Boyun Ağrısı Olanlar İçin Doğru Yastık Nasıl Seçilir?

24 Ağustos 2022
Boyun yastığı

Boyun; baş ile gövde arasında yer alan, bağlayıcı görev gören vücudumuzun önemli bir parçası. Boyunda kimi zaman ağrılar yaşanabiliyor ve boyun vücudumuzun hayati bir noktasında yer aldığı için de bu ağrılar gündelik hayatımızı oldukça olumsuz etkiliyor. Boyun ağrısı; omurganın kemik ve eklem yapısından, yumuşak dokulardan ya da uyuma pozisyonlarındaki yanlış yastık seçimlerinden kaynaklanabiliyor. Bu ağrılar, genellikle boyunu destekleyen kasların aşırı gerilmesi ile oluşuyor. Gündelik hayatta sürekli hareket halinde olan boynumuzu; uyku pozisyonlarında desteklemek, yanlış uyku pozisyonlarından ve yanlış yastık kullanımından kaçınmak boyun sağlığı için önemli etkenlerin başında geliyor. Yanlış yastık seçimleri, zaman zaman boyun ağrılarının başlıca nedeni olabiliyor. Doğru uyku ürünlerini seçmek sağlığımızı ve gündelik hayatımızı büyük ölçüde etkiliyor.

Boyun Ağrısı Olan Kişiler İçin Yastık Seçimi

Boyun ağrısı yaşayan kişilerin, destekleyici özelliği olan yastıkları tercih etmesi; çok sert ya da yüksek yastıklardan kaçınması gerekiyor. Aksi halde uyku pozisyonlarında boyunlarına binen yük artıyor ve bu durum da ağrıları tetikliyor. Boyun ağrısı yaşayan kişilerin; orta sertlikte, destekleyici özellikte ve mümkünse ortopedik yastıkları tercih etmesi gerekiyor. Vücut ve baş arasında denge kuran, başın şeklini alan yastıklar boynumuz için daha rahatlatıcı olabiliyor. Boyun ağrısını etkileyen bir diğer faktör de uyku pozisyonları. Boyuna yük bindiren yanlış uyku pozisyonları da ağrıyı tetikliyor. Doğru bir uyku pozisyonu ve doğru yastık seçimi bu ağrıyı azaltmaya yardımcı oluyor.

Boynunu Tutan adam

Uyku Pozisyonuna Göre Yastık Seçimi

Boyun ağrısı yaşayan kişiler için doğru uyku pozisyonu olarak sırtüstü veya yan yatma tavsiye ediliyor çünkü yüzüstü yatış pozisyonları boyun ağrılarını artırabiliyor. Günümüzde insanların %80’i yan yatmayı tercih ediyor. Yastık seçiminin yatma pozisyonuna göre yapılması, ağrı oluşumunu engelleyici oluyor. Yan yatan kişilerin omuz yüksekliğine göre yastık seçimi yapılmaları, boyunlarını düz bir pozisyonda tutmaları gerekiyor. Bu yüzden de yan yatan insanlar için orta veya yüksek yastıklar tavsiye ediliyor. Sırtüstü uyuyanların da omuz bölgesini desteklemesi gerekiyor. Bunun için de orta sertlikte ve orta yükseklikte yastıklar öneriliyor. Boyun ağrıları yaşayanlar için doğru yastığı bulmak da çoğu zaman kolay olmuyor. Boyun ağrılarını önlemeye yardımcı, kaliteli ve doğru yastığı arıyorsanız; siz de Yatsan’ın boyun ağrısı yaşayanlar için özel seçtiği yastıklara göz atabilir, uyku teknolojileri alanındaki tecrübeli ekibiyle iletişime geçebilir, kendiniz için uygun yastığı kolayca bulabilirsiniz.

Tempur Queen Yıkanabilir Kılıflı Yastık

Tempur Queen Yıkanabilir Kılıflı Yastık

Tempur Original Queen yastık serisi özellikle baş ve boyun bölgesi hatlarına kusursuz bir biçimde uyum sağlar! Özellikle yan ve sırtüstü uyku pozisyonlarında rahat eden 7’den 70’e herkes için terapi gibi bir uyku deneyimi yaşatır. Yıkanabilir yastık kılıfına sahip olan Tempur Original Queen yastık serisinin kılıfları 60 derecede yıkanabilir, düşük devirde kurutabilir ve kuru temizleme yapabilir. Ütülenmeyen ve iç dolgusu yıkanmayan bu yastık hipoalerjeniktir. Sağlıklı ve dinlendirici bir uyku sunar.

Baş ve Boyun Bölgesine Mükemmel Destek

Özel tasarımıyla boyun ve omuz kaslarına mükemmel destek ve ekstra konfor sağlarken aynı zamanda baş ve boyun hatlarına kusursuz bir biçimde uyum gösterir.

Uyumlu ve Konforlu Tasarım

Çift toplu tasarımıyla omurganın düzgün bir biçimde hizalanması için baş, boyun ve omurga tarafından oluşturulan eğriyi destekleyen Tempur Original Queen yastık serisi mükemmel bir gece uykusu vadediyor.

 Özel Formüllü Yıkanabilir Nem Emici Kılıf

Boyun, baş ve omurgayı destekleyen tasarıma sahip Tempur Original Queen yastıkların, özel formüle sahip yastık kılıfları uyku boyunca nem emici özelliğiyle size ferah bir uyku yaşatırken hipoalerjenik, dayanıklı, yıkanabilir yapısıyla içinizi rahat ettirir.

Tempur Malzemesi

NASA tarafından astronotların uzay yolculuklarında ve sonrasında basınç dengelemesi için geliştirilen bu mucize formülü, Tempur uyku teknolojisine taşıdı. Tempur’un mükemmel teknolojiye sahip malzemesi, Queen serisi yastıkların içeriğinde de kullanılmıştır.

Yatsan Tempur Yıkanabilir Kılıflı Yastık’la tanışmak ve Tempur teknolojisi ile ilgili daha fazla bilgi almak için linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

 Blau Visco Anti Stres Yastık

Blau Visco Anti Stres Yastık

Gün içinde genellikle oturarak çalışan kişilerde yanlış duruş nedeni ile boyun ve omuz bölgesinde ekstra gerginlik ve baskı oluşur. Bu konuya çözüm olarak geliştirilen Blau yastıklar, dolgu içeriğinde bulunan %100 Visco parçacıkları sayesinde omurganızın doğal şeklini alarak omuz ve boyun bölgenize en ideal desteği sağlar. Özel bileşenli “stres azaltan kumaşı” sayesinde size rahat ve dinlendirici bir uyku alanı sunar. Stresli, kötü bir günü ve boyun ağrılarını ardınızda bırakmanıza yardımcı olur.

Stres Azaltıcı Özel Kumaş Teknolojisi

Blau Visco Yastık özel stres azaltan Instense örme kumaşa sahiptir. Bu kumaş sayesinde gün içerisinde yaşanan stresin gece uykusuna etkisi azaltır. Size de stresi geride bıraktığınız, konforlu ve dinlendirici bir uyku deneyimi yaşatır.

Ortopedik ve Destekleyici His

Blau yastık içerisinde kullanılan %100 Visco malzemesi ve şekli sayesinde baş-boyun-omuz kısmını destekler. Ortopedik bir yapıya sahiptir. Özellikle boyun ağrısı yaşayanlar, sırtüstü ve yan uyuyanlar için önerilir. Yapısal özelliği sayesinde ağrılarda azalma yaşatabilir.

%100 Visco

Blau yastık yüzeyinde kullanılan Visco plaka sayesinde konfor hissinde artış sağlar. Yumuşacık, konforlu ancak bir o kadar da destekleyici bir uyku alanı oluşturur.

Blau Visco Anti Stres Yastık’la tanışmak ve daha fazla bilgi almak için linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Yatsan Maison Anatomik Lateks Yastık

Yatsan Maison Anatomik Lateks Yastık

Lateksin özel anatomik kesimi sayesinde boyun kısmı tam ve kusursuz bir şekilde doldurulur. Boyun kasları yastığın basıncı azaltan dengeleme özelliği sayesinde gevşer; ağrısız, rahat bir uyku deneyimi yaşamanıza yardımcı olur.

Terlemeyi Azaltmaya Yardımcı

Kauçuk özünün doğal yapısı ve hava geçirgenliği terlemeyi minimuma indirirerek serin bir uyku hissi yaşatır.

Anatomik

Anatomik yastıktır. Yan ve sırtüstü yatılması tavsiye edilir. Hipoalerjenik yapısıyla içinde küf ve nem barındırmaz. Yatsan Maison Anatomik Lateks Yastık ile tanışmak ve daha fazla bilgi almak için linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Yatsan’ın uzun ömürlü uyku ürünleri seçkisinden, boyun ağrılarını önlemeye yardımcı daha fazla yastığı görmek ve bilgi almak isterseniz, mağazalarımızı ziyaret edebilir ya da yatsan.com üzerinden ürünlerimize ulaşabilirsiniz.

“Boyun Ağrısı Olanlar İçin Doğru Yastık Nasıl Seçilir?” başlıklı blog yazımızdan faydalandıysanız, şimdi de “Bel Ağrısı Olanlar İçin Doğru Yatak Nasıl Seçilir?” başlıklı yazımıza göz atmanızı öneriyoruz. Bel ağrılarıyla başa çıkmanın etkili yollarını keşfedin ve sağlıklı bir uyku için doğru yatak seçimiyle ilgili ipuçlarını öğrenin.

Yorum Yok

Yorum Gönder