Horlama Probleminiz Varsa Bu Ürünlerimize Göz Atın!

30 Mart 2022
Elleri ile kulaklarını kapatan kadın

Horlama Probleminiz Varsa Bu Ürünlerimize Göz Atın!

Horlama problemi, çok basit bir rahatsızlık gibi görünse de bu problemi çekenlerin ve ev ahalisinin korkulu rüyası haline gelebiliyor. Araştırmalara göre, dünyanın neredeyse yarısının ara sıra horladığı ve 4’te 1 gibi büyük bir dilimin de düzenli olarak horladığını düşünürsek, hayat alışkanlıklarımızla ilgili yapacağımız değişiklerin ne denli mühim olduğunu fark edebiliriz. Belki minicik değişiklikler iyi bir uyku ve iyi bir hayatın kapılarını size ardına kadar aralayabilir… Hadi gelin, neden horladığımız konusunda biraz sohbet edelim ve Yatsan’ın horlama probleminizi rahatlatacak ürün yelpazesine doğru bir yola çıkalım!

Çünkü hayat, gürültülü uykular için çok kısa…

Horlama Problemi Nedir?

Horlama, aslında nefes almaya çalışma durumu olarak tanımlanıyor. Hava yolunun kısmen tıkanması, kasların gevşemesi ya da boğaz yolunun genişlemesi gibi faktörler horlamayı etkiliyor. Rahatlıkla alınamayan nefes, zorlanan solunum ile boğazı titretiyor ve bu duruma da kısaca ‘horlama’ diyoruz.

Neden Horlarız?

Horlama birçok sağlık sorununa bağlı olarak gelişebilir. Burun, ağız ve boğaz yapısı gibi fiziksel özelliklere bağlı olacağı gibi yaşam tarzı ve alışkanlıklarını da horlama durumu etkenleri içinde sayabiliriz. Alt başlıklara bölecek olursak…:

  • Burun, boğaz ve çene şekli ile ilgili sorunlar
  • Uvula (halk arasında küçük dil olarak da bilinir) veya yumuşak damak şişmesi
  • Bademciklerin ve adenoidlerin şişmesi
  • Soğuk algınlığı veya alerji
  • Aşırı kilo
  • Alkol tüketimi
  • Uyku ilacı almak
  • Antihistaminik kullanmak
  • Hamile olmak
  • Uyuma şekli
  • Yorgunluk
  • Yüksek tansiyon
  • Kalp hastalıkları
  • Uyku apnesi
  • Yeterince uyuyamamak

gibi etkenler, horlamanın sebepleri arasında gösterilebilir.

Horlama Problemi Nasıl Tedavi Edilir?

Horlama bazı durumlarda kroniktir ve tedavi edilemez. Özellikle yaşam şekli ve alışkanlıklarınızdan dolayı horlama problemiyle karşılaştığınızı düşünüyorsunuz, buna uygun değişiklikler yapmak, örneğin; yeterli miktarda uyumak, alkol tüketmeyi azaltmak ya da uyku pozisyonunu değiştirmeye çalışmak, bu sorunu en aza indirmenize yardım edebilir.

Horlamamak İçin Hangi Uyku Ürünleri Kullanılmalıdır?

Horlama problemi, uyku konforumuzu tam olarak sağlayamadığımızın en belirgin işaretlerinden biri. Stres faktörü, rahat uyku pozisyonunu bulamama gibi faktörler, horlamaya neden olabileceği gibi, uyku ihtiyaç ve alışkanlıklarımıza uygun uyku ürünleri kullanmamak da yine horlama problemiyle bizi karşı karşıya bırakabilir.

Horlama problemi, bu sorunu yaşayanlar ve etrafındakiler açısından çok rahatsız edici olabileceği gibi doğru uyku ürünlerini kullanmak da bir o kadar gözle görülür, etkili sonuçlar doğurabilir. Peki, uyku ürünleri bu problemi yaşamakta size nasıl yardım edebilir?

●       Horlama Problemi İçin Yastık Önerileri

Uygun yastık seçimi, sadece boynunuzu rahatlatıp, sizi daha rahat bir pozisyonda uyumanız için teşvik etmez, ısı kontrolü yapacağı için, dolaylı yollardan da horlama sorununuz için size yardım eder. Aynı zamanda; stres faktörünü azaltmak da vücudunuzu rahatlatıp horlama probleminiz konusunda size yardım edebileceğinden, bu problemi yaşıyorsanız, Yatsan’ın sizi en iyi uykulara hazırlayan, ergonomik ve stresi azaltan yastıklarını incelemeniz, size ‘Neden daha önce bakmamışım ki!’, dedirtecek türden.

●       Horlama Problemi İçin Yorgan Önerileri

Uyku deneyimimiz boyunca kullandığımız yorganın bize uygunluğunun horlama problemi üzerinde büyük etkisi olur. Kullandığımız diğer uyku ürünleri gibi bizi alttan değil, üstten desteklediğinden, kullandığımız yorganın ağırlığı da dikkat etmemiz gereken faktörler arasında girer. Vücudumuza hava aldırmayan, ısıl dengemizi sağlamak üzere uygun olmayan veya uyku deneyimimiz boyunca hareket kabiliyetimizi kısıtlayan bir yorgan, tahmin edersiniz ki ‘iyi uyku’ için pek de ideal bir yorgan sayılmaz.

Peki horlama problemimde bana yardımcı olacak, bana en uygun yorgan nerede derseniz, Yatsan sitesinden  ihtiyaçlarınızla uyumlayıp sizi birçok anlamda destekleyip rahatlacak yorganları keşfedebilirsiniz.

●       Horlama Problemi İçin Alez Önerileri

‘Uyku deneyiminin ana kahramanları kim?’ diye sorulsa, muhtemelen çoğumuz: ‘Yatak, yorgan ve yastık’, olarak sıralarız. Genelde alezi unutuyoruz, değil mi? Oysa alez, yatağımızın ömründen tutun, konforuna, uyku esnasında dengelediği vücut sıcaklığımızla daha derinlemesine rahatlatan bir deneyim yaşamamıza ve bizi, yatağımıza yardımcı olarak, destekleyerek, horlama problemimizi en aza indirmeye de yardımcı olur.

Bu gizli süper kahramanları, Yatsan’ın incelikle düşünülmüş alezlerini incelemek ve size en uygun olanını seçmek isterseniz, 7/24 online ziyaretinize açığız.

Elbette, her zaman Yatsan Mağazalarımıza uğrayarak, yüz yüze yardımla size en uygun uyku ürünlerini bulacağımıza emin olabilirsiniz.

 

 

Yorum Yok

Yorum Gönder