En İyi Ortopedik Yastıklar

18 Temmuz 2021
Ortopedik Yastık

Günün önemli bir bölümünü yataklarımızda geçiriyoruz ve bu sürede rahat bir uyku uyumak, dinlemek istiyoruz. Çünkü kaslarımızın olabildiğince rahatlamış ve esnek bir şekilde ertesi güne hazır olması yeni günü verimli geçirebilmemiz için gerekli. Bunun için ilk aşamada yatak seçimi rahat ve iyi bir uyku için çok önemlidir. Size ve bedeninize en uygun yatak seçimi için burayı tıklayıp daha önceki yazımızı okuyabilirsiniz.

Yatak seçiminin sonrasında ise, yastık seçimi hem beden sağlığı hem de iyi bir uyku düzeni için son derece önem taşır. Toplumda ortopedik yastıkların normal, tüylü yastıklara oranla daha rahat ve daha sağlıklı olduğu görüşü hâkim. Bu görüş doğru bir düşünce olsa da burada da bilinen ve bilinmeyen birçok nokta bulunuyor.

Ortopedik Yastık Nedir?

Öncelikle ortopedik yastığı tanımakla başlayalım. Ortopedik yastık vücudun şekline ve yapısına göre şekil alabilen bir yastık türüdür. Son yıllarda uyku zamanında oluşan baş ağrısı, boyun ağrısı ve sırt ağrısı gibi sorunlar için ortopedik yastıklar önerilmekte. Ortopedik yastıklar, bu sorunların hepsini tam anlamıyla çözmese de büyük bir kısmını ortadan kaldırdığı kanıtlanmıştır.

Ortopedik Yastık Nasıl Seçilmeli?

Ortopedik yastıklar daha iyi uyku uyumanızı sağlarken, sizi uyku sırasında oluşabilecek birçok soruna karşı da korur. Diğer deyişle, iyi uykuyu ve korumayı size uygun olan bir ortopedik yastık çeşidi sağlar. Örnek vermek gerekirse yüzüstü uyuyan biriyseniz, sırtüstü uyku için tasarlanmış bir ortopedik yastık size büyük bir fayda sağlamayabilir. Ortopedik yastık çeşitlerini ve türlerini gelin beraber inceleyelim ve size en uygun ortopedik yastığı beraber seçelim.

Baş ve Boyun Ağrısı Olanlar…

Ertesi sabah uyandığınızda boynunuz özellikle omurganızda oluşan bir ağrı hissediyorsanız ve sırtüstü uyuyorsanız Tempur Queen Yastık  size en uygun ortopedik yastık olacaktır. Tempur Queen Yastık M, tasarımı sayesinde boyun ve omuz kaslarına ekstra destek ve rahatlık sağlar. Çift toplu yapısıyla omurganızın doğru sıralanması için boyun, omurga ve baş bölgesinde oluşturulan eğriyi destekler. Bu sayede daha konforlu ve rahat bir uyku uyumanızı sağlar. Alerjenlere ve mikroorganizmalara karşı dayanıklıdır, yıkanabilir.

Yüzüstü Uyuyanlar Unutulmadı…

Yüzüstü ve yastığınıza sarılarak uyuyorsanız Tempur Ombracio Yastık uyku kalitenizi artıracak ve sorunsuz bir şekilde yüzüstü uyumanıza yardımcı olacaktır. Malzemesi, üstün hava akımı ve birleşenleriyle yüzüstü uyurken daha kolay ve rahat bir şekilde nefes alıp vermenizi sağlar. Ayrıca yüzüstü yatanların organlarına gerçekleştirdiği baskıyı Tempur Ombracio Yastık emerek en hafife indirir. Kılıfı alerjenlere ve mikroorganizmalara karşı son derece dirençlidir.

Doğallık Sevenler İçin…

  Doğal ürün sevenlerin yeni favorisi olan Yatsan Maison Bamboo Touch Yastık, isminden de anlaşılacağı üzere tropik iklim bitkisi olan bambudan esinlenilerek yapıldı. Bambu içeriği sayesinde terletmez ve koku yapmaz. Ayrıca oluşan nemi yok eder. Bu özelliklerinin yanında tasarımıyla da yatağınıza ve odanıza şıklık katar.

Sürekli Uyku Pozisyonunu Değiştirenler…

Uyku esnasında sırtüstü, yüzüstü veya yana doğru yatanların en iyi uyku dostu Yatsan Maison Butterfly Yastık olacaktır. Çift biyeli olarak tasarlanan yastık, omuz ve baş yüksekliği arasında oluşan mesafeye en iyi uyumu sağlayarak uyku kalitenizi artırır. Bu sayede yan yatışlarda size en iyi desteği sağlar. Yatsan Maison Butterfly Yastık hava sirkülasyonunu arttıran yapısıyla mikroorganizmaların oluşmasını engeller.

Son Olarak;

Size ve bedeninize en uygun yastığı artık seçtiniz, son bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Her ortopedik yastık yıkanmaz veya ütülenmez. Bazı yastık çeşitlerinin kuru temizlemeye ihtiyacı olabilir. Yastığınızı seçip almadan önce onu daha sağlıklı ve uzun süre kullanabilmek için nasıl bakım yapacağınızı da mutlaka öğrenmeyi unutmayın.

Yatsan ile keyifli ve rahat uykular…

Yorum Yok

Yorum Gönder