

Mükemmel Destekleyici Konfor

King Koil Bedford Luxury Yatak’ın içerisinde bulunan Pulse Lateks, üstün konfor sunar. Pulse Lateks, tüm lateks modelleri arasında en üst düzey konforu sunan lateks türüdür. Doğadan gelen bu eşsiz malzemeyle uykunuz boyunca mükemmel destekleyici bir konfora sahip olursunuz.

Pocket in Pocket Yay Sistemi

Ekstra bir yay ile birlikte çalışan Pocket in Pocket yay sistemi, bireysel vücut ağırlığınıza göre ihtiyaç duyduğunuz desteği ve sertlik dengesini sağlar. Yatağı kullanan kişinin vücut yapısına göre uyum ve denge özelliği sunar. Yatağınız size uyum sağlar, rahatlığınızı düşünür.

King Koil Bedford Luxury Hybrid Yatak ile ilgili daha fazla bilgi almak ve Yatsan’ın omurga dostu uyku ürünlerini hemen keşfetmek için linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Yatsan Switzerland Essential Soft Çift Taraflı Yatak

 İyi yaşam için iyi uykuyu ilk sıraya koyanların tercihi Switzerland yatak ailesi, eşsiz ergonomisiyle daha ilk denemeden itibaren omurganızı desteklemek, uyku kalitenizi artırmak amacı ile tasarlanmıştır. Switzerland serisi yataklarla sağlıklı gece uykusuyla tanışın, omurga desteği ile ağrısız bir uykunun tadını çıkarın.

yatsan yatak

Yatsan Switzerland Essential Soft Çift Taraflı Yatak ürününü detaylı incelemek için tıklayın.

Özel Yumuşaklık

Orta-Sert yumuşaklıktaki hissiyatı ve omurga dostu yapısıyla sert yatak sevmeyip Switzerland konforunu isteyenler için tasarlandı.

Pocket Yay Sistemi ile Tam Destek

 Her biri ayrı özel bölmelere yerleştirilmiş olan Pocket sistemli yaylar sayesinde yatağınız, vücudunuza ideal desteği sunar. Vücudun desteğe ihtiyaç duyduğu 5 ayrı noktadan destekleyerek özellikle sırt-bel bölgesi ağrılarında nispeten rahatlama sunar, yataktaki dönme hissiyatını azaltır.

Herkes İçin İdeal Uyku Alanı

 Switzerland Essential Soft Yatak içerisinde bulunan Pocket sistemli yayları sayesinde farklı kilo, boy, uyku pozisyonuna sahip kişilerin birbirlerinden daha az etkilenerek uyumasına olanak sağlar. Örme kumaşıyla rahat bir hissiyat bırakan yatak, herkes için ideal bir uyku alanı oluşturur.

Yatsan Switzerland Essential Soft Çift Taraflı Yatak ile ilgili daha fazla bilgi almak ve Yatsan’ın omurga dostu uyku ürünleri ile hemen tanışmak için linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Yatsan Maison Anatomik Lateks Yastık

Lateksin özel anatomik kesimi sayesinde boyun kısmı tam ve kusursuz bir şekilde doldurulur. Boyun kaslarındaki basıncı azaltan dengeleme özelliği sayesinde rahat bir uyku sunar.

Yatsan Maison Anatomik Lateks Yastık

Yatsan Maison Anatomik Lateks Yastık ürününü detaylı incelemek için tıklayın.

Anatomik

Anatomik özelliği ile boyun kaslarındaki basıncı azaltır, hipoalerjenik yapısıyla içerisinde küf ve nem barındırmaz.

Yatsan Maison Anatomik Lateks Yastık ile ilgili daha fazla bilgi almak ve hemen keşfetmek için linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Tempur Symphony Çift Taraflı Kullanılabilir Yastık

 Tempur malzemesinin yenilenmiş formülüyle diğer yastıklara göre daha fazla yumuşaklık sunan Symphony, çift taraflı özel tasarımı ile bütün uyku pozisyonlarına mükemmel şekilde uyum sağlar. Boyun kaslarındaki basıncı azaltan dengeleme özelliği sayesinde rahat bir uyku sunar.

Ekstra Yumuşak His

 Diğer yastıklara göre daha yumuşak yapısıyla Symphony’de sanki bulutların üstünde yatıyormuşsunuz gibi hissedersiniz.

Tempur Malzemesi

 NASA tarafından astronotların uzay yolculuklarında ve sonrasında basıncı dengelemesi için geliştirilmiş bu mucize formülü Tempur uyku teknolojisine taşıdı. Tempur’un mükemmel teknolojisi ve eşsiz malzemesi Symphony yastığın içeriğinde de kullanılmıştır. Tempur Symphony Çift Taraflı Kullanılabilir Yastığı incelemek için linki tıklayabilirsiniz.

 

Yatakta aradığınız konfor ve kaliteyi sizinle buluşturduğumuz yatak ürünlerimizi inceleyebilir, ihtiyacınıza uygun yatak fiyatlarına göz atabilirsiniz.

 

Yorum Yok

Yorum Gönder