Doğru Uyku Pozisyonu Hangi Yastıklar ile Sağlanır?

9 Eylül 2022
Yatsan tempur yastık

Doğru Uyku Pozisyonu Nasıl Olmalı?

Hayatımızın üçte birini uykuda geçiriyoruz. Uykumuzun kalitesi; sağlığımızı, yaşam kalitemizi ciddi derecede etkiliyor ve iyi uyku, iyi hayatın başlıca etkeni oluyor. İdeal uyku pozisyonumuz, iyi bir uyku için önemli konuların başında geliyor. İlk bakışta basit bir konu gibi gelse de yatış şeklimiz bel, sırt, boyun ağrılarına, horlamaya, psikolojimize ve uyku kalitemize direkt etki ediyor. Kişisel özelliklerimizin yanında, bel ve omurga hastalıkları gibi daha birçok etken de göz önüne alındığında ideal bir uyku pozisyonu tanımlaması çok gerçekçi olmuyor. Her insanın farklı fizyolojik özellikleri olduğundan dolayı, doğal olarak ideal uyku pozisyonu da kişiden kişiye farklılık gösteriyor.

Doğru Uyku Pozisyonunda Yastık Kullanımı

İyi uyku deneyiminin ilk adımı kaliteli uyku ürünlerini seçmekten geçiyor, yastık seçimlerinin de kişisel özelliklere, yatma pozisyonuna göre yapılması gerekiyor. İnsanların %80’i yan yatma pozisyonunu tercih ediyor. Bu kişilerin yatarken omuz yüksekliğine göre yastık seçimi yapması ve boyun omurgasını nötral pozisyonda tutması gerekiyor. Aksi halde uygun olmayan yastıklar baş ağrısı, kaslarda tutulma, horlama, uykuda zaman zaman nefes alamama gibi şikâyetlere neden oluyor. Uyku pozisyonuna göre yastık seçimi yapmak hem olası omurga şikâyetlerini önlemeye yardımcı oluyor hem de daha iyi bir uyku deneyimi sağlıyor. Peki yatma pozisyonuna göre nasıl bir yastık seçmek gerekiyor?

 

Sırtüstü Yatmak

Omurga, vücudumuzun iskelet sisteminin önemli bir parçası. Omurgayı yapı olarak bir bütün olarak düşünürsek; bel ve boyun bölgesinin baştan aşağıya düz bir şekilde durması, en sağlıklı uyku pozisyonlarından biri olarak öne çıkıyor. Bu pozisyonu yatarken de korumak için en önemli noktalardan biri de yastık seçimi. Sırtüstü uyuyanların orta sertlikte bir yastık ile boyun ve omuz bölgesini desteklemesi gerekiyor.  Sırtüstü yatmayı sevenler için ise basıncı azaltan, kasları destekleyen özellikleri ile Yatsan Maison Anatomik Lateks Yastık,  ideal yastık tercihlerinin başında geliyor. Lateksin özel anatomik kesimi, boyun kısmını tam ve kusursuz bir şekilde doldurur. Anatomik yapısı sayesinde boyun kasları, yastığın basıncı azaltan dengeleme özelliği ile gevşer. Hipoalerjenik yapısıyla temiz bir uyku alanı oluşturur.

 

 

 

Yüzüstü Yatmak

Yüzüstü yatma pozisyonu omurganın nötral pozisyonunu bozabilir, aynı zamanda karın bölgesi yatağa basınç yaptığı için ağrılara neden olabilir. Yüzüstü pozisyonda baş yana doğru çevrildiğinden dolayı boyunda ağrıları oluşabilir. Bu yüzden yüzüstü uyuyanların doğru uyku ürünlerini tercih etmeleri oldukça önemlidir. Doğru yastığı arayanlar için ise Tempur Ombracio Yüz Üstü Uyku Yastık idealdir. Ombracio Yastık özellikle yüzüstü uyuyanlar için tasarlanmıştır. Özel şekli, malzemesi, üstün hava akımı ve diğer tüm bileşenleriyle uykuda nefes almayı rahatlatır. Baskıyı emerek, yüzüstü uyurken bile rahat nefes aldırır.

 

Yan Yatmak

Yan yatmak, insanların büyük çoğunluğu tarafından tercih edilen ve uzmanlar tarafından da en çok önerilen, en sağlıklı bulunan yatma pozisyonudur. Uyku esnasında kan dolaşımı, en iyi bu pozisyonda gerçekleşir. Reflü, kalp hastaları için tavsiye edilir. Bu pozisyonda; horlamanın, uykuda oluşan ağrıların ve uyku felcinin de kısmen önüne geçilebilmektedir. Yat yatmayı sevenlerin dikkat etmesi gereken şey bu pozisyonu destekleyici uyku ürünlerini seçmektir. Tempur Symphony Çift Taraflı Kullanılabilir Yastık yan yatmayı sevenler için idealdir.

Tempur malzemesinin yenilenmiş formülüyle diğer yastıklara göre daha fazla yumuşaklık sunan Symphony, çift taraflı özel tasarımı ile yan yatma pozisyonlarında vücuda mükemmel destek sağlar. Diğer yastıklara göre yumuşak yapısıyla Symphony Yastık sanki bulutların üstünde yatıyormuş gibi bir his vererek yana dönük uyuyanlar için mükemmel uyku deneyimi sunar.

 

Siz de iyi bir uyku deneyimi için kendinize en uygun uyku ürünlerini arıyorsanız Yatsan’ın uzun ömürlü uyku ürünleri seçkisinden, kendiniz için ideal yastığı seçebilir, isterseniz mağazalarımızı ziyaret edebilir ya da yatsan.com üzerinden ürünlerimize ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Yorum Yok

Yorum Gönder