Hangi Uyku Ürünleri İle Stresi Geride Bırakabiliriz?

25 Ekim 2022
Gerinen Kadın

Stres, günümüzün en büyük problemlerinden biridir. Stresi tanımlayacak olursak; yaşam kalitesini düşüren hem ruhsal durumu hem de vücudun işleyişini etkileyen ve bunun sonucunda hastalıkların oluşmasına sebep olan bir durumdur. Bilimsel olarak, stresin dört (4) tane temel kaynağı vardır. Bunlar şu şekildedir:

  • Kişinin kendinden kaynaklanan problemler
  • Çevresel ve doğasal etkiler
  • Fizyolojik etkenler
  • Toplumsal etkenler

Birey stresli olup olmadığını kendi fizyolojik ve psikolojik durumu ile anlayabilir. Fazla stres yaşayan bireylerde kalbin hızlı çarpması, gergin kaslar, tedirginlik ve kaygı, çene kasılması, nabızda artış, terleme artışı başta olmak üzere birden fazla belirti bulunur. Bu ve bunun gibi belirtiler kişiyi yavaş yavaş güçsüz düşürüp sonrasında da sağlığını bozacak bir ortam hazırlar.

Stresten Nasıl Uzak Dururuz?

Stresten uzak durmak yine bireylerin elinde olan bir durumdur. Uzmanların stres yönetimi ve stresten uzak durulması için önerdiği maddeleri gün içerisinde yapmak stres yönetiminin en önemli noktasıdır. Uzmanların stres azaltıcı şeyler için önerdikleri:

  • Spor yapmak
  • İyi beslenmek
  • Meditasyon veya doğru nefes alıp vermek
  • Vücudu esnetecek egzersizler yapmak
  • İyi Uyku

Başının tutan kadın

 

Uykunun Stres Üzerindeki Etkisi

Stresi azaltan unsurlar arasında sadece stres problemlerini çözmekle kalmayıp aynı zamanda fizyolojik sağlığı da olumlu yönde etkileyen en önemli faktörlerden biri, kaliteli, iyi ve düzenli bir uyku almaktır. Stresi azaltan şeyler iyi ve kaliteli bir uyku için öncelikle kişiye özel uyku ürünleri seçilmelidir. Yatak, yastık ve yorgan gibi uyku ürünlerinin, bireylerin uyku deneyiminde kritik bir rol oynadığı unutulmamalıdır. Bu nedenle, her bireyin farklı uyku alışkanlıkları ve fizyolojik özelliklerine göre uyku ürünleri seçmeleri gerekmektedir.

 

Yatakta gerinen kadın

 

Neden Strese Karşı Özel Uyku Ürünleri Seçmelisiniz?

Uzmanlara göre, stresi en aza indirmek için uyku son derece önemlidir. Bu nedenle, bireyler özel maddeler ve özel olarak üretilen uyku ürünleri kullanarak streslerini en aza indirebilirler.

Yatsan’ın strese karşı olarak özel ürettiği birkaç ürünü birlikte inceleyelim.

Blau Visco Anti Stres Yatak

Blau Visco Anti Stres Yatak

Blau Visco AntiStres Yatak, Özellikle oturarak çalışanlar için özel olarak tasarlandı. Yatak içerisinde bulunan Postureperfection teknolojisiyle omuz ve sırt bölgesine destek verir. Böylelikle siz uykudayken gün içerisinde oluşan duruş bozukluğunu düzeltmenize yardımcı olur. Ayrıca Visco katmanlar ve Intense örme kumaş sayesinde gün içerisinde artan stres seviyesiyle artan kortizol hormonunu dengelemeye yardımcı olur. Yazları daha fazla kışları ise az ısıyı emen Blau Visco Anti Stres Yatak her mevsim sizi hatırlayarak size özel bir uyku ürünü ile uyku ortamı oluşturur.

Blau Visco Anti Stres Yatak Kimler İçin Uygundur?

  • Stresli bir hayata sahip olanlar
  • Ben ve sırt bölgelerinde ağrı hissedenler
  • Uyurken stresiz bir ortam isteyenler
  • Kesintisiz ve kaliteli bir uyku ortamı isteyenler

Anti Stres Yastık Ne İşe Yarar?

Anti Stres Yastık, gün içerisinde oluşan stresi özel bileşenli ‘’Stres Azaltan Kumaşı’’ ile sayesinde vücuttan atarak daha konforlu ve stressiz bir uyku ortamı oluşturur. Bu sayede yeni güne daha az stres ve daha zinde kalkılmasına olanak sağlar.

Blau Visco Anti Stres Yastık

Blau Visco Anti Stres Yastık

Blau Visco Anti Stres Yastık, stres azaltan kumaşı sayesinde gün içerisinde biriken stresi uyku ortamında dışarı salınmasını sağlar. Bu sayede stresli bir gün geride bırakılır. Ayrıca yastık içerisinde bulunan %100 Visco parçacıkları sayesinde omurganın doğal şeklini alarak omuz ve boyun bölgelerine en ideal desteği sağlar. Bununla beraber 30 derecede yıkayabilir ve düşük devirde kurutulabilir.

Neden Blau Visco Anti Stres Yastığı Kullanmalısınız?

  • Uyku kalitesini artırmak
  • Stresi azaltmak
  • Omurga desteği sağlamak
  • Rahat bir uyku deneyimi sağlamak

Anti Stres Yastık ve  Yorgan Ne İşe Yarar?

Anti Stres Yastık ve  Yorgan

Anti stres yastık ve yorganın dokuma işleminde kullanılan karbon ipler sayesinde gün boyu vücutta oluşan statik elektriğin atılmasını sağlar. Böylelikle daha rahat ve dinlenmiş bir şekilde uyunmasını sağlar.

Uykucu AntiStress Yastık ve AntiStress Yorgan gece boyunca kaliteli ve dinlenmiş bir uyku deneyimi sunmak için tasarlandı. Mikrojel dolgusu sayesinde vücutta oluşan stresi azaltmaya yardımcı olur. Yeni güne daha zinde ve dinlenmiş olarak kalkılmasını sağlar.

Blog yazımız ilginizi çektiyse, Yatsan‘ın visco ürünlerini daha fazla detaylı öğrenmek için “Visco Yatak Hakkında Her Şey” adlı blog yazılarımızı inceleyebilirsiniz

Yorum Yok

Yorum Gönder