Evcil Hayvanlarla Uyumak İçin Hangi Yatakları Tercih Etmeli?

9 Ocak 2023
Kadın ve köpek

Evcil hayvanınızla uyumayı seviyorsanız, sizin uykunuza olan etkisini minimuma indirmek şart. Yatsan’ın istediğiniz genişliğe ve farklı yay teknolojilerine sahip yatakları, uykuyu kiminle paylaşırsanız paylaşın uykunuzu iyileştiriyor.

Kedi ve köpek sahipleri bilirler, akşamları uyuma saati geldiğinde onlardan ayrılmak zordur. Tüm gün sizi takip eden, siz nereye giderseniz arkanızdan gelen kediniz ya da köpeğiniz elbette yatak odanızda da sizi yalnız bırakmaya razı olmaz. Peki hangisi doğru? Bu konu gerçekten, doğru kararı sadece sizin verebileceğiniz bir konu. Kediler ve köpeklerle uyumanın sağlığımız açısından da farklı avantajları var. Öte yandan, uyku hijyenimiz ve sağlığımız en az patili dostlarımız kadar önemli. Peki evcil hayvanınızla uyuyacaksanız hangi yatağı tercih etmeli? Kriterleriniz neler olmalı? Onlarla uyuyacaksak nelere dikkat etmeli? Cevaplar yazımızda.

Evcil Hayvanlarla Uyumak Zararlı Mı? 

Eğer tüylerine alerjiniz yoksa hayır. Ancak elbette dikkat etmek gereken bazı şeyler var. Örneğin, kedi veya köpeğinizle uyuyorsanız, yatağınızda daha çok akar olacağını da göze almanız gerekiyor. Bu da daha sık çarşaf değiştirmek demek.

Anne, Çocuk ve Köpek

Evcil Hayvanlarla Uyumanın Faydaları Neler? 

Bilim insanları insanlarla hayvanların etkileşiminin stresi azalttığını söylüyor. Özellikle köpekler, stres hormonu olarak da bilinen kortizol seviyesini düşürüyor. Bir kedi ya da köpekle yaşayan pek çok insan bu yüzden onlarla uyumayı tercih ediyor.

1)Evcil hayvanlar bizi güvende hissettiriyor

Evcil hayvanlar genellikle sahiplerinin kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı oluyor. Bu da uykuya kolay geçmeyi ve uykuda kalmayı kolaylaştırıyor.

2)Daha iyi uyumamızı sağlıyorlar

Evcil hayvanlarla birlikte yatmanın daha iyi uyumaya yardımcı olabildiği de söyleniyor. Aslında çok basit, kendinizi güvende, rahat ve rahat hissediyorsanız, daha iyi uyuma şansınız da artıyor…

3)Bizi sıcak tutuyorlar

Daha iyi uyumak için daha serin bir yatak odasında uyumak gerekiyor. Ancak farklı bir araştırma, el ve ayaklarımızın sıcak olmasının uykuya daha hızlı geçmemizi sağladığını gösteriyor. Yani, kediniz ya da köpeğiniz ayak ucunuzdaysa, daha iyi uyuyorsunuz.

Evcil Hayvanlarla Rahat Bir Uyku İçin Geniş Yatak Seçimi

İlk aklınıza gelen doğru. Öncelikle yatağınızın geniş olması iyi bir başlangıç. Uyuduğunuz pozisyonu değiştirirken rahatsızlıkları azaltmak için yatağınızın sizi, evcil hayvanınızı ve varsa sizinle uyuyan insanı barındıracak kadar geniş olduğundan emin olmalısınız.

Yatsan’ın, doğadan ve teknolojiden ilham alarak tasarlasığı; King Koil Westlake Yatak, içerisinde bulunan Diamond Pocket Yay, Mini Pocket Yay ve Visco sayesinde en rahat ettiğiniz uyku pozisyonunu hatırlayabilir. Genişliği sayesinde ise hem size hem partnerinize hem de patili dostunuza alan sağlar.

Dünyanın en kaliteli yünlerinden olan Yeni Zelanda yünüyle üretilen King Koil Westlake Yatak; ince lifli, nem emebilen ve uzun ömürlü yapısı, kasları rahatlatmaya yardımcı özelliği, yatağa ek olarak cilde hava aldırması ve her mevsim ideal ısıyı sunmasıyla dikkat çekiyor. Pamuk ise nem dengeleyici, terlemeyi azaltmaya yardımcı, mikrop ve bakterileri uzak tutmaya eğilimli, dayanıklı oluşuyla rahat ve sağlıklı uykular vadediyor. Hipoalerjenik olan bu doğal malzemelerle konforlu uyku sizinle…

yatak

Uykunuz hafifse

Bir köpek yatakta hareket ettiğinde, siz fark etmeseniz de siz de daha çok hareket ediyorsunuz. Bu durumu etkilerini azaltmak için ihtiyacınız olan şey, hareket yalıtımlı bir yatak. Yatsan’ın Visco yatakları, gelişmiş teknolojisi sayesinde, yanınızdaki hareketin sizi uyandırmasını engelliyor. Evcil hayvanların zaman zaman sizin uykunuzu umursamadığını düşünürsek, hareket yalıtımı en önemli özellik olabilir. Visco yataklarda bulunan farklı keseler içerisine yerleştirilmiş yaylar sayesinde farklı kilo, boy ve uyku pozisyonuna sahip eşler birbirlerinin dönüşlerinden etkilenmiyor.

Kedilerin durumu köpeklerden biraz daha farklı. Çünkü kediler, gecenin ortasında bir şeyleri yere atmak, sahiplerinin saçlarını çekmek, ayaklarını ısırmak gibi garip şeyler yapmaya eğilimliler. Maalesef bunun için yapabileceğiniz tek şey, yatak odasının kapısını kapalı tutmak.

En sık rastlanan uyku sorunlarını gidermek üzere geliştirilen Serta Perfect Sleeper, bir tarafında visco, diğer tarafında doğal lateks katmanı, içerisinde Pocket yay sistemiyle mükemmel uyku deneyimi sağlar. 5 Zone Pocket Yay Sistemi, vücudun 5 farklı bölgesine farklı yay sertlikleri ile destek sağlar. Kan akışını düzenlemeye yardımcı olur ve yatay düzlemde vücuda gerekli desteği sağlayarak vücudun istemsiz hareketlerini azaltır. Farklı keseler içerisine yerleştirilmiş yaylardan oluşan bu sistem, farklı kilo ve boya ve uyku pozisyonlarına sahip çiftler için kesintisiz bir uyku sağlar.

Alerji meselesi 

Evcil hayvan alerjisi olan insanların yatak odalarına hayvanların gündüzleri bile girmesine izin verilmemesi gerekiyor. Araştırmalar, yetişkinlikte ilk kez bir evcil hayvana sahip olmanın insanları evcil hayvan alerjenlerine karşı daha duyarlı hale getirebileceğini de söylüyor. Öte yandan, bir insanın yaşamının ilk yılında bir kediyle yaşamasının, 18 yaşına kadar kedilere alerjisi olma riskini yarı yarıya azalttığı da biliniyor.

Serta Soho House ergopedik yatak, visco, diamond pocket yay, pamuk, yün ve aloe veralı örme kumaşıyla uyku sırasında dönmeleri minimuma indirir. Hipoalerjeniktir. Pamuklu ve yünlü katmanlarıyla doğal ve sağlıklı uyku ortamı sağlar.

Evcil Hayvanların Bağışıklığımıza Etkisi Nedir? 

Köpeklerin veya kedilerin varlığı evdeki bakterilerin yapısını dolayısıyla evde yaşayan insanların bağışıklığını etkiliyor. Araştırmacılar, çeşitli mikroorganizmalara maruz kalmanın bağışıklığa fayda sağladığını ve bakterilerle temas eksikliğinin alerji ve otoimmün bozukluklardaki artıştan sorumlu olabileceğini varsayıyorlar.

Evcil hayvanlarla yaşamanın sağladığı bağışıklık avantajları, gelişmekte olan bağışıklık sistemlerine sahip oldukları için çocuk ve bebekler için daha faydalıdır.

Köpek ve kedi

Hijyen meselesi 

Elbette hayvanlarla uyumanın, hijyen açısından olumsuz yanları var. Köpeklerin dışardan, kedilerin kedi kumundan getirdikleri bakterileri ya da tüylerinde bulunan akarları yok saymak elbette imkansız. Ancak bu konu, çözümü en kolay meselelerden biri. Yıkanabilir yatak pedleri veya alezler kullanarak hijyen faktörünün yanına çarpı atabilirsiniz.

One By Tempur kaliteli ve dayanıklı malzemeleri, 10 yıllık garantisi, yıkanabilir kılıfı ve hipoalerjenik özelliğiyle evcil hayvan sahipleri için pek çok çözümü bir arada sunuyor.

İlk olarak Nasa tarafından astronotların uzay uçuşlarında yaşadığı baskıyı emmek üzere bulunan benzersiz Tempur malzemesi; evcil hayvanınız sürekli hareket etse bile sizin uykunuzda bundan rahatsız olmanızı engelliyor. Yıkanabilir kılıfı sayesinde de, hijyen en son derdiniz olabilir.

Sağlığa olumlu etkili 

Evcil hayvanların, kan basıncını, kolesterol hatta trigliserit düzeylerini düşürmeye yardımcı olarak, insan sağlığını birçok yönden iyileştirdiği kanıtlanmış faydalardan biri.

Tutarlı bir uyku rutini unutulmamalı

İnsanlar gibi, hayvanların da kendilerini ne zaman yorgun ve ne zaman uyanık hissettiklerini yöneten sirkadiyen bir ritmi var. Her gün yaklaşık aynı saatlerde uyumak ve uyanmak, sizin ve evcil hayvanınızın nispeten benzer bir uyku ritminde kalmanıza ve huzursuz gecelere karşı korunmanıza yardımcı olabilir.

Yatsan’ın, farklı uyku ihtiyaçlarına göre oluşturduğu geniş uyku ürün yelpazesine yatsan.com’u tıklayarak ya da yatsan mağazalarımızdan ulaşabilirsiniz.

Yorum Yok

Yorum Gönder