Kendiniz İçin En İdeal Yastığı Nasıl Seçersiniz?

20 Mart 2017
Yatsan yastık

İyi  bir yastık omurganızı doğru  pozisyonda desteklemelidir. Baş ve boyun bölgesini destekleyen konforlu bir yastıkta uyumak, sabah kalktığınızda dinç hissetmenize katkıda bulunur. Hatta geceleri horlamanızın nedeni de yanlış yastık seçiminiz olabilir.

Yastık Seçiminde en önemli konu: Uyku pozisyonu.

Yastık seçimi yaparken unutulmaması gereken çok önemli bir konu daha var: Uyku pozisyonları. Uyku pozisyonunuza göre boynunuza ve başınıza en iyi desteği verecek olan yastık önerilerimizle daha iyi uyuyup daha iyi hissedeceğinize emin olabilirsiniz.

Yan Uyuyanlar, Yastık Yüksekliğini Unutmayın!

Belki de birçoğumuzun tercihi bu şekilde uyumak. Yapılan araştırmalara göre yaklaşık %80’imizin yan uyuduğunu söyleyebiliriz. Siz de yan uyumayı seviyorsanız, kendiniz için mükemmel yastığı ararken püf noktanın omuz yüksekliği olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Buradaki önemli nokta ise omuz yüksekliğine bağlı olarak yüksek ya da orta yükseklikte bir yastık seçmektir. Baş ve boyunun aşağıya doğru eğimde kalmasını önlemek için alçak yastık tercih edilmemelidir. Yan uyuyanlar için önerdiğimiz yastıkları detaylı bir şekilde inceleyip, hemen sipariş verebilirsiniz. Isı ve nemi etkili bir şekilde dengeleyen ve yüksekliği ayarlanabilir Visco Ergomagic yastık önemli bir seçenektir. Yüksekliği ayarlanabilir farklı bir seçenek ise Yatsan Puretouch yastıktır.

Yüzüstü Uyuyanlar İçin Yumuşak Yastık

Bu uyku pozisyonunda uyumayı sevenler için yumuşak yastık doğru tercihtir. Yastık, başınızın içine gömülmesini sağlar ve omurganızla birlikte baş ve boyun bölgenize destek verir. Bu sayede sağlıklı bir uyku çekebilirsiniz. Yüz üstü uyuyorsanız, rahatça nefes almanızı sağlayan ve boynunuzu destekleyen Tempur Ombracio Yastık ideal bir seçenektir ve hatta online sipariş verebilirsiniz.

Tempur Ombracio Yüz Üstü Uyku Yastık

Sırtüstü Uyuyanlar İçin Sert ve Orta Yumuşaklıkta Yastık 

Sırtüstü uyumayı sevenler, sert ve orta yumuşaklıkta yastıkları tercih etmeliler. Ancak daha da önemlisi, boyun kıvrımını tam destekleyen alçak ya da orta yükseklikteki yastıkları seçmeleri gerekecektir. Yüksek yastıklar, omurganın istenen pozisyonun dışında olmasına neden olabilir. Eğer sırtüstü uyumaktan keyif alıyorsanız, sert ve orta yumuşaklıkta bir yastık tercih etmek keyfinizi artırabilir. Sırt üstü yatış için uygun olabilecek yastık önerilerimizi aşağıda detaylarıyla bulabilirsiniz: Anatomik boyun desteği sayesinde gece boyun kaslarınızın gevşeyip rahatlamasını sağlayan visco yastık, boyun kıvrımına muhteşem uyum sağlar. Ayrıca, Tempur Millenium yastığı online sipariş vererek hızlıca evinize teslim edilmesini sağlayabilirsiniz

 

Tempur Millennium Ergonomik ve Anatomik Yastık

Ayrıca terleme probleminiz varsa, gece boyunca serinlik hissi veren Technogel yastıkları inceleyebilir ve sipariş verebilirsiniz.

Yastığınızın İçinde Ne var?

Yastık savaşı

Kişisel tercihiniz ve vücudunuza uygunluğu kadar yastığın içindeki malzeme de oldukça önemlidir. Yastığın dolgu malzemesi vereceği hissiyata göre farklılık gösterir.Visco malzeme boynun kıvrımlarına uygun, destekleyici bir yapıya sahiptir. Alerjik yapıya sahip insanların doğal malzeme yerine visco ve Tempur  gibi malzemeleri seçmeleri daha uygun olacaktır. Genellikle hipoalerjenik olan sentetik -polyester elyaf yastıklar daha uygun maliyetli bir seçenek olup, aynı zamanda makinede de yıkanabilir.

Yatsan Yastık

Destekleyici hissi; visco, jel visco, lateks ve Tempur içeriğine sahip dolgu malzemelerinde bulabilirsiniz. Ancak Visco malzemenin kalitesi de oldukça önemlidir. İçeriğinde kullanılan malzeme kalitesiz bir malzeme olduğunda terleme probleminiz varsa visco yastıklardan memnun kalmayabilirsiniz. Ya iyi bir hücre yapısına sahip kaliteli bir visco yastık tercih etmeli ya da visco yastıklardan uzak durmalısınız. tıklayabilirsiniz.

Terleme probleminiz varsa ve daha çok visco malzeme tarzındaki yastıklarda rahat ediyorsanız Anatomik Lateks Yastık tam size göre. Ürünü incelemek için tıklayabilirsiniz.

Hava sirkülasyonu sağlayan doğal dolgu malzemesine sahip yastıklar ise terlemeyi engeller, doğal bir rahatlık sağlar. Çabuk kuruma özelliği sayesinde de koku yapmazlar.

Örneğin; Pamuk yastıklar, Bambu yastıklar, Kaz tüyü yastıklar gibi doğal malzemeli yastıklarımızı inceleyebilir ve hemen sipariş verebilirsiniz.

 

Kabarıklık

Yastığın kabarıklığı, uyku deneyiminizin belirleyici bir faktörüdür. Cansız ve düz bir yastık hava sirkülasyonunu kısıtlayarak size rahat bir destek sunmaz. Yastık kabarıklığını kontrol etmek için basit bir test yapabilirsiniz: Yastığı yarıya kadar katlayın ve tek başına açılıp açılmadığına bakın. Eğer kendi kendine kabarmıyorsa, yastıkta kabarıklık eksikliği olabilir ve yeni bir yastık aramanın zamanı gelmiş olabilir. Size mükemmel uyku deneyimini sunacak bir yastık seçerek güne daha enerjik başlayın.

 

Eğer “Kendiniz İçin En İdeal Yastığı Nasıl Seçmeniz?” blog yazımız sizin için yararlı olduysa, boyun ağrısı çekenler için doğru yastık seçimini merak ediyor olabilirsiniz. Sorularınızın cevaplarını “Boyun Ağrısı Olanlar İçin Doğru Yastık Nasıl Seçilir?” adlı blog yazımızda bulabilirsiniz. Uyku konforunuzu artırmak için hemen keşfedin!

Yorum Yok

Yorum Gönder