Sağlıklı Uyku İçin Doğru Uyku Ürünleri

2 Nisan 2023
Yatsan yatak

İnsanlar yaşamak için uykuya gereksinim duyarlar. Uyku, gün içerisinde yorulan vücudun dinlenmesine yardımcı olur.  Bu bakımdan bakıldığı zaman iyi ve sağlıklı uykunun uzun ve sağlıklı bir yaşam için son derece önemli olduğu şüphe götürmez bir gerçektir. İnsanların bazıları düşünce problemi, sağlık sorunu, duygusal nedenler ve gün içerisinde oluşan yoğun stres sebebiyle sağlıklı bir uyku uyuyamamaktadır. Bu da zaman içerisinde onların hayatlarına, davranışlarına hatta sağlık koşullarına etki eden bir durum haline gelir. Bu konu üzerinde yapılan araştırmalarda gece uykusunu 6 saatten az uyuyan bireylerin, aynı uykuyu 6 ila 8 saat arasında uyuyan bireylere karşı erken ölme riskinin %12 fazla olduğunu gösterir.

Sağlıklı Uyku Nasıl Olur?

Bireyler ertesi gün kalktıklarında kendilerini halsiz, yorgun ve dinlenmiş bir şekilde hissetmiyorsa sağlıklı bir uyku uyumamış olur. Bunun tam tersini yaşayan, ertesi gün dinç bir şekilde kalkan, yorgunluk ve halsizlik hissetmeyen bireyler ise sağlıklı bir uyku uyumuş olurlar.

Gerinen Kadın

Sağlıklı Bir Uyku İçin Neler Yapılmalı?

  • Uyku için yatak odasında olunmalı ve yatakta uyunmalıdır. Koltukta, televizyon karşısında uyunan kısa kestirmeler uykuyu bozabilir.
  • Uyurken ışıklar kapalı ve karanlık bir ortam oluşturulmalı.
  • Uyumadan en az 2-3 saat önce çay, kahve başta olmak üzere yemek yemekten uzak durulmalı.
  • Oda sıcaklığının 21-22 derece olarak ayarlanması gerekir.
  • Yatağın uyumanın dışında (Film, dizi izlenmesi, yemek yemek, çalışmak vb.) işler için kullanılmaması.
  • Kişiye özel doğru yatak ve uyku ürünleri seçilmesi daha rahat uykuya dalmayı ve sağlıklı bir uyku uyumaya destek olur.

Uykuya dair A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlara dair çözümleri, kişiselleştirilmiş bir deneyim ile sizlere sunuyoruz. Yatsan’da uyku uykudan fazlasıdır.

Yatsan,yalnızca iyi yatakların ve uyku ürünlerinin değil; iyi uykuyu getirecek bir hayat tarzının da öncüsü olmayı amaçlar.

Sağlıklı bir uyku için doğru uyku ürünlerini sizin için bu yazımızda bir araya getirdik. Daha detaylı bilgi almak için yatsan.com ziyaret edebilirsiniz.

Her Mevsime Uygun Isı Dengeliyici Yatak:

King Koil Westlake Pedli Yatak:

King Koil Westlake Pedli Yatak, doğadan ve teknolojiden ilham alınarak tasarlandı. Diamond pocket yay, mini pocket yay, visco, ipek ve doğal pamuktan hazırlanan tencel kumaş gibi birleşenleriyle vücudun uyuma şeklini hatırlar ve vücudu destekleyen konfor alanı oluşturur. En rahat ettiğiniz pozisyonu hatırlayarak size sağlıklı ve keyifli bir uyku ortamı sunar.

Yatak

Boyun Şikâyetlerine Uygun Visco Yastık:

Uykucu Visco Therapy Ergonomik Yastık:

Uykucu Visco Therapy Ergonomik Yastık, ergonomik yapısı sayesinde boyun kısmına dolgunluk ve destek verir. Visco ile boyun ve omuzun şeklini alarak rahat ve konforlu bir uyku ortamı sunar.

Kimler İçin Uygundur?

  • Visco yastık kullanmayı sevenler,
  • Sağlıklı ve dinlendirici bir uyku isteyenler,
  • Boyun ve omuz bölgesine destek isteyenler,
  • Yan ve sırtüstü yatanlar için.

Alerji Durumuna Göre Hipoalerjenik Yorgan:

Tempur Temprakon Premium Kaz Tüyü İnce Yorgan:

Nasa tarafından geliştirilen ve mükemmelliğe odaklanan Tempur yorgan, sıcaklama ve terlemeyi azaltan teknolojiyle harmanlanarak daha iyi bir uyku deneyimi için tasarlandı. Sertifikalı teknolojisiyle küf, toz, akar, bakteri ve mantara karşı etkin bir korumaya sahiptir. Üretimi esnasında kullanılan Fresh Treatment teknolojisi sayesinde yorgan daha temiz ve ferah şekilde kalır.

Yatak ve Yorgan

Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Sıvı Geçirmez Alez:

Velfont Respira Organik Cotton Sıvı Geçirmez Alez:

Velfont Respira Organik Cotton Sıvı Geçirmez Alez, ekstra yumuşak %100 organik pamuk kumaştan üretilmiştir. Velfont’a özel Neotherm membran özelliği ile su geçirmez olan alez, diğer su geçirmeyen alezlere kıyasla nefes alabilir yapıdadır. Bu özelliği sayesinde uyku sırasında oluşan teri daha kolay buharlaştırır ve bu sayede yaz-kış daha rahat ve sağlıklı bir uyku uyunmasına yardımcı olur.

Yatsan‘ın geniş uyku ürünleri seçkisinden, ihtiyaçlarınızı karşılayacak uyku ürünlerini inceleyebilir; arzu ederseniz Yatsan Mağazalarını ziyaret edebilir yada yatsan.com tıklayabilirsiniz.

Yorum Yok

Yorum Gönder