Çocuk Yatağı Nasıl Seçilir?

30 Haziran 2022
Ayıcık ile uyuyan kız çocuğu

Çocukların hem bağışıklık sistemlerinin güçlü kalmasında hem de kas ve iskelet sistemlerinin sağlıklı ve doğru şekilde gelişmesinde uyku önemli bir yere sahip. Ancak uyumak kadar, nasıl bir yatakta uyunduğu da aynı ölçüde önemli. Bu yüzden de çocuklar için yatak seçimi yapmak, üst düzey hassasiyet gerektiren bir konu. Çocukluk dönemi, çocukların gelişim dönemi olduğu için, bu dönemde yapılacak yanlışların, onların tüm hayatlarını olumsuz etkileyebilme ihtimali var. Doğru çocuk yatağı seçimi için göz önünde bulundurulması gereken birden fazla nokta var.

Çocuk Yatağı Sertliği Nasıl Olmalı?

Çocuk yatağı seçiminde, ilk olarak doğru sertliğin yakalanabilmesine dikkat edilmesi gerekir. En yumuşak olan yatak, en kaliteli ya da en rahat yatak değildir. Özellikle gelişim çağındaki çocuklar için çok yumuşak yataklar tavsiye edilmez. Bunlar kas ve iskelet sisteminin gelişimi üzerinde olumsuz etki yapar. Ancak çok sert yataklarda da aynı problem ortaya çıkabilir. Bu yüzden de orta sert diye tabir edilen yatakların tercih edilmesi gerekir.

Çocuk Yatağı İçin Hangi Kumaş Daha İyi Olur?

Çocuk yatağı seçimi söz konusu olduğunda, yatak kumaşının da doğru seçilmesi lazım. Doğal kumaşlar ile üretilen yataklar, çocuklar için ideal kabul edilir. Pamuk ve bambu gibi cilt ile en uyumlu kumaşlar, terlemeyi azaltmaya yardımcı  olması, hava geçirgenliğinin yüksek olması ve sağlıklı olması, açısından çocuk yatağı seçiminde büyük önem taşımaktadır.

Çocuk Yatağı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Çocuk yatağı seçiminde doğru kumaş ve sertlik büyük önem taşısa da dikkat edilmesi gerekenler bunlarla sınırlı değil. Çocuğa yatak alırken nelere dikkat etmeli konusunu merak edenler, yatak seçiminde aşağıdaki noktaları da göz önünde bulundurmaları tavsiye edilir.

Çocukların sağlıklı gelişimi için, yattıkları yatağın onların bedenleri ile tam uyum sağlaması ve desteklemesi gerekir. Ortopedik yatak olarak da adlandırılan yataklar, çocukların deliksiz ve etkili bir uyku uyuyabilmeleri için tercih edilebilir.

Çocuk yatağı nasıl seçilir

Doğal İçeriğe Sahip Olmalı

Doğru çocuk yatağı seçimi yapabilmek için, yatak kumaşın içeriği de gözden geçirilmelidir.Bu yüzden de pamuk, bambu başta olmak üzere, doğal içerikli kumaşların seçilmesi önerilir.

Doğadan ilham alarak ürettiğimiz, kaliteli, hijyenik, sağlıklı, konforlu, Yatsan çocuk yatak kategorisine linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yatsan New Breeze Lateks Yatak

Yatsan New Breeze Lateks Yatak  doğanın muhteşem gücünden elde edilen lateks özelliği sayesinde yatak içerisinde hava dolaşımını sağlayarak teri emer ve sıcaklığı dengeleyerek sağlıklı bir uyku ortamı sunar. Gece boyunca vücudun hareketlerine uyum gösterir ve ideal biçimde destekler. Çıkarılabilir kılıfı sayesinde hijyenik, ferah bir uyku yaşatır.

Çift taraflı kullanımı sayesinde her mevsim konforlu bir uyku alanı sağlar. Doğadan gelen konforlu, dinlendirci ve kesintisiz bir uyku sunar. Daha fazla kalite deneyimi için Yatsan New Breeze Lateks Yatağını inceleyebilirsiniz.

Çocuklarınız için en iyi yatak olan Uykucu Fresh Bliss Çıkarılabilir Pedli Bambu Yatak, doğadan ilham alarak geliştirdiği çevre dostu, yenilenebilir yeni nesil özellikli RegenereForm süngerden elde edilmiştir. Bu yatak, çocuklarınıza mükemmel bir uyku deneyimi sunar. Çıkarılabilir Bambu Pedi sayesinde hijyenik bir uyku ortamının yanında nemi emen özelliği ve hava geçirgenliği ile vücudun nefes almasını sağlar. Visco özelliği ile kan basıncını dengelerken, vücut ağırlığına ve ısıya göre hareket eder. Visco malzeme vücudun en rahat ettiği pozisyonu hatırlar. Diamond Pocket Yay Sistemini Visco ile birleştirerek vücudun yapısına göre uyum sağlayarak farklı kilo, boy ve tüm uyku pozisyonlarına sahip kişilere kesintisiz bir uyku deneyimi yaşatır.

 

yatsan çocuk yatağı

Sealy Maple Grove PosturePedic Destek Katmanlı Yatak

Sealy Maple Grove PosturePedik Destek Katmanlı Yatak, doğal pamuk liflerinin nemi dengeleme özelliği ile vücut ısısını ayarlar. Terlemeyi azaltmaya yardımcı olur. Pamuk dolgusu, özel kesim yatak destek minderi ve özel havuz kesim süngeri, vücudun uyku sırasında bıraktığı ağırlığı destekler. Aynı zamanda Sealy yataklara özgü Posture Pedic Destek Katmanı teknolojisi ile uykuda vücudun desteğe en çok ihtiyaç duyduğu gövde, omurga, bacak gibi bölgelerde destek sağlar.

King Koil Grayson Lateks Hybrid Yatak

King Koil Grayson Lateks Hybrid Yatakta, yıllarca konfor ve destek sağlamak için yüksek yoğunluklu sünger katmanları, doğal latex ve diamond pocket yay sistemi bir arada kullanılarak üretilmiştir. Okaliptüs ağacının hamurundan elde edilen doğal Tencel kumaşı ile artırılmış hava geçirgenliğine sahip olan King Koil Grayson Lateks Hybrid yatak, çift yüzlü yapısı ile bir yüzeyi pamuk, diğer tarafı yün dolguya sahiptir. Çocukların dört mevsim konforlu bir şekilde uyumalarını sağlar.

Çocuklar için Uykucu Elite Pillow Top Visco Pedli Yatak

Uykucu Elite Pillow Top Visco Pedli Yatak

Uykucu Elite Pillow Top Visco Pedli Yatak, özel Diaomond Pocket Yay sistemini Visco ve diğer birçok özellikle buluşturarak tasarlandı. Kumaşında özel bir teknik ile kullanılan aloe vera özleri rahatlığı ve yenilenmeyi sağlar. Ekstra yaylanma etkisi sağlayan viyole kesim sünger pedi eşsiz bir konfor ve uyku deneyimi sunar. Nem dengesini ayarlayarak terlemeyi azaltmaya yardımcı olur, buna bağlı uyku bölünmelerini engeller.

Yatsan’ın, farklı uyku ihtiyaçlarına göre oluşturduğu geniş uyku ürün yelpazesine yatsan.com’u tıklayarak ya da yatsan mağazalarımızdan ulaşabilirsiniz.

 

 

Yorum Yok

Yorum Gönder