Terleten Yaz Sıcaklarında Kaliteli Bir Uyku için İpuçları

22 Ağustos 2019
Gülümseyen kadın

Pamuktan Vazgeçmeyin

Doğru pijamaları giymeyi unutmayın! Yaz sıcağında doğru pijama ve gecelik seçimi de çok önemli. Sentetik olmayan kumaşlar;  pamuk ve ince keten kumaştan yapılmış yazlık pijamalar terlemenizi engelleyecektir. Vücuda çok fazla yapışmayan modelleri seçerseniz hava akışı sizi gece boyunca sıkıntı vermeyecektir.

Eski Mısırlıların Yaptığı gibi Uyuyun☺

Nil Nehri’nin insanları eski çağlarda güzel bir yöntem bulmuşlar. Havluyu ya da nevresimi önce nehir suyunda ıslatıp sıktıktan sonra uyumak için kullanırlarmış. Sıcak yaz günlerinde üzerlerini bu kumaşlarla örtüp uyumayı tercih ederlermiş. Bu sayede Mısır sıcağında bile rahat uyku uyumayı başarmışlar. Siz de yaz sıcağında nemli bir havluyu üzerine örtüp uyukuya dalabilirsiniz. Yine de dikkatli olmanızı tercih ederiz, hasta olmamak için kararında serinleyin☺

 

Nem ve Sıcak Birlikte Uykunuzu Mahvedebilir!

Eskiler sıcak değil, nem seni bunaltıyor derler! Bu cümlenin de doğru bir yanı var aslında. Odanızdaki nem oranını düşürmek uyku kalitenizi arttıracaktır. Bu yüzden nem alma cihazlarını satın alıp;  yattığınız odadaki nem miktarını azaltırsanız, çok rahat bir uyku uyuyabilirsiniz.

Mağazalarımızdan ya da www.yatsan.com’dan ulaşabileceğiniz Technogel yastıklar ve serinleten Velfont outlast yastık/yatak alezleri yazın vazgeçilmez uyku ürünleri arasında …
Başınızın normal hava sıcaklığından daha serin bir zeminde desteklenmesi uykuya dalma sürenizi kısaltacaktır. Vücudunuzdaki tüm damarlar boyun bölgesinden geçer. Boynunuzu serin tuttuğunuzda tüm vücudunuzda serinlemeyi hissedebilirsiniz.  

Aynı bakış açısında özel üretilen ve de hava geçirgenliği daha yüksek olduğundan aşırı ısınma ve terlemeyi önlemeye yardımcı olan yatak ve yastık alezleri ise sizin sıcakla olan mücadelenizde yardımcınız olacaktır.

Yağmur Sesi Dinleyin!

Yaz sıcağında tabii ki yağmur sesini duymanız çok da mümkün değil; farklı mobil uygulamalardan ve Youtube videolarından yağmur sesi dinlemek Neuron dergisinde yayınlanan bir makaleye göre derin uyku uyumanıza yardımcı.

Tarzana Özendiğiniz Hiç Oluyor Mu?

Eğer bu konuda iddialıysanız evinize, bahçenize ya da balkonunuza bir hamak kurmaya ne dersiniz? Hamak üzerinde sallanarak uyumak hem sizin için hafif bir esinti sağlayacaktır hem de daha fazla hava sirkülasyonu olan bir zeminde uyuyacağınız için sıcağın etkisini azaltacaktır.

Tohumlarla Yaratıcılığınızı Kullanın!

Bir torba pirinci ya da buğdayı yarım saat buzlukta bekletin. Uyurken bir tülbente ya da pamuk kumaştan yapılmış  bir torbanın içine koyup serinlemek için kullanabilirsiniz. Uykunuz sırasında tohumların serinliği sıcak basmasını engelleyecektir.

Yorum Yok

Yorum Gönder