Çok Uyumak veya Sürekli Uyku Hali Neden Olur? Uyku Düzeni İçin Yatak Önerileri

23 Kasım 2021
Uyuyan kedi

Gün içi sahip olduğumuz enerji miktarı, hayat kalitemizin belirleyicisidir. Eğer gün içinde sürekli bir yorgunluk, uyku hali ve halsizlik hissediyorsanız, enerjiniz düşüktür ve hayattan pek keyif almazsınız. Enerji seviyemizi yükseltmenin birçok yöntemi var. Gelin, bu yazımızda enerjisi yüksek, kaliteli, dolu dolu bir hayat için neler yapabiliriz ve Yatsan bize bu konuda en iyi desteği nasıl sağlar, birlikte göz atalım!

Çok Uyumak veya Sürekli Uyku Hali Neden Olur?

İyi uyuyamamak dengemizi bozarak bedensel ve ruhsal problemlere yol açabilir. Aynı şekilde bedensel ve ruhsal problemler de uyku bozukluklarına sebebiyet verebilir. Çok uyumak, bilimsel adıyla hipersomnia, genellikle, nörolojik ve psikolojik faktörlerin yol açtığı uyku bozuklukları kategorisindedir. Bu uyku problemini, uyanıkken bile tam bir ayık olamamak ve sürekli uyku hali olarak açıklayabiliriz.

Çok Uyumak Baş Ağrısı Yapar mı?

Eğer baş ağrılarından şikayetçiyseniz ve aynı zamanda çok uyuyan biriyseniz, baş ağrılarınızın nedeni çok uyumak olabilir. Araştırmalar çok uyumanın, mutluluk hormonlarımızdan serotonin de dahil olmak üzere, beynimizde iletim sağlayan hormonları etkilediğini söylüyor.

Yatma saatinizi sabitleyerek, uyanma saatinizde yapacağınız değişiklerle zaman içinde ideal uyku süresini bulabilirsiniz. Unutmayın, iyi uyku az ya da çok uyku değil, size yetecek kadar uykudur.

Sürekli Uyku Hali Hangi Vitamin Eksikliği Sebebi ile Gerçekleşir?

Gün içindeki halsizlik, uykumuzdan tam verim alamama ve sürekli uyku hali gibi durumlarımız vitamin eksiklerinden de kaynaklanabilir. Çünkü pek çok vitamin farklı özellikleriyle uyku kalitemizi ve gün içi enerjimizi etkiler:

D Vitamini

Güneş vitamini olarak da geçen D vitamini, uyku hormonu etkilediği için, D vitamini eksikliği uykudan tam verim alınamamasına ve gün içinde halsiz sürekli uykulu bir halde olunmasına yol açabilir.

C Vitamini

C vitamini günlük enerjimizle yakından ilişkili vitaminler arasında. Kan seviyesinde C vitamini nispeten az olan insanların diğerlerine göre uyku deneyimleri de daha az verimli. Gün içindeki halsizlik ve uyku hali C vitamini eksikliğinde de görülebilir.

B6 Vitamini

Uyku hormonumuz melatonin ve mutluluk hormonlarımızdan serotonin üretiminde görev alan B6 vitamini dinlendirici ve kaliteli bir uyku için önemlidir.

B12 Vitamini

İyi hafıza için mükemmel vitamin olan B12, uyku ve uyanıklık döngülerinde de etken bir rol oynar. Araştırmalara göre yüksek B12 seviyesi, daha düşük depresyon riski sağlar. Hipersomnianın da depresyonla yakından ilişkisini düşündüğümüzde B12 vitamini içeren gıdalar almak, halsizliği önleyerek sürekli uyku halinin giderilmesini destekleyecektir.

Halsizliğe Ne İyi Gelir?

 Sağlık kontrolleriniz neticesinde size uygun bir beslenme şekline geçmek ve düzenli olarak egzersiz yapmak halsizliğe iyi geleceği gibi tüm hayat kalitesini doğrudan etkiler. Elbette, uyku düzeni de hem psikolojik hem de fizyolojik sağlığa doğrudan temas ettiğinden, iyi uyku ihtiyaçlarımızın her zaman farkında olmalıyız.

İyi uyku gereksinimleri söz konusu olduğunda konu sadece yatma ve kalkma saatimiz gibi mekaniklere indirgenemez. İyi uyku deneyimini, uyku ortamımızın hijyeninden, uyurken giydiğimiz kıyafetlerin cilde hava aldırmasına kadar geniş bir yelpazede incelemek gerekir. Elbette yatak ve yastık seçimlerimiz de uyku deneyinin aktif oyuncularıdır.

Uykunuza İyi Gelecek, Dinç Uyanmanızı Sağlayacak Yatak ve Yastık Önerileri

Yatsan, kişiden kişiye değişen uyku davranış ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, iyi uyku ve enerjik, kaliteli bir hayat için birçok seçenek sunar. Siz de mağazalarımızı ziyaret ederek kendinize en uygun, en dinlendirici uykuyu sunan ideal uyku ürününüzle tanışabilirsiniz.

Eğer mağazalarımızı ziyaret etme şansınız yoksa, sizle uyumlanarak size en uygun uyku şartlarını sunabilecek yatak ve yastıkları sizler için sıralıyoruz:

One By Tempur

Herkesin uyku alışkanlıkları farklıdır. İşte uyku boyunca omurga başta olmak üzere vücudun her noktası mükemmel destek sunan One By Tempur Yatak tam da bunun farkındalığıyla üretildi:

  • Otantik ekstra Tempur katmanı
  • Tümüyle hipoalerjenik yatak malzemeleri
  • Yıkanabilir kılıfıyla ev tozu ve akarlara ekstra direnç

Benzersiz eğimli tasarımıyla her uyku davranışına uyumlanan One by Tempur Yastıklarını da incelemeyi unutmayın!

Blau Visco Anti Stres

Gün boyu yoğun geçen masa başı mesailer ve iş stresi bütün enerjinizi çekiyor mu? O zaman Blau Visco Anti Stres Yatak sizi derinlemesine yenileyecek!

Posturperfection teknolojisi ile gün boyu oturarak çalışanlara özel tasarımıyla bel-sırt-omurga bölgesine ekstra destek sunar.

  • Visco katman ve stres azalıcı kumaşı ile ekstra dinlendirici uyku
  • Jel partiküllü visco ile ideal ısıda ferah bir uyku
  • Foreversport Destek Süngeri sayesinde daha uzun ömürlü kullanım

Özellikle sırt-üstü ve yan yatma pozisyonlarını tercih ediyorsanız aynı stres azaltıcı örme kumaş ve visco konforuna sahip Blau Visco Anti Stres yastığı da incelemenizi öneririz.

King Koil Westlake Yatak

Çok kapsamlı bir omurga desteği, hijyen ve partneriyle uyuyanlar çiftlere özel destek sunan King Koil Westlake Yatak ince lifli ve uzun ömürlü Yeni Zelanda yünü ile üretilmiştir.

  • Pamuk ile nem dengeleyici, terlemeyi azaltan, mikrop ve bakterileri uzak tutan yapı
  • Yatak pedi ile ekstra konfor hissi ve vücut desteği
  • Diamond Pocket yay sistemi ile partnerinizle deneyimlediğiniz uykularda her partnerin değişen ihtiyacına göre bireysel destek
  • Tencel kumaşı sayesinde daha derin konfor, ekstra dayanıklı yatak
  • Hava alan yatak yapısı ile bakteri barındırmayan hijyenik malzeme

Tüm bu özellikleri sayesinde King Koil Westlake Yatak sizi beklentilerinizin çok üstünde bir performansla ağırlıyor. Böylelikle Yatsan yeniden, sadece yatak, yastık ve uyku ürünleri değil, iyi bir uyku, iyi ve enerjik bir hayat vadediyor.

Hak ettiğiniz kaliteli hayat, iyi uykuyla; hak ettiğiniz uyku ise Yatsan’la mümkün!

Yorum Yok

Yorum Gönder