Dünyayı Uyutan En İyi 5 Ortopedik Yatak

12 Kasım 2021
Yatsan ortopedik yatak

Yaşam kalitemizi artıran iyi bir uyku deneyiminin öncül anahtar kelimelerinden biri hiç kuşkusuz: Ortopedi. Yani kas iskelet sistemimize ve vücudumuzla uyumlanabilecek en ideal dış koşulları yakalamak. Ortopedi, Yatsan uyku ürünlerinin abecesi pozisyonunda, en temel kavramlarından biri olduğundan Yatsan’ın sunduğu tüm yataklar halihazırda ortopedik.Fakat dediğimiz üzere, ortopedi, iyi uyku deneyimi için sadece bir başlangıç.

Hepimizin uyku pratikleri ve alışkanlıkları, keza vücut tipi ve ihtiyaçları birbirinden çok farklı olabiliyor. Tam da bu kulvarda, neye ihtiyacımızın olduğunu ve karşılığında Yatsan’ın bize ne kadar kapsamlı ve nokta atışı çözümler sunduğunu görmek; bizi en iyi uyku deneyimi için en doğru yatak seçimine götürecektir.

Gelin, arama motorlarında en çok sorularına yatak özellikleri sorularına cevaplar bulalım ve tümü ortopedik Yatsan Yatakları arasından seçerek derlediğimiz 5 Yatsan Yatağı ve özelliklerini inceleyelim.

Eğer mağazalarımıza uğrama şansınız varsa, yataklarımızı bire bir deneyerek ve merak ettiklerinizi sorarak kendinize en uygun ortopedik yatağı seçebilirsiniz. Eğer henüz Yatsan mağazalarına uğrama imkanı bulamadıysanız, belki de ideal yatağınıza giden yol önce bu yazıdan geçiyordur? Birlikte görelim…

İyi Bir Yatak Nasıl Olmalı?

Yaşayış tarzımız ihtiyaçlarımızı, ihtiyaçlarımız da seçimlerimizi etkiliyor ve belirliyor. Keza, uyku deneyimimiz ve yatak seçimimiz de… Neden? Çünkü; iyi bir uyku deneyimi yaşamak: Zihinsel, bedensel ve duygusal, yani hayat deneyimi denen üçgenin içinde bulunduğu tüm alanı kapsayıp iyileştiriyor.

Bu yazıyı okuyorsanız, aklınızdaki sorulardan biri: ‘İyi bir hayat yaşamam için iyi bir uyku çekmem gerek, bu nedenle de iyi bir yatağa ihtiyacım var. Peki en iyi ortopedik yatak hangisi?’ olabilir.

Yatsan’daki tüm yataklar ortopedik olmasına karşın, bu sorunun cevabı herkes için değişebilir. Çünkü hepimizin rutinleri ve ihtiyaçları farklıdır. Örneğin; partnerinizle uyuyorsanız dikkat edeceğiniz başka kriterler, gün boyu aktif bir hayatınız varsa başka, gün içinde ayakta çok fazla zaman geçiyorsanız başka veya masa başı bir işiniz varsa ya da gece boyunca terleme probleminiz varsa yatak seçiminize yön verecek bambaşka kriterler düşünebilirsiniz.

Neyse ki önceliklerinizi belirledikten sonra, Yatsan yatakları arasından yapacağınız bir tercih, sizi kendinize en uygun ortopedik yatağa illaki götürecektir.

Cevabımız: İyi bir yatak, size uyumlanacak bir yatak olmalı.

Peki size en iyi gelecek koşullar ve vücudunuzun istediği destek noktaları neler?

Yaylı Yatak Mı? Yaysız Yatak Mı?

Yaylı yatak mı? Yaysız yatak mı?’ en çok sorulan ve aratılan sorulardan biri. Yatak tercihiniz yaylı bir yatak da yaysız bir yatak da olsa bilmemiz gereken kısım: Postür özelliklerimizin gerektirdiği şekliyle, vücudumuz yatağa en çok 5 bölgeden (baş, omuz, bel/sırt, kalça ve ayaklar)  baskı yaptığıdır. Yani, seçtiğimiz ortopedik yatağın, vücudumuzun desteğe en ihtiyaç duyduğu bölgeleri desteklemesi önemli. Bu çerçevede yaylı bir ortopedik yatak da yaysız bir ortopedik yatak da uyku alışkanlıklarımıza göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle hissiyatından en memnun kaldığınız yatak sizin için en doğru seçim olabilir.

Yaylı Yataklar ve Yay Sistemleri

Yay sisteminin önceliği, bu ergonomik çözümü size sunması olmalıdır.

Uyurken, vücudumuz yatağa belli yerlerden basınç yapar. İyi bir yay sistemi ise, sadece vücudumuzun doğru yerlerinden bizi destekleyerek iyi bir uyku çekmemizi sağlamaz. Keza, bu süreçte yatağı da koruyarak, kaliteli bir yay sistemi ile yatağınızı daha uzun yıllar boyunca kullanmanızı sağlayabilir.

Yine aynı soru karşımıza çıkıyor: Sizin neye ihtiyacınız var?

  • Pocket Yay Sistemi Nedir?

Farklı yay sertlikleri ile vücudunuza destek sağlar. Sizinle farklı kilo, boy ve uyku pozisyonuna sahip bir partneriniz olsa dahi ikinize de en iyi uyku deneyimini yaşatır.

  • 5 Zone Pocket Yay Sistemi Nedir?

Vücudunuzun desteklenmesi gereken 5 kritik bölgeyi destekler. Böylelikle günün tüm yorgunluğunu atarak, dinlenmiş olarak uyanmanıza yardımcı olur. Eğer uyurken çok hareket eden biriyseniz, rahatsızlıktan ötürü yatakta dönmeleri azaltır ve deneyiminizi kuvvetlendirir.

İncelemenizi öneririz:

Switzerland Yatak Ailesi

King Koil Amethyste Yatak

Serta Perfect Sleeper Twin Yatak

  • Multi Spring Yay Sistemi Nedir?

Ekstra yay adedi ile yatağınızın ömrünü uzatmanın yanı sıra; vücut ağırlığını tüm yatak yüzeyine dağıtarak, vücudunuzdaki baskıyı azaltma görevini fazlasıyla yerine getirecektir.

İncelemenizi öneririz:

Serta Royalty Yatak

Serta Bowery Yatak

  • Karma Yay Sistemleri

Diamond Pocket Yay Sisteminin farklı keseler içerisine yerleştirmiş yaylarının, gerek bireysel gerekse çift olarak tüm uyku desteğinizi ve ihtiyaçlarınızı karşılamasının yanı sıra; Mini Pocket Yay Sistemi ile birlikte sağladığı destek ise konfor hissinizi daha da yukarılara taşıyarak yatağınızın ömrünü artırır. Yatsan’daki tüm yay sistemlerinin sağladığı omuz, bel, kalça ve boyun bölgesi desteğini daha derin hissetmenizi sağlar.

İncelemenizi öneririz:

Sealy Maple Grove Yatak

Sealy Posturepedic Shelmore Visco Pedli Yatak

Sealy Posturepedic Lovell Sense Lateks Hybrid Yatak

Hepimizin hayatta desteğe ihtiyacı olur. Özellikle en hassas anımızda, uykumuzda bizi destekleyen bir sistem gerçekten bize muazzam bir güven sağlayacaktır. Şanslıyız ki, sadece ihtiyaçlarınızı bilip, kendinizi Yatsan’a bırakmanız o güveni size fazlasıyla takdim eder. Hem de yaylı da olsa yaysız da olsa tümü ortopedik yataklarıyla!

Hibrit Yatak Nedir?

Konfor ve ortopedi anlayışımız, aynı hayat gibi, devamlı gelişir ve yenilenir. Hibrit yataklar uyku ve ortopedi anlayışını iyileştiren, son yıllarda öne çıkan yatak çeşitleri arasındadır. Farklı sistemleri aynı potada eriten hibrit yataklar, yaylı yatak ve lateks özelliklerini ya da visco ve yaylı yatak özelliklerini birleştirerek uyku deneyimimizi iyileştirmeyi amaçlar.

Hibrit yataklar yazımızın 2. bölümüne de tatlı bir giriş teşkil ediyor…

Çünkü en çok tercih edilen Yatsan yataklarını incelediğimizde, hibrit yatak sistemlerine ilginin büyük olduğu söyleyebiliriz. Hibrit yatak teorilerini ve uyku teknolojisinin kaçınılmaz ilerleyişini Yatsan’la daha iyi algılayabilmek üzere, en çok tercih edilen ortopedik 5 hibrit yatağını gelin birlikte inceleyelim.

Sealy Lovell Yatak

Sealy Lovell Yatak doğal lateks ve pamuktan, bu malzemelerin muhteşem ahengi ile tasarlandı.

  • PosturePedic Destek Katmanı ile uzun süreli konfor sağlayıp vücudunuzun desteğe en ihtiyacı olan yerde ilave destek sağlar.
  • Diamond Pocket Spring yay sistemi ise farklı boy ve yatış pozisyonuna sahip eşlerin birbirlerinin uykudaki hareketlerinden etkilenmeden uzun süreli konfor sağlar.
  • Doğal lateks, yatak içerisinde hava dolaşımı destekler.
  • Pamuk ise birlikte vücut ısısını dengeleyip terlemeyi azaltarak daha sağlıklı bir uyku deneyimi sunar.

Tüm muazzam özelliklerinin yanı sıra, doğal liflerden oluşan özel örme kumaş kullanımıyla doğallık ve teknolojiyi en iyi uyku deneyimi için yatak odanıza kadar getirir.

Serta Perfect Sleeper Twin Yatak

Yatsan kullanıcılarının en çok tercih ettiklerinden, bir diğer ortopedik yatak ise Serta Perfect Sleeper Twin Yatak

  • Visco ve 5 Zone Pocket yay sistemini harmanlayarak hibrit yatak kategorisine girer.
  • Lateks ve ipek örme kumaş materyali ile vücudunuzun ısısını dengeleyerek terlemeyi engeller.
  • Uyku sağlığının öncü kurumu National Sleep Foundation katkısıyla geliştirilmiştir.

Serta’nın Perfect Sleeper Serisi diğer yataklarını incelerseniz, Yatsan ayrıcalığı ile iyi uyku konusunda 82 yıllık bir deneyimin güvencesini hemen fark edeceğinizin garantisini verebiliriz…

Serta Soho House Yatak

Sadece Yatsan ayrıcalığıyla Türkiye’de satışa sunulan Serta markasının bir diğer ortopedik yatağı: Serta Soho House Yatak

  • Yüksek teknoloji ile geliştirilmiş visco malzemesi ile Diamond Pocket Spring yay sistemini aynı potada eriten hibrit yatak
  • Pamuklu ve yünlü katmanlarıyla doğal sağlıklı bir uyku ortamı sağlar.
  • Cildi yenileyen Aleo Vera Örme Kumaşı ile uykuda bile size yoğun bir bakım sunarak rahatlatıcı ve dinlendirici uyku deneyiminizi mucizevi bir şekilde derinleştirir ve iyi uyku çıtasını yükseltir!

Serta Soho House ergopedik yatağın, bu üstün özellikleriyle dünya çapında en çok satan yataklar arasında yerini alması pek de şaşırtıcı değil…

Blau Visco Anti Stres Yatak

Gün içinde oturarak çalışmanın getirdiği postürel bozukluklar, boyun ve omuz bölgesindeki ekstra gerginlik ve baskının oluşturduğu ağırlıktan şikayetçiyseniz ise, Blau Hybrid Visco Yatak deneyiminin sizi kendine hayran bırakacağına eminiz!

  • PosturePerfection teknolojisi ile ihtiyacınız olan bel ve sırt desteğini sağlar.
  • Jel partiküllü visco katmanları ve stres azaltmaya yardımcı kumaşı ile kesintisiz, rahatlatıcı bir uyku deneyimi yaşar, her mevsim ideal vücut ısınızı korursunuz.

Yoğun ve stresli bir iş temposuna sahipseniz,Blau Visco Anti Stres Yatak bütün günün yorgunluğunu ve stresini içinizden çekip alır… Hem de ForEverSupport Destek Süngeri sayesinde bu mucizevi özelliklerini koruyarak, uzun yıllar boyu en büyük destekçiniz olarak kalacak!

Sealy Maple Grove Yatak

Başladığımız gibi, Amerika’nın 1 numaralı yatak markası Sealy ile listemizi sonlandıralım o zaman: Sealy Maple Grove Yatak.

  • Postureperfection Destek Katmanı ile uzun süreli destek ve konfor sağlar.
  • Diamond Pocket Spring yay sistemi sayesinde, partnerinizle aynı yatakta deneyimlediğiniz bir uykuda birbirinizin hareketlerinden etkilenmezken, her ikinizin de vücutlarınızın ayrı ayrı en ihtiyacınız olan yerlerinden desteklenir.
  • Pamuk dolgusu ve örme kumaşın doğallığı ve ısı dengesi sağlayıp terlemeyi azaltır.

Sealy Maple Grove Yatak ile her bir uyku deneyiminizden büyük bir memnuniyetle uyanmanız kaçınılmazdır.

Bir yazımızın daha sonuna geldik. Fakat, bu iyi uyku için bir başlangıç… Serüven ise teknoloji ve doğallık ile günbegün değişip gelişiyor… En yeni uyku teknolojilerini ve düşünülmemiş uyku çözümlerinde güncel kalmak için Yatsan’ı takip etmeniz kâfi.

“İyi bir hayata giden yol, iyi uykudan geçiyor.İyi uykuya giden yolda ise, Yatsan hep yolunuz üstünde…”

Yazımız ilginizi çektiyse En İyi Yatak Hangisi: Kendiniz İçin Doğru Yatağı Seçmenin Püf Noktaları adlı blog yazımızı da detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

 

Yorum Yok

Yorum Gönder