Çiftlerin Uyku Kalitesini Artıran Uyku Ürünleri Nelerdir?

27 Şubat 2023
Uyuyan çift

Her insan sevdiği kişiyle uyumak ister. Çiftlerin birlikte uyuması onları mutlu etmenin yanı sıra bir sürü faydayı da beraberinde getirir. Yapılan araştırmalarda birlikte uyuyan çiftler daha kolay uykuya daldıkları ve daha derin uyku uyudukları kanıtlanmıştır. Bununla birlikte partnerle uyunan uykunun, uyku içeriğini artırmak için de son derece faydalı olduğu araştırmalar ile ortaya konulmuştur. Kısacası çiftlerin beraber uyuması uyku miktarını arttırmak için beraber kişilere birden fazla fayda sağlar. Çiftlerin beraber uyumak için sağladığı faydalara kısaca göz atmak gerekirse;

  • Kolay Uykuya Dalınır
  • Vücut Sıcaklığı Dengelenir
  • Stres Azaltır
  • Yüksek Enerji İle Güne Başlanır
  • Bağışıklık Sistemi Güçlenir

1) Kolay Uykuya Dalınır

 Uyku problemi veya sorunu yaşayan kişiler genellikle uykuya dalmadan önce derin düşünceler içerisinde boğulmaktan şikâyet ederler. Düşündükçe uyku kaçar, fakat partneriniz ile uyuduğunuz bir ortamda bu düşünceler daha azdır. Etrafta oluşan sakinlik ve huzur hissiyle daha az düşünür ve daha az kaygı oluşturur. Böylelikle partneriyle uyuyan kişiler daha kolay uykuya dalar.

Uykuya dalmadan önce nefes tekniği ile rahatlamak için “Daha az stres ve daha iyi bir uyku için 5 yöntem” blog yazımızı da okuyabilirsiniz.

2) Vücut Sıcaklığı Dengelenir

Kaliteli ve derin uykunun en önemli etmenlerinden birisi de vücut sıcaklığıdır. Uyurken vücut sıcaklığı düşer bu da çoğunlukla kişinin uyanmasına veya daha hafif bir uyku uyumasına sebep olur. Çiftlerin beraber uyuması ise, bu durumu tamamıyla tersine çevirir. Çiftlerin sarılması, birbirine temas etmesi her iki kişi için de vücut sıcaklığının dengelenmesine sebep olur. Böylelikle çiftler çok daha rahat ve derin bir uyku uyur.

Terleme ve uykularında vücut sıcaklığı sorunu yaşayan çiftlerin doğru yatak seçimi de son derece önem taşır.  Yatsan kalitesi ile üretilen Serta Sleep True Brindale Yatak bünyesinde barındırdığı ekstra serinlik hissi veren cool kumaş sayesinde, çiftlerin hızlıca uykuya dalmasına ve uyku kalitesini artırmaya yardımcı olur.

3) Stresi Azaltır

Günlük hayat içerisinde son derece stresli bir yaşam mücadelesi yaşanıyor. Bu stresi ortadan kaldırmanın en büyük yardımcısı iyi bir uykudur.

Gün içerisinde yoğun stres yaşayan çiftler için stres azaltıcı özellikli yataklar da stresin azaltılmasına yardımcı olur.

Yatsan kalitesiyle üretilen Blau Hybrid Visco Yatak, hybrid konstrüksiyon 5 zone pocket yay ve visco teknolojisini bir arada kullanarak her iki malzemenin getirdiği faydalı bir arada tutar. Çiftlere daha kesintisiz ve daha derin uyuyabilecekleri bir uyku ortamı sağlar.

4) Yüksek Enerji İle Güne Başlanır

 Çiftlerin beraber uyuması gün içerisinde vücutlarında oluşan stresin, strese bağlı kaygının oluşmasını engeller. Böylelikle çiftler daha derin ve sağlıklı uyku uyurlar. Bu da çiftlerin yeni güne daha yüksek enerji ve pozitif bir bakış açısı ile uyanmasını sağlar.

5)Bağışıklık Sistemi Güçlenir

 Antikor, bağışıklık sistemini güçlendiren bir hormondur. Beraber uyuyan çiftlerin antikor salgıları yükselir.  Bu da bağışıklık sistemlerinin güçlenmesine sebep olur.

Çiftlerin Uyku Kalitesini Artırmak İçin Kullanabileceği Ürünler 

Çiftlerin beraber uyumasının faydalarını inceledikten sonra en önemli konu ise bu uyku düzenini ve beraber uyumanın rahatlığını sağlayacak olan ürünleri nasıl seçecekleri olacaktır. Çiftlerin yapacağı yanlış bir yatak seçimi hem onların uyku düzenini bozacak hem de yukarıda saydığımız birden fazla faydalı özelliği devre dışı bırakacaktır.

Çiftlerin Doğru Yatak Seçimi

Çiftlerin doğru yatağı seçerken ilk dikkat etmesi gereken konuların başında yatağın malzemesi ve özellikleri olmalıdır. Yaylı ya da yaysız olsun fark etmez, yatakta hareket edildiğinde partneriniz rahatsız olabilir. Nasa tarafından geliştirilen teknolojisi ile tempur yataklar daha önce deneyimlemediğiniz bir uyku deneyimi sunar. Akıllı Tempur Teknolojisinin visco gözenek yapısı çiftlerin vücuduna anında uyum sağlar.  Çiftlerin vücut şekillerini ve nasıl rahat ettiklerini unutmayan bu teknoloji sayesinde az uyunduğunuzda bile ertesi güne daha zinde ve dinlenmiş bir şekilde uyanırsınız.

Tempur Sensation Elite Yatak 

Alışılmışın dışında bir uyku deneyimi yaşatan Tempur Sensation Elite Yatak, Nasa tarafından basınç emici özelliğe sahip olarak tasarlanan ve sonrasında uyku dünyasında devrim yaratan Tempur Sensation Elite yatak, hipoalerjeniktir. Vücudun şekline kolayca uyum sağlar. En rahat uyunan pozisyonu destekler. Dayanıklı malzemesi ve yıkanabilir kılıfı ile çiftlerin daha mutlu ve daha rahat bir uyku için incelemesi gereken bir yatak.

Yaylı Yataklar, sert yatağı seven, yaylar sayesinde vücuduna destek sağlamayı seven, çift taraflı kullanıma önem veren, geleneksel yatak yüksekliklerine önem veren çiftlerin tercih ettiği yatak türüdür.

Uykucu Luxe Pocket Spring Yatak 

Yaylı yatak sevenler için tasarlanmış Uykucu Luxe Pocket Spring Yatak, ergonomik yapısı ve çift taraflı kullanımıyla birlikte kullanılabilir konfor kavramına yeni bir soluk getiriyor. Farklı keseler içerisine yerleştirilmiş yaylar sayesinde, farklı boy, kilo ve uyku pozisyonuna sahip çiftler birbirlerinin dönüşünden etkilenmez. Nem dengesi ayarlanarak daha az terlemeye sebep olur. Bu sayede daha kesintisiz uyku uyunmasına yardım eder.

Yatak Seçildi Peki Ya Yastık…  

 Çiftler yataklarını seçtiler. Sadece bununla da kalmıyor. Doğru yastık seçimi de sizi beraber mutlu edecek bir uykuya götüren üründür.

Çok Terleyen Çiftler ya da Kişi İçin…  

Technogel Yastıklarüç boyutlu moleküldeğişim teknolojisiyle elde edilen özel sıvının elastik malzemeyle birleştirilmesiyle üretilmiştir.

Technogel Deluxe Otel Yastığı, baş ve omuz bölgesine kusursuz bir ergonomik destek sağlar. Vücudun ısı dengesini ayarlar. Özellikle çok terleyen çiftler için veya çiftlerden biri için serinlik sağlar.

Konforu Seven Çiftler İçin ya da Kişi İçin… 

Hungarian Kaz Tüyü Yastık, tüm uyku pozisyonlarında baş ve boyun bölgesinin şekline uyum sağlar. Isıyı içerisine hapseder ve vücut sıcaklığını doğal olarak düzenler. Uykunun önemini dikkat eden çiftlerin, dinlendirici, destekleyici, huzurlu ve yumuşak bir uyku uyumasını sağlar.

Biri Erken Diğeri Geç Uyuyan Çiftler İçin…

Çiftler her ne kadar uyumak için yataklarına geçseler de kimi zaman biri uyurken diğeri uyanık kalır. Kitap okur, günlük işleri üzerinde çalışabilir… Partneri de bu esnada uyumaya çalışır. Işıktan rahatsız olur ve uykuya dalmakta zorluk çeker. Tam bu anda Yatsan Uyku Seti devreye girer. Uyumaya çalışan kişinin uyuması için kusursuz bir ortam sağlar.

Yatsan uyku ürünleri ile partnerinizle birlikte uyuyacağınız güzel ve derin uykular sizinle olsun…

Yorum Yok

Yorum Gönder