Kışın Uyku Ürünlerini Temizleme Önerileri

2 Aralık 2022
Mutlu kadın

Herkes yorgun bir günün ardından yatağa yatıp güzel, derin ve dinlendirici bir uyku uyumak ister. Bunun için uyku ürünlerinin temizliği çok önemli bir yer tutar. Sadece çarşafları değiştirmek bazı durumlarda yeterli olmayabilir. Uyku ürünlerinin temiz ve hijyenik olması sadece iyi ve derin uyku uyunmasına yardımcı olmaz. Aynı zamanda uyurken oluşabilecek alerjik durumlara ve cilt problemlerine karşı da en etkili önlemdir.,

Uyku Ürünlerinde Hijyenin Önemi

Her insan günün üçte birlik bölümünü uyuyarak geçiriyor. Bu süre göz önüne alındığında yattığımız yerin ve uyku ürünlerinin temizliğinin önemi ortaya çıkıyor. Uyku ürünlerinde periyodik olarak temizlik yapılmadığı zaman ürünler kirlenir, bakteri ve mantar yuvaları oluşur. Bu durum zamanla insan sağlığında ciddi sağlık problemlerine yol açar. Özellikle cilt hastalıkları, solunum hastalıkları gibi ciddi hastalıklara yol açar. Yatak üzerine örtülen veya yastıkları örten çarşafları değiştirmek bu sorunu tamamıyla çözmez. Ürünlerinde detaylı olarak temizlenmesi gerekir. Uyku ürünlerinin ve yatakların mutlaka kullanım kılavuzuna uygun şekilde temizlenmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Uyku Ürünleri

Uyku Ürünleri Temizlenirken Dikkat Edilmesi Gerenler:

Her uyku ürününün farklı temizlenme yönetimi olduğu unutulmamalıdır. Bununla beraber genel bir temizlik yöntemi de bulunmaktadır.  Bu genel temizlik yöntemleri şu şekildedir:

Yatak Temizliği Nasıl Yapılır?

Yatağın üstünde bulunan yorgan kılıfı, çarşaf gibi ürünler her ne kadar sıklıkla değiştirilse de yatak tam anlamıyla temizlenmiş olmaz. Gün içerisinde odada oluşan nem, camdan içeri giren bakteriler, insandan bulaşan ter, dökülen saçlar ve deriler yüzünden yatak kirlenir. Yatağı temizlemeye başlamadan önce üzerinde bulunan ürünler çıkarılmalıdır. Ayrıca her yatağın farklı olduğundan dolayı kullanım talimatları mutlaka okunmalıdır. Daha sonrasında da yatak havalandırılmalıdır. Yatak havalandırıldıktan sonra elektrik süpürgesi ile yatağın üstü silinmelidir. Elektrik süpürgesinin başlığının temiz olduğundan emin olunmalıdır.

Yatsan kalitesi ve yenilikçi teknolojisiyle üretilen birbirinden farklı kişiye özel seçenekli yataklara buradan göz atabilirsiniz.

Yastık Temizliği Nasıl Yapılır?

İnsan yüzü yastık ile direkt temas halindedir. Bu sebeple yastık temizliği son derece büyük önem taşımaktadır. Yüzün yastık ile temas etmesinden dolayı yastık üzerinde saçların yağlanmasından dolayı yağ, ter gibi lekeler oluşur. Bu lekeler zamanla yastıkta kalıcı yer edinir. Bu sebeple temizlenmeyen yastıklar zaman içerisinde cilt sorunlarının yaşanmasına sebep olur. Her yastık türünün farklı temizlenme şartları olduğundan dolayı mutlaka yastığın kullanma kılavuzunun okunması gerekir. Yastıkların bazıları çamaşır makinesinde temizlenebilirken bazıları için ise bu yöntem uygun değildir. Ayrıca yastıklar genel olarak ılık suda yıkanabilir, fakat bu noktada yine yastığın üzerinde bulunan yıkama koşulları mutlaka kontrol edilmelidir.

Yorgan Temizliği Nasıl Yapılır?

Yatak ve yastık ürünlerinde olduğu gibi her yorgan çeşidinin farklı temizlenme yöntemi bulunur. Bu yöntemi yorganın kullanma kılavuzunda bulunur. Genel yorgan temizleme yönteminde ise, yorgan soğuk su bulunan bir küvette yıkanır. Burada bir süre bekledikten sonra üzerine çamaşır deterjanı eklenir ve yıkanır. Daha sonrasında da yorgan küvetten çıkarılır ve küvetteki su boşaltılıp yerine temiz su eklenir. Yorgan bu temiz suda tekrar durulanır. Bazı yorgan çeşitlerinde ise sığıyorsa çamaşır makinesi kullanılır veya kuru temizle yapılması önerilir.

Malzemelerine Göre Uyku Ürünleri Nasıl Temizlenir?

Özellikle yastık başta olmak üzere her uyku ürününün farklı temizlenme şekilleri vardır. Bunları ürünlerin kullanım kılavuzunda mutlaka okunması önerilir. Bu farklı ürünlerin nasıl temizleneceğine bir göz atalım.

Kaz Tüyü Yastık Nasıl Yıkanır?

Kaz tüyü yastıkların kuru temizleme ile yıkanması önerilir. Eğer evde yıkanacak ise, çamaşır makinesinde 30 dereceyi geçmeyecek sıcaklıkta yıkanması tavsiye edilir. Çamaşır suyu kullanmak tavsiye edilmez. Yıkanma işleminden sonra güneş görmeyen bir yerde kurutulması gerekir.

Yatsan Maison Neptün Kaz Tüyü Yastık  Nasıl Yıkanır?

Başınızı koyduğunuz gibi rahat ve tatlı bir uykuya dalmanıza yardımcı olan Neptün yastık aynı zamanda boyun bölgenizin ihtiyacı olan desteği sağlar. Kazların en yumuşak tüylerinin bulunduğu gıdık bölgesinden toplanan tüylerin getirdiği doğal yumuşaklık ve ısı dengeleme özelliği sayesinde ortamdaki nemi emerek uyku konforunu artırır. Yastıkta kullanılan kaz tüyünün %70’i gıdık, %30’u sırt bölgesindendir.

30 derece sıcaklıkta yıkanması tavsiye edilmektedir. Ancak kaz tüyü yastık kurutmada sorun çıkma olasılığı yüksek olduğundan dolayı öncelikli tercih olarak kuru temizleme önerilir. Evde yıkama zorunlu olduğunda; mutlaka iyi bir kurutma makinesinde, hassas programda ve iyice kuruduğundan emin olacak şekilde kurutulmalıdır.

Uyanan Kadın
Tempur Yastık

 

Yatsan kalitesi ile üretilen doğal malzemeli yastık ürünleri sayesinde daha konforlu ve daha lüks bir uyku deneyimi sizleri bekliyor. Doğal malzemeli kolay temizlenebilen Yatsan doğal malzemeli yastıklara ulaşabilirsiniz.

Yün Yorgan Nasıl Yıkanır?

Yün yorgan, doğal ve kaliteli bir uyku deneyimi için ideal tercihlerden biridir. Bu özel yorganlar genellikle kuru temizleme ile temizlenmeleri önerilir; ancak evde temizleme gerektiğinde 30 derece sıcaklıkta çamaşır makinesinde yıkanabilirler. Daha sonra düşük devirde kurutma makinesinde kurutulmaları tavsiye edilirken, ütülenmemeleri kesinlikle gerekmektedir.

Yatsan Maison Wool Touch İnce Yorgan

Woolmark Company kalitesine ve hijyen standartlarına uygun olarak saf yünden üretilmiştir. Doğal ürünleri sevenler için %100 yün dolgu ve %100 pamuk kumaştan hazırlanmıştır. Bu özel yorgan, sıcaklığını korurken nefes alabilirliği ile de rahat bir uyku sunar. 200 gram ağırlığındaki %100 Yün Dolgusu, kaliteli ve sağlıklı bir uyku için idealdir.

Doğal malzemeleriyle ve özenle üretilmiş yün yorganlar yapısıyla sağlık ve konforun bir araya geldiği bir uyku deneyimi sunar. Özellikle yünün doğal sıcaklık kontrol özelliği sayesinde, vücut sıcaklığını dengeler ve uykunun kesintisiz olmasına yardımcı olur.

Yatsan Maison Wool Touch İnce Yorgan ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz linki tıklayabilirsiniz.

Uyuyan Kadın

Kaz Tüyü Yorgan Nasıl Yıkanır?

Kaz tüyü yorganlar mutlaka kullanım talimatlarına uygun bir şekilde yıkanması önerilir. Çamaşır makinesinde yıkanacak ise, çamaşır makinesinin yorganı alacak kadar büyük olması gerekir. Aksi taktirde çamaşır makinesini bozabilir. Çamaşır makinesine konulan kaz tüyü yorgan düşük ısıda yıkanılır. Ayrıca sıvı deterjan kullanılmaz. Yıkama işlemi bittikten sonra kaz tüyü yorganı gölge bir yerde kurutmanız önerilir.

Yatsan Maison Outlast Kaz Tüyü Light Yorgan

Mükemmel uyku deneyimini tamamlamak için tasarlanan Yatsan Outlast Kaz Tüyü Light Yorgan, vücudunuzun ihtiyacı olan sıcaklığa uyum sağlar.

%90 kaz gıdık tüyü, %10 kaz sırt tüyü kullanılmıştır. Dolgu gramajı 200 gr.’dır.

Kolay ve Rahat Temizlik

Yatsan Maison Outlast Kaz Tüyü Light Yorgan 30 derece sıcaklıkta yıkanabilir ve düşük devirde kurutma makinesinde kurutulabilir. Temizliğinde çamaşır suyu (ağartıcı) kullanılmaz ve ütüleme yapılmaz. Kuru temizleme önerilir.

Eğer kaz tüyü yastık ve yorganlarınızın doğru yıkama yöntemleri hakkında detaylı bilgi arıyorsanız, size yardımcı olacak mükemmel bir kaynağa ihtiyacınız var. “Yüksek Kaliteli Kaz Tüyü Yorgan ve Yastıkların Bakım Önerileri” adlı blog yazımız, bu değerli yatak ürünlerinin doğru bakımı konusunda size adım adım rehberlik ediyor. Yataklarınızın ömrünü uzatmak ve en iyi uyku deneyimini yaşamak için bu yazıya bir göz atmalısınız.

Bambu Yorgan

Bambu Yorgan Nasıl Yıkanır?

Bambu yorganlar, doğal ve sağlıklı bir uyku için tercih edilen ürünler arasında yer alır. Bu özel yorganlar genellikle kuru temizleme ile temizlenmeleri önerilir; ancak evde temizleme gerektiğinde 30 derece sıcaklıkta ve normal programda yıkanabilirler. Yıkama sonrasında ise bambu yorganın serilerek kurutulması tavsiye edilir. Ütülenmemesi ve kuru temizleme makinesine konmaması önemlidir.

Yatsan Maison Bamboo Touch Isı Dengeleyici Yorgan Battal Boy

İçeriğinde %30 oranında kullanılan saf bambu terlemeyi azaltmaya yardımcı olur. Isı dengeleme özelliğine sahip bambu kumaşıyla hafif ve konforlu bir uyku sağlar. 30 derecede yıkanabilir, düşük devirde kurutulabilir ve kuru temizleme yapılabilmektedir. Ütülenmez ve ağartıcı kullanılmaz.

Bambu yorganlar, doğal yapısıyla vücudu rahatlatırken, terlemeyi azaltarak daha ferah bir uyku ortamı sağlar. Isı dengeleme özelliği ile her mevsimde kullanıma uygun olan bu özel yorganlar, sağlık ve konforun bir araya geldiği bir uyku deneyimi sunar.

Yatsan tarafından doğal malzemeler kullanılarak üretilen, ferah ve daha konforlu bir uyku deneyimi sunan yatak, uyku ürünlerinin daha fazlasına ulaşmak için  yatsan.com‘dan ve yatsan mağazalarını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Yorum Yok

Yorum Gönder