Doğal Malzemeli Ürünler Uykumuzu Nasıl Etkiler?

4 Kasım 2022
King Koil Westlake Pedli Yatak

Uyku, insan yaşamı ve sağlığı için son derece önemli bir yer tutar. Günün stresi, yorgunluğu konforlu ve rahat bir uyku ile atılır. İyi uyku sayesinde kişinin yaşam kalitesi, vücut direnci artar. Ayrıca stresi seviyesini düzenler, konsantrasyonu artırır. Uykusuzluk veya iyi uyku uyuyamama durumunda ise, insan sağlığına etki edecek olan durumlar söz konusu olur. Başta güçsüz düşen vücut direnci kolay hastalanır. Bununla beraber psikolojik problemler, bozukluklar bu süreci takip eder.

yatak ve yorgan

Nasıl İyi Uyku Uyuyabiliriz?

İyi uyku uyumak için;

  • Uyku öncesi egzersiz yapılmaması,
  • Uyku rutinin oluşturulması,
  • Uyku öncesi yemek yenilmemesi,

başta olmak üzere birden çok madde vardır. Bununla birlikte yatılan odanın karanlık olması ve hijyenik olması da son derece önem taşır. İyi uykunun olmazsa olmazı ise yatak, yastık ve yorgandır. Kişiye göre doğru seçilmiş olan yatak, yastık ve yorgan hem kişinin iyi uyumasını hem de yaşam kalitesini artırır.

Yoga yapan kadın

Yastık ve Yorgan Seçiminin Önemi: 

Yastık seçimi iyi ve kaliteli uyku için olmazsa olmazdır. İyi bir yastık seçimi boyun, omuz, yüz ve çenenin uyku sırasında zarar görmemesini ve duruş bozukluğu oluşturmamasını sağlar. Bununla birlikte hijyenik, toz tutmayan yastıklar sayesinde uyku sırasında daha sağlıklı nefes alışverişi gerçekleşir. Bu durumda direkt olarak insan sağlığını ve yaşam kalitesini olumlu yönde artırır.

Yorgan seçimi, iyi ve kaliteli uyku için son derece önem taşır. Yorgan seçimine başlarken boyutu, kumaşı ve dolgu malzemeleri kişinin ihtiyacına göre seçilir.

Hangi Yastık Seçilmeli? 

Yastığınızın yüksek olup olmaması, nefes alışverişini etkileyip etkilememesi, boyun ve sırt ağrılarınızın olup olmadığı gibi başlıca konulara göre en uygun yastık seçilir. Birçok yastık türü ve çeşidi vardır. Malzemelerine göre yastık çeşitleri şu şekildedir:

  • Visco Yastıklar
  • Lateks Yastıklar
  • Bambu Yastıklar
  • Pamuk Yastıklar
  • Yün Yastıklar
  • Tempur Yastıklar

Uyuyan kadın

Alerji durumu olanlar için,

%100 nefes alabilen Yatsan Maison lateks medium yastık malzeme açık hücreli yapısı ve dikey havalandırma kanalları ile uyku kalitesini artırır. Antibakteriyel özelliğiyle Hipoalerjenik bir uyku ortamı oluşur. Böylelikle alerji riskini en aza indirir. Sağlıklı ve konforlu bir uyku ortamı sunar.

Destekleyici ve uyku kalitesini daha da artırmak isteyenlerin seçimi;

Yatsan farkıyla üretilen Hungarian Goose  yastık serisi dünyanın en iyi dolgusu kabul edilen Macar kaz tüyü ile tüm uyku pozisyonlarına uygun bir şekilde tasarlandı. Türkiye’de ilk ve tek  sadece Yatsan’da olan %100 Macar kaz tüyü yastıklar sayesinde dinlendirici, destekleyici, sıcak ve huzurlu bir uyku sizleri bekliyor.

 Doğal ürün kullanmayı sevenlerin tercihi:

Yatsan Maison Cotton Touch Yastık, kabarık dolgusuyla baş ve boyun bölgesini destekler. Uzun süreli kullanımda çökme yapmaz. İçerisindeki hava dolaşımı sayesinde uyku kalitesini artırır.30 derecede yıkanabilir ve ütülenmez.

Hangi Yorgan Seçilmeli? 

Uyku kalitesini artırmak ve daha sağlıklı bir uyku ortamı oluşturmak için yorgan seçimi de en az yatak ve yastık kadar önem taşır. Yorgan seçimi yaparken en başta yorganın kalın mı ince mi olarak seçilmesi gerekir. Daha sonrasında ise dolgusu, kişi sayısı ve boyu gibi diğer özellikler göz önünde bulundurulur. Diğer ürünlerde olduğu gibi yorgan ürünlerinde de birçok çeşit bulunur. Bu çeşitler şunlardır:

  • Bambu Yorganlar
  • Pamuk Yorganlar
  • Kaz Tüyü Yorganlar
  • Yün Yorganlar
  • Mikroelyaf Yorganlar

Yatsan Hungarian kaz tüyü yorganlarıda %100 Macar kaz tüyünden üretilmiştir.Türkiye’de ilk ve tek sadece Yatsan’da kullanım sırasında tüylerin dışına çıkmasını engelleyen downproof özelliğine sahip sertifika bulunmaktadır. Kalınlığı sayesinde uyku esnasında yatağı sıcak tutar. Daha ferah, yumuşak ve dinlendirici özelliği sayesinde uyku kalitesini artırır. Yatsan hungarian kaz tuyu battal boy yorgan uzun yıllar boyunca kullanılır.

 

Bambu yorgan

 

Bambu Yorgan tercihinde bulunanlar için; 

 Uyurken çok sık terleyenler için Bambu yorgan seçimi en doğru tercih olacaktır. Yatsan Maison bamboo touch light yorgan, terlemeyiz azalltır ve vücudun hava almasını sağlar. Ortamda bulunan nemi emme kapasitesi çok yüksektir, bu sayede fazla ısınan havanın yataktan dışarı atılmasını sağlar. Oldukça hafif bir yapıya sahiptir.

Doğal yorgan tercih edenler için;

Doğal ürünleri tercih edenler için tasarlandı. Yatsan Maison cooton touch yorgan Organik saf pamuk dolgusu ve kılıfıyla cilt dostudur. Dolgu gramajı 400 gramdır. 30 derecede yıkanılabilir, düşük devirde kurutulabilir. Kuru temizleme yapılabilir. Ütülenmez.

Uykuda stresten uzaklaşmak isteyenler için;

Gün boyunca yoğun stres yaşayan kişilere özel olarak yatsan uykucu antistress cift kisilik yorgan gece boyu dinlenmiş bir uyku deneyimi sunmak için tasarlandı. Yorganın içerisinde yer alan karbon teller, gün boyunca vücutta biriken statik elektriği alır. Mikrojel dolgusu sayesinde stresi azaltmaya yardımcı olur. Dokuma işleminde kullanılan karbon ipler sayesinde gün boyu vücutta oluşan statik elektriğin atılmasını sağlayarak, kaliteli bir uyku uyunmasını ve yeni güne dinlenmiş bir şekilde kalkılmasına yardımcı olur.

 

Yatsan kalitesi ile üretilen doğal malzemeli uyku ürünlerimizin daha fazlasını keşfetmek yatsan.com veya mağazalarımızı ziyaret edebilirsiniz:

 

 

Yorum Yok

Yorum Gönder